Contador krabbelt terug: “Waarschijnlijk blijf ik koersen”
foto: Sirotti
zaterdag 9 april 2016 om 20:53

Contador krabbelt terug: “Waarschijnlijk blijf ik koersen”

Alberto Contador heeft na zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland een opvallende uitspraak gedaan. El Pistolero, inmiddels 33, greep de macht in de klimtijdrit rond Eibar en zegt nog niet te willen stoppen. “Onlangs heb ik nagedacht over mijn toekomst en daarbij mijn directe omgeving betrokken. Waarschijnlijk blijf ik koersen”, vertelt hij op de ploegsite van Tinkoff.

“Ik ben er zeker van dat dit niet mijn laatste keer hier was”, zegt Contador, die eerder dit jaar al dichtbij eindzeges was in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Beide keren strandde hij op enkele seconden. “Om eerlijk te zijn, vind ik het niet leuk om tweede te zijn. Dit is een mooie overwinning na die tweede plaatsen. Ik ben mij er van bewust dat het niveau in het peloton altijd heel hoog is en de concurrentie is altijd erg sterk. Echter, het is goed om dit deel van het seizoen af te sluiten en mijn hoognodige rust te pakken met een zege op zak.”

De overwinning draagt de Spanjaard op aan zijn ploegbaas. “Het is een hele lastige koers. Hier kunnen duizenden dingen gebeuren. Als ik daar aan denk, lijkt het ongelooflijk dat ik gewonnen heb. Ik wil deze zege opdragen aan de fans en Oleg Tinkov vanwege zijn steun, zijn passie en omdat hij dit team leidt. Deze winst gaat naar hem”, aldus Contador.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
10 april 2016 10:08
Boeien dat Contador op uitspraken terugkomt, wat maakt dat nou in vredesnaam uit ? Het zijn toch geen politici of zo ?
10 april 2016 10:15
@Lyndalid
''Om eerlijk te zijn, vind ik het niet leuk om tweede te zijn.''

Beste stukje waarheid dat je kunt vinden in het wielrennen, en precies de reden waarom Contador zo heerlijk koerst. Gelukkig is hij ook maar een mens, en geen politicus.(@Romans)
10 april 2016 10:32
LyndaLid kan het niet hebben dat bertje nog een jaar lang de rekenwonders van Sky alle hoeken van het peleton gaat laten zien.
10 april 2016 10:41
Ik snap de haat jegens Contador niet. De man zorgt altijd voor spektakel en is niet van het tekentafelwielrennen zoals bij Sky. 1 van de mooiste wielermomenten van vorig jaar vond ik Contador op de Mortirollo waarbij hij meer dan een minuut goedmaakt en aansluit bij Landa en Kruijswijk.

Ach en voor het salaris van Contador wil ik ook best nog wel een jaartje koersen.
10 april 2016 11:18
Dat gezeik over dat hij nooit de waarheid spreekt...

Soms kan hij inderdaad beter nog niets zeggen. Hij praat soms teveel.
Persoonlijk kan het me niet schelen. Ik ben vooral blij dat hij nog een jaar door aanvalt! Vamos!
10 april 2016 11:21
Die 'haat'over zijn uitspraken zijn belachelijk. Wees blij dat hij veel aanvalt, op gevoel koerst (en niet op metertjes zoals sky) en dat het geen wieltjeszuiger is zoals veel klassementrijders. Een beetje meer respect voor de beste ronderenner van zijn generatie is wel op zijn plaats hier. Van mij mag Bertje nog jaren doorgaan.
10 april 2016 11:59
Nounounou, "haat"...?

Ik heb inmiddels gewoon geleerd dat Contador voor geen meter te vertrouwen is met wat ie zegt. That's it. Dat jullie fan van hem zijn snap ik best, want hij koerst schitterend. Maar laten we niet vergeten dat het een bewezen bedrieger is hè, dus een beetje kritiek op zijn tijd mag ook best. Ik geniet enorm van hem, zoals in de Giro vorig jaar, maar dat betekent niet dat ik alles aan hem goed en gaaf moet vinden toch?
10 april 2016 13:03
LyndaLid heeft toch gewoon gelijk? Schitterende coureur, maar totaal niet serieus te nemen in interviews. Zegt nooit wat hij werkelijk vindt. Vermoeiend tot en met.

Maar als renner niets dan lof. En we houden allemaal van Contador, ondanks zijn gebreken.
10 april 2016 13:32
Ik heb door de jaren heen geleerd dat van de grote jongens juist Contador te vertrouwen is. Tel daarbij op zijn manier van koersen, zijn sporthart, en je hebt een geweldige renner. Het gelul over dat wat hij zegt niet te vertrouwen is, tja. Misschien er al eens over nagedacht dat zijn interviews altijd in dienst staan van zijn carriere? De man is gewoon het hele jaar door bezig met wat hij wil bereiken. Wat hij in maart zegt kan zijn met oog op wat hij in september wil bereiken enzovoorts. Je concurrentie niet wijzer maken dan ie al is heet dat. Het hele jaar tactisch bezig. Heel verstandig en dus ook hier petje af. Ik gok dat hij zich aansluit bij Riis overigens. En hoop van harte dat hij nog een paar keer goed laat zien wie uiteindelijk gewoon de baas is.
10 april 2016 13:35
Quote:
Ik heb door de jaren heen geleerd dat van de grote jongens juist Contador te vertrouwen is.


Ok, nou dan ben je volgens mij gewoon niet echt op de hoogte. Van de grote jongens zijn Valverde en Contador juist degenen die bewezen onbetrouwbaar zijn... Ik vind het zo grappig dat doordat Contador super aantrekkelijk koerst, hij voor velen blijkbaar ook betrouwbaarder is. Je kan de twee toch los zien van elkaar?
10 april 2016 15:34
@Lyndalid
Als ik het goed begrijp, stoor jij je eraan dat Contador op zijn beslissing om te stoppen terugkomt, vanwege zijn positieve test van 6 jaar geleden?
10 april 2016 15:42
Nee joh, mij maakt het niet uit of Contador stopt of niet. Ik merk gewoon op dat Contador nooit woorden uitspreekt waar je van op aan kan. En dat is best vervelend. Dat ie één van de weinig overgebleven dopingpionnetjes is zorgt ervoor dat het mij niet uitmaakt of ie stopt. Qua koers is het schitterend om te zien, qua persoon mis ik hem straks niet.
10 april 2016 21:02
Ik heb altijd grote vraagtekens geplaatst bij de veroordeling van Contador in het inmiddels redelijk verre verleden. En dat is simpelweg omdat ik hem geloof, daar kan ik ook niks aan doen. Noem het een gevoel. En dat gevoel wordt steeds bevestigd, ook daar kan ik niks aan doen. Prima op de hoogte hoor. Laten we nu eens stellen dat hij inderdaad, zes jaar terug ofzo, gepakt heeft. Dat het dus wel klopt en ik ongelijk heb. Dan denk ik toch dat ie de laatste jaren sowieso schoon koerst. En als dat zo is is het misschien tijd om het 'eens een dief altijd een dief' eens los te laten. Zelfs bewezen criminelen krijgen een tweede kans. Maar niet van iedereen dus blijkbaar. Dat is een beetje zuur. Jammer hoor.

Reacties zijn gesloten.