Claudia Cretti droomt van Paralympische Spelen
foto: Valcar BPM
donderdag 7 februari 2019 om 14:44

Claudia Cretti droomt van Paralympische Spelen

Wielerflits Kort Het was misschien wel het grootste drama van de wielerzomer van 2017: tijdens de zevende etappe van de Giro Rosa sloeg het noodlot toe voor Claudia Cretti. De toen 21-jarige Italiaanse knalde tijdens een afdaling op hoge snelheid tegen een vangrail, waarna ze in coma raakte. Ze moest zware ingrijpende operaties ondergaan, maar Cretti overleefde het.

Drie weken na de crash ontwaakte Cretti uit haar coma. Weer drie maanden later maakte de ongelukkige Italiaanse alweer haar eerste kilometers in het zadel. Nu, bijna anderhalf jaar na dato durft ze alweer te spreken over doelen in haar tweede sportleven, zo laat ze weten in gesprek met La Gazzetta dello SportIn het interview laat ze weten te dromen van de Paralympische Spelen van Tokio.

In de C5-categorie – de lichtste categorie in het para-cycling – hoopt ze deel te nemen aan de tijdrit en de wegwedstrijd. “Al in 2017 droomde ik tijdens mijn revalidatie alweer van koersen. Dankzij alle mensen die mij nog altijd steunen is deze droom werkelijkheid geworden. Ik ben hen zeer dankbaar”, zegt Cretti. “Alex Zanardi heeft me met zijn kracht en doorzettingsvermogen erg geïnspireerd.”

In het shirt van Born to Win, een Italiaanse eliteploeg, zal Cretti in april haar eerste wedstrijden rijden. Vervolgens zal het van haar prestaties en de keuzecommissie afhangen of Cretti zich over anderhalf jaar mag opmaken voor de trip naar Japan.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2019 22:47
Zou het haar erg gunnen.

Reacties zijn gesloten.