Richard Plugge over Alpecin-Fenix: “Ik snap hun koerstactiek echt niet”
foto: Raymond Kerckhoffs
zaterdag 19 maart 2022 om 18:17

Richard Plugge over Alpecin-Fenix: “Ik snap hun koerstactiek echt niet”

Richard Plugge heeft na afloop van Milaan-San Remo een sneer uitgedeeld aan het adres van Alpecin-Fenix. De manager van Jumbo-Visma begreep de koerstactiek niet van de Belgische ploeg. “Dan vraag ik me af of ze nou willen winnen of niet?”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Plugge gaf ook zijn complimenten aan hun hardrijder Jos van Emden. “Hij reed 250 kilometer alleen op kop van het peloton. Dat Quick-Step-Alpha Vinyl vandaag niet hielp, kan ik nog begrijpens. Maar van Alpecin-Fenix snap ik dat niet. Dan denk ik: ‘Wil je nou winnen of waar rij je eigenlijk voor?’ Maar het maakt niet uit, wij hebben onze verantwoordelijkheid wél genomen”, aldus een strenge Plugge bij HLN.

De teammanager wist op voorhand dat ze rekening moesten houden met Mathieu van der Poel. “Als hij start, doet hij altijd mee om te winnen. Dit is geen wedstrijd waar je zomaar eventjes gaat trainen. We wisten allemaal dat hij zou meedoen om de overwinning. Dat is mooi, want we hebben hem nodig in het wielrennen.”

“Het is wat het is, dit was weer een wijze les. Straks is Quick-Step Alpha Vinyl wel terug op volledige sterkte en dan hebben wij er wél een bondgenoot bij.”

RIDE Magazine
97 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2022 18:21
Gemiep van een slechte verliezer.
    19 maart 2022 18:23
    Zo zie ik dat ook. Eigen keuze 250 clicks een renner alleen het gat onder controle te houden. UAE liet dat ook gewoon gaan.
    19 maart 2022 18:36
    Ja, losers praat. Óf je gaat uit van eigen kracht (zoals UAE), of je laat het lekker gaan, óf je bent trots op Jos, geeft die een mega-veer in de kont, geeft toe dat je vanaf de Cipressa door UAE en Pogacar overklast bent en dat Roglic helaas tekort kwam (en zelfs niet in de tweede groep over de top van de Poggio), waardoor Wout in een tombola terechtkwam.
    19 maart 2022 19:04
    Agnolutto, je haalt de woorden uit m'n mond.
    Heeft AF dan gevraagd aan Jos om 250 km op kop te rijden, en hebben al andere teams dat ook gevraagd?
    AF is nb proteam.
    20 maart 2022 07:54
    Valt me tegen van Plugge, hij weet ook dat iedereen Jumbo en UAE het werk laat doen en de kopgroep toch wel wordt teruggepakt.
19 maart 2022 18:23
Beetje een jankverhaal van een verliezer dit. Als Roglic goed genoeg is wint WvA deze gewoon in de sprint. Als ik kijk naar de tekorten aan ondersteuning dan snap ik jullie koerstactiek ook niet. Jullie rijden niet om te winnen.
    Van Aert had nooit gewonnen in de sprint joh. Als Mohoric was teruggepakt en ze in dat groepje hadden gesprint voor de zege had van Aert waarschijnlijk niet eens het podium gehaald. Die is zijn sprintsnelheid behoorlijk kwijt geraakt met door al duurtrainingen bergop.
    19 maart 2022 18:33
    Op basis van resultaten uit het verleden zou die iedereen erop hebben gelegd, alleen MvdP zou een twijfelgeval zijn. Hij is sneller dan Pedersen, Matthews, Pogacar en Mohoric, zelf met verminderde sprintsnelheid kan hij die jongens nog kloppen.
    19 maart 2022 18:40
    Het ding is echter dat WvA dit seizoen helemaal niet sneller is in de sprint. Leuk die resultaten in het verleden, daar koop je niks voor. Bijna iedereen zat alleen op de Poggio, Wout had nog Laporte en Roglic. Je kan niet verwachten dat deze mannen op de top er nog bij zitten.

    En uiteindelijk is het toch echt Wout zelf die de benen moet hebben om te winnen. Dat had hij vandaag niet.
    19 maart 2022 20:05
    Pedersen heeft vorige week bewezen dat hij in de sprint waarschijnlijk WvA er gewoon op zou leggen.

    Ze sprint van vandaag was natuurlijk niet geweldig maar dag kwam puur omdat hij degene was die het nog probeerde dicht te fietsen
    19 maart 2022 20:08
    Waarom kan je dat niet verwachten van roglic. Als er nog een groepje van 15 man overblijft dan zou roglic daar nog bij moeten zijn. De enige taak was de poggio overleven met de besten om zo de laatste ondersteuning te bieden aan van aert. Blijkbaar was hij net niet sterk genoeg.
    Van aert had geen sprint meer omdat hij zich leeggereden heeft in de achtervolging op iedereen die aanviel.
19 maart 2022 18:24
Dit soort ongeschreven regels zijn dus helemaal geen echte regels. Waarom zou je op kop gaan rijden als Jos dat al doet?
    19 maart 2022 18:25
    Voor een renner die een totaal vraagteken is…
19 maart 2022 18:24
Klinkt een beetje zuur de beste man
19 maart 2022 18:24
Vond het ook wel grappig dat Matje Mohoric zo liet gaan. Tja..
19 maart 2022 18:30
Dit is toch gewoon de bekende aanpak van Alpecin? Schouders bij ophalen, niet meer energie aan verspillen.
19 maart 2022 18:31
Uiteindelijk kan er maar eentje winnen.
19 maart 2022 18:33
Kan me niet voorstellen dat Plugge dit zo zegt. Hij weet toch dat Alpecin met een door ziekte geteisterde ploeg aan de start staat en dat Van der Poel zijn eerste wedstrijd van het seizoen rijdt!? Ik vraag me af of Plugge weet dat er oorlog in Oekraïne is.
    19 maart 2022 18:37
    @platte: ik denk dat hij, net als alle oligarchen, vooraf van Poetin bericht heeft gekregen.
19 maart 2022 18:33
Waarom zou je als Alpecin zijnde op kop gaan rijden als je weet dat Jumbo het toch wel doet? Wat een slechte verliezer zeg. Je kopman was gewoon niet goed genoeg.
    20 maart 2022 05:15
    Exact. Hij zou even met van Aert moeten praten
19 maart 2022 18:36
Het wordt steeds gekker.Plugge komt er nu en later dit seizoen achter dat je niet al je geld moet steken in een ploeg rond Wout.Wout alleen is zoveel beter dan de rest van jumbo dat het allemaal weg gegooid geld is.Ik denk ook dat Roglic op zijn laatste benen loopt,hij is berg op nog goed maar kan met veel moeite met de beste mee uitgezonderd Pogadar want daar komt hij veel te kort.Hij mag nog dankbaar zijn dat hij door Wout Parijs/Nice heeft gewonnen.Plugge is een hele slechte verliezer en wil dat andere ploegen de kastanjes voor hem uit het vuur slepen.
    19 maart 2022 18:41
    Aan het eind zitten in de groep alleen nog kopmannen. Die haal je niet binnen om te knechten voor Wout.
    21 maart 2022 10:47
    Hele vreemde reactie van Plugge. Dan laat je Van Emden toch niet rijden? Wout kan sprinten in een grote en een kleine groep, hij kan wegrijden op de poggio. Als je het zo bekijkt moeten andere ploegen met iets komen en hoeven ze niet de hele dag op kop.

    Lefevere heeft dit ook al een keer aangehaald richting Alpecin Fenix, ook daarvoor geldt; dan ga je toch niet op kop rijden.

    Het blijft de sport van 'eerst het bordje van een ander leeg eten'. Wout reed zich kapot op Pogacar. Pogacar heeft zichzelf afgemat door 4 keer aan te gaan. Van der Poel heeft gegokt op bijblijven en sprinten met elite groepje, dat won hij maar ja er zaten er nog twee voor.

    Uiteindelijk wint de man die vooral zijn eigen plan trok terwijl de rest elkaar bestookte. Mohoric verspeelde geen energie door steeds naar Wout of Pogacar te jumpen en deed toen hetgeen hij de beste in is, prachtig toch, nog een manier om San Remo te winnen.
19 maart 2022 18:37
Wat een slechte verliezer, in je eigen nest kijken
19 maart 2022 18:38
Van der Poel zat ook al heel snel alleen. Hij zelf was sterk, zijn ploeg niet vandaag. Ik vond het niet aan Alpecin Fenix om op kop te rijden.
19 maart 2022 18:38
Zure reactie. Vooral in de wetenschap dat Alpecin dit keer echt niet de topfavoriet aan boord had en ze sowieso niet hoefden doen alsof.
    19 maart 2022 19:22
    Tuurlijk was Van der Poel op voorhand een top favoriet.
19 maart 2022 18:42
Hahahaha, AF roept vanaf de zijlijn een rijder op die elders ingeroosterd stond omdat de beoogde selectie grootdeels in de lappenmand ligt. En die Plugge die vindt het maar raar dat een gehavende ploeg niet mee op kop komt sleuren terwijl ze zelf een sterrenensemble aan de start brengen waar je u tegen zegt. Wauw. Echt wauw.
    19 maart 2022 20:46
    Komaan man, niet zo lafjes. Ze brengen gewoon Mathieu Van Der Poel in topvorm aan de start. Niet Laurens De Vreese die een jaar geen koersen reed. Altijd dat verstoppen achter excuses en mistgordijnen. Rij toch gewoon op een manier die bij je status past.
    19 maart 2022 20:59
    Oja Woutje verliest, Plugge is boos en Beer basht Matje weer ... hoe voorspelbaar. Maar waarom?
    19 maart 2022 21:02
    Ik bash helemaal niemand. Ik vind wel dat voor een renner als VDP in deze conditie dit soort excuses wel wat misplaatst zijn.
    20 maart 2022 10:44
    Van der Poel is niet in topvorm. Als hij in topvorm was had hij niet getreuzeld toen hij kortstondig op kop kwam. Hij is flink genoeg om dan zelf ten aanval te trekken. Hij heeft verstandig gereden en zich pas laten gelden toen het om de ereplaatsen ging, het maximale eruit gehaald wat zijn vorm toeliet. Maar soit. Jij hebt al besloten dat hij in topvorm is dus er is geen zinnig gesprek meer met je te voeren.

    Plugge is gewoon teleurgesteld maar laat dat op zeer sneue wijze kennen. Als zijn praatgrage kopman lekker loopt te verkondigen dat ze nu een voorjaarskern hebben die de rest van het peloton angst inboezemt, dan moet je niet raar opkijken als de rest denkt; jongens, succes en laat het maar zien. Jos van Emden heeft gisteren lang mogen genieten van dat soort uitspraken.
    21 maart 2022 10:56
    Och Barry toch; goed, hij is niet in topvorm. Dat is hij blijkbaar nooit. Hij was wel goed genoeg om elke keer met Pogacar & van Aert mee te zijn en om 3e te worden. Daar zijn we het toch over eens hoop ik? Als je VDP bent en die vorm hebt, ben je een kopman eerste klas. Dan hoef je je niet te verstoppen achter allerlei excuses om toch maar niet bij te favorieten te horen en je deel van het werk te (laten) doen.

    Plugge laat niets op sneue wijze kennen; hij zegt waarop het staat. Alpecin verstopt zich, neemt geen verantwoordelijkheid en gedraagd zich niet naar de kracht en klasse van zijn kopman. Ze mogen van Emden bedanken voor de 3e plaats.
19 maart 2022 18:44
Alpecin was gewoon niet goed genoeg. Dillier en Gogl op 6 en 9 minuten, dat volstaat niet voor dat soort renners.
19 maart 2022 18:45
Normaal hebben we Adri om de boel op scherp te zetten tussen die twee, maar zo kan het ook natuurlijk..
19 maart 2022 18:51
Als hij het echt niet snapt, is het een hele domme reactie. Als je de topfavoriet in huis hebt én bovendien als ploeg je dominantie hebt lopen etaleren in Parijs-Nice is het logisch dat andere ploegen je het werk laten opknappen. En de beste tactiek ook, want dan is het in de finale man tegen man. Anders had MVDP nog tegen 3 jumbo's moeten opboksen.
19 maart 2022 19:00
Misschien moet JV ook Mohoric nog aantrekken, goeie knecht, die kan mooi ontsnapte renners in de afdaling terughalen
19 maart 2022 19:01
Ik snap jullie koerstactiek ook niet. Het was helemaal niet nodig dat Van Emden op kop van het peloton reed. Mooi voor de buhne, maar verder nutteloos. Waarom zou Alpecin op kop gaan rijden? Er zijn tig andere ploegen die dat ook zouden kunnen doen. TJV had ook gewoon iemand in de kopgroep kunnen laten plaatsnemen, dat had ook een tactiek kunnen zijn, of gewoon niet op kop gaan rijden en het laten opknappen door UAE of zo. Je weet dat de koers toch pas op de Cipressa en de Poggio los gaat. Vanaert en Roglic waren niet sterk genoeg om deze koers te kunnen winnen. Jammer dat VDP hem niet pakt, dan waren de druiven voor zuurpruim Plugge nog zuurder geweest.
Je wilt een topploeg zijn, dan moet je ook niet zeuren als niemand de koers met je wil dragen.
19 maart 2022 19:02
Waarom zou AF in godsnaam gaan rijden als TJV zo stom is om 250k op kop te rijden…. Prutser.
19 maart 2022 19:03
‘ De meest sneue reactie van de dag trofee’ gaat naar nono Plugge. Wat een treurbeuk.
    19 maart 2022 19:54
    Treurbeuk? Is dat een kruising tussen een treurwilg en een beuk?
    19 maart 2022 20:33
    Dat is een soort huilstruik
    19 maart 2022 20:34
    De taxonomie vraag ik ook af, maar prachtig scheldwoord
19 maart 2022 19:10
Terecht punt. Het doet wat lafjes aan. Tegelijk hadden ze ook van kop af kunnen gaan
19 maart 2022 19:10
Ik heb ontstellend veel respect voor Plugge, maar hier toont hij zich helaas als Lefevere de tweede...
19 maart 2022 19:14
Het is allemaal wat Richard.
19 maart 2022 19:17
JV is toch een beetje zon jank ploeg. Het is dat ze genoeg te lachen hebben dat de zurigheid niet zo vaak naar voren komt. Plus dat hun twee goudhaantjes, zeker Roglic, zich verre houden van kleinzerig gedoe. Dat verbloemt ook veel.

Reacties zijn gesloten.