Cofidis rekent op Viviani en Laporte in Dwars door Vlaanderen

dinsdag 30 maart 2021 om 10:28
Cofidis rekent op Viviani en Laporte in Dwars door Vlaanderen

Elia Viviani - foto: Cor Vos

Elia Viviani en Christophe Laporte staan morgen aan de start van Dwars door Vlaanderen. De twee sprinters maken deel uit van de selectie van hun ploeg Cofidis voor de Vlaamse kasseienklassieker.

Na een moeizaam eerste jaar bij de ploeg boekte Elia Viviani zondag zijn eerste overwinning in de kleuren van Cofidis. In Cholet-Pays de la Loire was de Italiaan de snelste in de eindsprint. Het was voor Viviani zijn eerste overwinning sinds 21 september 2019, toen hij een rit won in de Ronde van Slowakije.

Laporte was eerder dit jaar al succesvol in de Ster van Bessèges en verder maakte hij een goede indruk in Parijs-Nice. Cofidis rekent woensdag in Dwars door Vlaanderen ook nog op Jempy Drucker, Tom Bohli, André Carvalho en de Belgen Kenneth Vanbilsen en Jelle Wallays.

Selectie flag-fr Cofidis voor Dwars door Vlaanderen (31 maart)
flag-ch Tom Bohli
flag-pt André Carvalho
flag-lu Jempy Drucker
flag-fr Christophe Laporte
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-it Elia Viviani
flag-be Jelle Wallays


Terpstra en Turgis – foto: Cor Vos

Total Direct Energie rekent woensdag dan weer op de volgende zeven namen: Niki Terpstra, Adrien Petit, Florian Maitre, Damien Gaudin, Anthony Turgis, Geoffrey Soupe en Edvald Boasson Hagen. Terpstra was al twee keer de beste in Dwars door Vlaanderen (2012 en 2014), maar zit momenteel niet in de beste fase van zijn carrière.

De Franse formatie heeft met Turgis wel een kandidaat-winnaar in de gelederen. De Fransman is bezig aan een uitstekend voorjaar met een tweede plek in Kuurne-Brussel-Kuurne, negende stek in Gent-Wevelgem en tiende plaats in Milaan-San Remo. In 2019 eindigde Turgis bovendien als tweede in Dwars door Vlaanderen, achter Mathieu van der Poel.

Selectie flag-fr Total Direct Energie voor Dwars door Vlaanderen (31 maart)
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-fr Damien Gaudin
flag-fr Florian Maitre
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Geoffrey Soupe
flag-nl Niki Terpstra
flag-fr Anthony Turgis

Dit artikel delen:

3 Reacties

Ab Normaal 30 maart 2021 om 11:11

Geef Drucker bij Cofidis nog de meeste kans. Nieuwe parcours is te zwaar voor Viviani en Laporte is erg grillig. De ene wedstrijd zeer scherp en uitstekend, andere moment totaal onzichtbaar.
GW paste bijvoorbeeld perfect bij hem, maar was in geen velden of wegen te bekken.

0
Thoin 30 maart 2021 om 11:35

Die Turgis wordt ook leeggeperst…

0
Beer 30 maart 2021 om 13:37

Wel een hele leuke renner. Elk jaar een stapje naar voren. Heel regelmatig dit seizoen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone