Cobo wint koninginnerit Burgos, maar niet het eindklassement

zaterdag 9 augustus 2008 om 17:52

Vandaag werd in de Vuelta Ciclista à Burgos de laatste en lastigste etappe gereden. Eerste werd Juan José Cobo (Scott-American Beef) met achter hem Manuel Vázquez en Daniel Moreno. Het algemeen klassement ging naar Xabier Zandio (Caisse D’Epargne).

In deze rit moest het klassement worden gemaakt, want de overige vier waren op (massa)sprints uitgelopen. Er werd in 156 kilometer van Areniscas de los Pinares naar Lagunas de la Neila gereden, met één grote col, drie mindere en de finish op de steilste helling van de dag.

Op de klim was de Spanjaard Cobo, die met zijn ploeg Saunier Duval eerder dit jaar uit de Tour was gestapt, de sterkste. Groot waren de verschillen niet, maar behalve Cobo konden de grote namen het niet waarmaken vandaag. Stefano Garzelli (Aqua & Sapone) eindigde als vijfde op 22 seconden, Joaquin Rodriguez (Caisse D’Eparge) en Iñigo Landaluze (Euskaltel) kwamen beiden op 46 seconden als 8e en 10e over de streep.

Opvallend goed was het rijden van Bauke Mollema, de Fries van Rabobank. Hij werd twaalfde op 1 minuut en 39 seconden, en was daarmee de derde niet-Spanjaard. In het eindklassment eindigde hij als beste Nederlander op de 15e plek met een achterstand van 3:08.

De eindzege was niet voor Cobo, daarvoor had hij eerder teveel tijd verloren. Zandio was de gelukkige, dankzij zijn negende plaats vandaag won hij het klassement met 12 seconden voorsprong op Landaluze, die in dezelfde tijd finishte.

Uitslag 5e etappe Vuelta à Burgos:
1 COBO ACEBO, Juan José (ESP, SCO) 3:53’10”
2 VÁZQUEZ HUESO, Manuel (ESP, CON) 09″
3 MORENO FERNÁNDEZ, Daniel (ESP, CAI) 18″
4 GARZELLI, Stefano (ITA, ACQ) 22″
5 PARDILLA BELLÓN, Sergio (ESP, BUR) 22″
6 PUJOL MUÑOZ, Oscar (ESP, BUR) 44″
7 PEDRAZA, Walter (COL, TIN) 46″
8 RODRÍGUEZ OLIVER, Joaquín (ESP, CAI) 46″
9 ZANDIO ECHAIDE, Xabier (ESP, CAI) 46″
10 LANDALUCE, Iñigo (ESP, EUS) 46″

Eindklassement Vuelta à Burgos:
1 ZANDIO ECHAIDE, Xabier (ESP, CAI) 18:42’57”
2 LANDALUCE, Iñigo (ESP, EUS) 12″
3 PEDRAZA, Walter (COL, TIN) 29″
4 LOUBET, Julien (FRA, AG2) 1’23”
5 MOSQUERA MIGUEZ, Ezequiel (ESP, KAR) 1’27”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair