Christoph Roodhooft haalt uit naar Richard Plugge: “Specialist in het uitkramen van onzin”
Roodhooft - foto: Cor Vos
maandag 18 april 2022 om 14:01

Christoph Roodhooft haalt uit naar Richard Plugge: “Specialist in het uitkramen van onzin”

Christoph Roodhooft, ploegmanager van Alpecin-Fenix, heeft in gesprek met Het Nieuwsblad fel uitgehaald naar Jumbo-Visma-baas Richard Plugge. Volgens de voormalig beroepsrenner kraamt Plugge onzin uit en speelden hij en zijn WorldTeam verstoppertje over de rol van Wout van Aert in Parijs-Roubaix.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Roodhooft werd gevraagd naar de status waarmee Van Aert aan de start verscheen van Parijs-Roubaix. Na een coronabesmetting, opgelopen in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, keerde het kopstuk van de Nederlandse ploeg terug in wedstrijdverband. In een dienende rol, zo werd gezegd. Uiteindelijk reed de drievoudige wereldkampioen veldrijden naar de tweede plaats op de beroemde velodroom van Roubaix.

Onzin
“Dat kun je beter aan Plugge vragen”, antwoordde Roodhooft desgevraagd. “Hij is een specialist in het uitkramen van onzin en zich daar dan achteraf op Twitter of via via voor te excuseren. Wij spelen geen verstoppertje. Als Mathieu (Van der Poel, red.) in laatste instantie aan de selectie voor Milaan-San Remo wordt toegevoegd, dan is dat ook zo. Waarom zou Van Aert naar Roubaix komen om een bijrol te vertolken? Dat is toch te gek voor woorden.”

Ook ergerde Roodhooft zich aan het gedrag van Jumbo-Visma vorige week zondag in de Amstel Gold Race. “In de Amstel worden zij derde met Benoot, maar hebben wij wel als ploeg gereden terwijl zij achterover kwamen leunen. Zij hadden daar net zo goed een kopman als wij. Dat is toch een zielige denkwijze. Waarom verstoppertje spelen met Van Aert terwijl iedereen weet dat die voor een resultaat komt. Dat is toch logisch.”

“Zomaar half-half naar een koers komen, dat kan je met zo’n coureur toch niet maken”, gaat de ploegmanager verder. “Ik verwijt Jumbo niks en heb geen problemen met hen, maar ik snap niet dat je zo’n denkwijze hanteert.”

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat Roodhooft en Plugge botsen. Dat gebeurde ook al na de afgelopen editie van Milaan-San Remo. Na La Classicissima deelde Plugge een sneer uit aan Alpecin-Fenix, nadat hij de koerstactiek van de Belgische ploeg niet begreep. Volgens de Nederlander had het team geen verantwoordelijkheid genomen. Roodhooft reageerde verbaasd. “Waarom noemt hij ons?”, vroeg hij zich af.

“Bovendien hebben wij niet gevraagd dat Jos van Emden het werk alleen voor zijn rekening zou nemen. En er is tijdens de koers geen enkele vraag gekomen om een mannetje bij te zetten. Trouwens… Zagen jullie Parijs-Nice? Het was toch Jumbo-Visma dat daar de lakens uitdeelde. Dan moeten wij ons nu toch niet schuldig voelen? En dat gevoel heb ik ook niet”, vertelde de ploegmanager van Alpecin-Fenix toen.

RIDE Magazine
143 Reacties
Sorteer op:
18 april 2022 15:40
Polemiek!!
18 april 2022 16:07
Roodhoofd heeft wel een punt , dat vooral Zeeman maar ook Plugge het Nederlandse mee om zeep helpen is wel te zien en ook te volgen.
Volg het wielrennen al meer dan 75 jaar!!! , maar wat bij Jumbo aan de hand is begrijp ik niet.
    18 april 2022 16:27
    Daar hoef je je op jouw leeftijd echt niet voor te schamen.
    18 april 2022 16:29
    Xistnc, hardop gelachen!
18 april 2022 16:11
Die zit toch niet bij de familie Roodhooft?
18 april 2022 16:19
Dus een wereldklasse ploeg ploeg rijdt op en Europetour licentie verwijt een een andere ploeg calimerogedrag?
18 april 2022 17:05
Roodhoofd zijn masker valt nog eens af; altijd lachen.

Jumbo had ook een kopman in de Amstel? Zet hij nu echt Benoot naast zijn 35-sterren kopman?

Verder was de onzekerheid rond de vorm van van Aert toch niet zo vreemd? De communicatie dat hij als helper zou rijden, was misschien misplaatst. Ze hadden beter meteen gezegd dat hij in een vrije rol mocht zien hoe het liep. Maar als je dit zet naast de communicatie van Alpecin over de rug en trainingen van VDP dan lijkt me dit maar een kleine fehler in de categorie onzin.
    18 april 2022 17:19
    Alle trainingen van Mathieu zijn te volgen op Strava, inclusief alle data. Op basis van die trainingen zit er toch geen afwijking in wat de ploeg heeft gezegd en wat er is gebeurd?

    Maar goed, het lijkt er voor mij op dat jij een nogal eenzijdige versie van de waarheid aanhangt, wat overigens je goed recht is.
    18 april 2022 17:32
    TJV communicatie 'sucks canal water'!

    Het gaat van WVA gaat waarschijnlijk niet deelnemen aan RVV ipv hij heeft Covid - dus zit in isolatie...tot hij gaat wel PR doen, maar dan in een knechtenrol want we hebben hem getest en hij is echt niet zo goed!

    Zelfde met Roglic...beetje pijn achter knie dus we wachten af...zeg dan gewoon dat we het even bekijken en we het over een andere schouder gooien en Roglic focust zich ondertussen volledig op de Tour

    Het lijkt alsof TJV in de combine zit met WF om elke keer meer clicks te krijgen op hun artikels :)
    18 april 2022 17:47
    Niet alle trainingen van VDP zijn op Strava te zien. Wel de trainingen die hij wil dat Berendoder kan zien. Misplaatste nickname trouwens; zal ik de mijne wijzigen in Marik-Slayer?
    18 april 2022 18:04
    Heb je ook bewijs daarvoor Beer?
    18 april 2022 18:09
    :-) Ja hoor, 2 hd's vol data hier in de beregrot :-)

    Maar goed, geen bewijs, al z'n trainingen staan op strava. Lekker #transparant
    18 april 2022 18:25
    Voor Marik-Slayer zie ik te veel gejengel. De Marik-huiler zou ik wel snappen.
    18 april 2022 18:38
    Voor 2022 lijken de meeste VDP-trainingen weldgelijk op strava te staan. Bij VA bijna allemaal, al is het wel een beetje vreemd om dan vorige week plots in een zwart tenue in Calpe te gaan trainen en een week niets op strava te zetten.
    18 april 2022 18:44
    Kom maar door met Koers-lover
    18 april 2022 18:46
    Marikdehuiler hebben we hier al. Meestal als ik iets post ;-)

    Triest Cochise, want volgens mij weet je best dat van Aert al jaren bijna alles op strava post en VDP amper iets. Dus een weekje zonder om een duidelijk gecommuniceerde en gefundeerde reden misbruiken om een prikje terug te geven; weak.
    18 april 2022 18:51
    Beer,

    Stya jij te posten in Schilde, was jij in Syncrosfera? Of rijdt Mathieu stiekem in de achterbak van de Porsche met Roxane aan het stuur naar een geheime trainingslocatie?
    Of kom je een keer op het punt dat je met bewijs komt voor je opmerkingen?
    18 april 2022 18:54
    Als je je nickname Berendoder hebt gekozen ivm Beer, ben je echt vh padje hahaha

    Vooralsnog kom je niet verder dan een scharminkelig veldmuisje
    18 april 2022 18:56
    edit wf: tot ziens
    18 april 2022 18:57
    edit wf: niet doen
    18 april 2022 19:03
    Tegen wie heb je het nou?
    18 april 2022 19:05
    @Beer: Dat is net mijn punt. Als je al jaren alles op Strava zet (zij het excl. vermogen en hartslag, dus je bent er weinig mee) is het vreemd om het dan plots een week niét te doen, in een zwart tenue te trainen in Calpe en niet te willen bevestigen dat je daar getraind hebt. Het klopt dat VDP voordien nooit wat op Strava zette, maar sinds begin dit seizoen doet hij dat dus wel (incl. vermogen en hartslag waardoor je eigenlijk een schat aan info krijgt, maar dat terzijde). Ik neem aan dat het niet toevallig is dat meer en meer toppers 90% van hun trainingen op Strava delen, ook daar zullen ze wel aardig voor beloond worden door Strava, en dan heb ik het niet over 6 maanden gratis premium-account.

    Ik wil daarmee het kinderachtige gedrag bij Roodhooft niet goedpraten, en heb ook een hekel aan dat calimero-gedrag maar ontken wel wat je zegt over de Strava's van VDP en VA in het seizoen 2022.
    18 april 2022 19:18
    Cochise, dat is helemaal niet vreemd. Op een moment dat je zoals van Aert na ziekte terug zo snel mogelijk in koers moet komen, is het toch logisch dat die info net iets delicater is en dat je dat privé wil houden. Blijkbaar bestond de mogelijkheid wel dat hij er langer uit moest of dat er hartproblemen konden volgen. Die info hoeft dan effe niet op strava lijkt me.

    Verder hebben ze wel degelijk bevestigd dat ze de trainingen hervat hadden.

    Je kan gewoon niet bewijzen dat VDP àl z',n trainingen online zet, net zoals ik het tegendeel evenmin kan bewijzen. Maar ik vind het in het geval van VDP gewoon veel aannemelijker dat hij er niet alles opzet. Ook hij zal vast een aantal zwaardere 'test'-trainingen gedaan hebben waar hij de concurrentie niet over wil informeren.
    18 april 2022 19:43
    Beer,

    Dus jij mag zeggen dat VDP niet alles op Strava zet, ook al heb je er geen bewijs voor.
    Want @cochise heeft geen bewijs dat het wel zo is?
    Wat is dit voor argumentatie?
    Dan ik hier net zo goed zeggen: “Patrick Lefevere zit aan de heroïne”. Ik heb er geen bewijs voor, maar bewijs jij maar dat het niet zo is.
    Man, man wat een zwaktebod de hele tijd.
    18 april 2022 20:23
    @beer: Ik kan inderdaad niet bewijzen dat hij nooit een stiekeme tweede training op een dag heeft gedaan. Ook de resultaten van zijn 15'-tests kan je trouwens gewoon haarfijn napluizen op strava, redelijk uitzonderlijk bij de profs dat het zo open en bloot staat.
    18 april 2022 21:57
    @Beer dus eigenlijk zeg je dat Van Aert de zaken anders mag voorstellen terwijl je het van VdP niet kan pruimen. Wat een treurnis.
    18 april 2022 22:42
    Welke zaken stelt van Aert anders voor? Klare en duidelijk communicatie van Jumbo-Visma, dat is wat je gekregen hebt.
    18 april 2022 23:09
    Hoewel ik niet weet wat voor werk je doet, denk ik oprecht dat je een carrière als mediatycoon bent misgelopen. De vasthoudendheid en stelligheid om eigen waarnemingen of wensen als waarheid te poneren is zo groot dat je perfect een soort eigen wieler Fox News zou kunnen beginnen. Gezien de tijdgeest zou dat nog goed kunnen aanslaan.
18 april 2022 17:10
Foutje, bedaankt...!
18 april 2022 17:14
“Ik verwijt Jumbo niks en heb geen problemen met hen, maar ik snap niet dat je zo’n denkwijze hanteert.”

Ha ha ha!

Gewoon om lachen jongens en meisjes! :-)

En voor de rest is er genoeg te genieten in en om de koers :-)
18 april 2022 17:24
Wie de bal kaatst, kan 'm terug verwachten. Zeker van zo'n figuur als Roodhooft.
    18 april 2022 18:10
    Moet je wel met goeie argumenten komen natuurlijk en niet met fake shit à la Benoot = VDP en covid van aert = rugstory.
    18 april 2022 19:08
    Eens, Roodhooft botviert hier zijn frustratie. Maar Plugge is ook een ei
18 april 2022 17:36
Deze verwijten over en weer zijn behoorlijk zielig. Neem een voorbeeld aan jullie eigen kopmannen die zich altijd als gentleman gedragen.
    18 april 2022 18:13
    Die dopinginsinuaties van de familie VDP aan het adres van van Aert (Bieles, Valkenburg) vond ik anders niet zo gentleman. En zo zijn er nog wel voorbeelden. Het is geen heilige; San Matje.
    18 april 2022 18:27
    Hey ik reed net langs een sloot en daar werd een hoogbejaarde koe net uit getrokken.
    18 april 2022 18:41
    Heeft de boer die die koe in de gracht duwde al sorry gezegd? Koeien vergeten niet snel. Maar goed dat je snapt dat dat verre van ok was.
    18 april 2022 18:54
    @beer,

    Waar heeft Mathieu ooit geinsuneerd dat Wout gedopeerd heeft? Het laten zien van het formulier van de anti doping van zichzelf?
    En bedoel je over Valkenburg misschien de opmerking van vader Adrie: "hij ademt niet
    "?
    18 april 2022 19:23
    Je bent mee, berenxxxxx.
    18 april 2022 20:48
    @beer,

    Dat van Adrie was geen dopinginsinuatie, dat is zo opgeklopt door de Belgische media.
    Ik hoorde laatst Yates over Roglic zeggen dat hij niet ademde. Insinueerde hij daar ook?
    18 april 2022 21:06
    AvdP was wel degelijk wat aan het semi-insinueren mede ook door verschillende insinuaties van verdrietige MvdP fans te retweeten en liken. Heel kamp matje was er toen goed ziek en in de war van, dan doe je wel eens iets raars. Menselijk gedrag is dat, kan gebeuren. Iets minder menselijk is daarentegen deze beredeneerde fittie vanuit beider ploegleiding. Ergens lijkt men baat te hebben bij een kampverdeling.
    18 april 2022 21:35
    Adje en Matje moeten zich excuseren. Twee wereldtitels van van Aert hebben ze besmeurd met dopinginsinuaties. Ik vind dat ongezien & not done. Kom me dus niet vertellen wat een gentleman hij is. Je kan hem bewonderen voor zijn atletische capaciteiten, het is een vrij onsportieve knakker.
    18 april 2022 22:20
    @RV

    semi-insinueren? Je insinueert dat hij semi insinueert? Zeg dan gewoon dat er niks was, en dat je spijkers op laag water zoekt.

    @beert
    En het “besmeuren” van twee titels? Wat een onzin.

    Jij zou je moeten excuseren voor het constant en zonder enige feitelijke argumentatie wijzen naar de familie van der Poel alsof hun enige doel is Wout naar beneden te halen. Is niet nodig, zowel in het veld als in de Vlaamse klassiekers is Mathieu Wout de baas. En dat laatste is gebaseerd op feiten, niet op een emotie of het gevolg van het te lang in zuur liggen.
    18 april 2022 22:40
    Feiten spreken voor zich Beren****** Walgelijk onsportief gedrag, anders kan je het niet noemen.
    19 april 2022 08:34
    Feiten idd Beer:
    Veld: 4-3
    Ronde/Roubaix 2-0
    PCS head to head: 15-8
    19 april 2022 09:36
    Beetje vreemde reactie Beren*****, het gaat hier immers niet over de atletische kwaliteiten van VDP, maar wel het extra-sportieve. Je reactie getuigt van armoede, blijkbaar zijn de on topic argumenten op.

    Los daarvan zijn het natuurlijk eenzijdige statistiekjes die je opdisselt; dat deed zelfs Westland nog beter. Misschien moet je PCS toch nog even verder uitpluizen.
    19 april 2022 09:43
    Wat een berenlol hier :)
    19 april 2022 10:02
    De verdedigers van zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel tonen zich van hun meest slechtste kant.
    19 april 2022 10:11
    Grote onrust op de Berenboot.
    19 april 2022 10:28
    Waarom laat ik me van mijn slechtste kant zien Lalsacien? Ik vind het onaanvaardbaar dat de ene renner dopinggebruik bij de andere insinueert zonder bewijzen. Die mening uit ik hier. Wat is daar mis mee?
18 april 2022 18:54
Ik heb TJV nog nooit betrapt op zand in de ogen strooien. Wout had gewoon Corona en kreeg dus niet de verantwoordelijkheid van het kopmanschap. Mij lijkt dat een logische beslissing, die bovendien helder is gecommuniceerd.

Verder is er overigens niks mis met zand in de ogen strooien. Dat hoort bij koers.
    18 april 2022 20:50
    Als hij dat had, dan zit hij niet na 3 of 4 dagen op de fiets, maar ligt in de isoleer met serieuze luchtwegklachten op z'n bedje alleen uit te zieken. Zeker gelet op het zware protocolbeleid in deze. Zie Vos, die nb zwaar ontgoocheld naar huis moest.
    18 april 2022 23:13
    @Pietspeed Vos heeft alleen Paris - Roubaix door Corona gemist. Van Aert de Ronde van Vlaanderen en de Amstel. Deze wedstrijden laat hij heus niet aan zich voor bij gaan zonder Corona. Misschien kan Vos ook wel weer over 2 weken fietsen, alleen valt dit niet op omdat er alleen komende week voor haar nog een belangrijke wedstrijd op het programma staat
18 april 2022 19:08
Het is niet uit te sluiten dat het achter de schermen 1 groot handjeklapcomplot is dat er toe moeten leiden dat de helft van ons een plukje blond verft en de andere meute zijn kop wat vierkanter laat schumacheren. Of wie weet NFT s aanschaft dan wel dna versterkende sportsmurrie koopt.

En met dat trainingsdata openlijk op strava zetten al helemaal kappen lijkt me, allemaal. Wat win je daar als ploeg mee?
    18 april 2022 21:06
    Ploeg: aandacht
    Renner zelf: centjes van strava

    Om een idee te geven: Van Aert vandaag kort losrijdritje op strava, 23.000 likes
    18 april 2022 21:38
    Kan nergens vinden dat Strava direct betaalt, maar is denk ik hetzelfde als met Instagram. Meer volgers is interessanter voor sponsors. Waarom denk je dat MVDP een miljoen per jaar van Oakley krijgt? Volgers op Strava, Insta enz.
18 april 2022 23:31
132 reacties tot zover bij een nieuwsbericht wat niet over Evenepoel gaat. Dat is verrassend te noemen.
19 april 2022 08:44
Ik denk dat deze bitchfight geregisseerd wordt door Don Patrick om de aandacht af te leiden van het slechte klassieke voorjaar van zijn ploeg....
19 april 2022 19:56
@WF maak er maar Wieler roddel-, jank- en haantjesgedragsite van ipv WielerFlits

Reacties zijn gesloten.