Christoph Roodhooft: “Door het oog van de naald bij valpartij Mathieu van der Poel”

woensdag 20 maart 2019 om 19:56
Christoph Roodhooft: “Door het oog van de naald bij valpartij Mathieu van der Poel”

foto: Cor Vos

Christoph Roodhooft heeft even gedacht dat het voorjaar van Mathieu van der Poel voorbij was, toen hij zijn renner zag liggen na diens valpartij op de Nokereberg. De ploegleider van Corendon-Circus beseft dat zijn poulain door het oog van de naald is gekropen.

Naar eigen zeggen was Roodhooft best tevreden met het optreden van de ploeg tot aan de laatste beklimming van de Nokereberg naar de finish. “Het ging wel niet 100% zoals we verwacht hadden, maar Dries De Bondt deed gewoon goed zijn werk”, vertelde hij na afloop aan WielerFlits. “Alles verliep een beetje zoals we gedacht en gepland hadden. Mathieu had ook geen slechte dag voor zijn eerste koers. En dan horen we ineens over de radio van die valpartij met hem erbij.”

Voor Roodhooft, die de koers vanuit de volgauto volgde, was de ernst van de situatie toen nog onduidelijk. “Het was wachten tot de beelden op het tv-scherm in de auto verschenen (met een vertraging van 20s, red). Het was wel echt een val”, en de ploegleider vreesde even. “Maar op een of andere manier komt hij toch in die rolbeweging en daardoor loopt hij ‘slechts’ schaafwonden op. Ja, zijn knieën, handen, rug en heup zijn kapot…maar het valt op zich mee.”

‘Het valt wel mee’
In het ziekenhuis zag hij Van der Poel dan voor het eerst na zijn val. “Hij zei direct ‘Het valt wel mee’, dat was het eerste wat hij zei. Ik heb echt gedacht dat het voorbij was. Stijn Devolder vreesde dat, iedereen.” Roodhooft kon dan ook opgelucht ademhalen toen bleek dat zijn renner geen breuken had opgelopen. Normaal gesproken verkent de ploeg morgen het parcours van de Ronde van Vlaanderen, maar ’s ochtends wordt eerst bekeken of dat gaat voor Van der Poel.

“We zijn door het oog van de naald gekropen, we hebben ongelooflijk veel geluk gehad. Mathieu was zojuist de sprint al aan het terugkijken op zijn telefoon, voor hem is het nu al meer een sportieve ontgoocheling.” Volgens Roodhooft is Van der Poel er de renner niet naar om hierover in zak in as te zitten. Zonder onvoorziene wendingen kan hij zondag de competitie al hervatten in de Grand Prix de Denain.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Stenalic 20 maart 2019 om 20:02

poeh, gelukkig. Hoe zal het met Gerts zijn?

mark vv 20 maart 2019 om 20:03

Klasbak. Die zit zo weer op de fiets.

Romāns Vainšteins 20 maart 2019 om 20:07

OK, volgende stuk al een stuk wijzer dus.

Gaat ie DDV rijden ?

Baik-Baik 20 maart 2019 om 22:03

Harde les voor vd Poel en hard gelag voor zij die wildcards verstrekten op basis van zijn acte de presence.

Romāns Vainšteins 20 maart 2019 om 22:13

Mijn punt blijft prima staan want ik zie de beste gozer geen spurts meer vol doortrekken vanuit kansloze positie op link terrein (lesje geleerd) en deze ploeg is meteen ontroodhoofd op het moment dat hij niet mee rijdt en helemaal in de echte koersen die er nu aankomen.

Borsje 20 maart 2019 om 20:09

Helemaal los van valpartij: vergeleken met andere ploegen heeft hij in de finalefase nauwelijks steun van ploeggenoten. Vermindert zijn kansen op topklasseringen.

Gebruikersnaam 20 maart 2019 om 21:13

Mja, in de grotere koersen weet je sowieso dat hij het alleen moet gaan doen, maar dat hij zelfs vandaag al geïsoleerd zat, is wel bedenkelijk.

En dat je Devolder hebt, die in een grote klassieker op 100 kilometer van de finish kan zeggen “deze heuvel gaat omhoog” en “pas op, een kassei”, dat heeft ook maar een beperkte meerwaarde.

boenk 21 maart 2019 om 01:09

Van Aert had net hetzelfde probleem vorig jaar.

Fast Freddy 20 maart 2019 om 20:27

Toch wel een ongelooflijke gast hoor. Zo hard op je muil gaan en dan teleurgesteld zijn over je uitslag. Hij heeft trouwens wel een stevig paar botten. Menig ander renner had iets gebroken.

nolvh 20 maart 2019 om 20:32

Moet zich nog meer sparen in de koers. Net als Sagan doet. Heeft hij op het eind meer over. Was veel voorin te zien. Maar ja die jonge onbevangenheid maakt het wel leuk om naar te kijken. Hij rolde mooi verder na de valpartij. Dat is ook een klasse op zich.

kleomantre 20 maart 2019 om 21:20

Wie herinnert zich nou een hoop van die koersen waar je in de laatste twee km een uitval doet of nog erger een sprintje wint. Toch veel mooier dat je ooit eens een goede koers wint in de stijl van een Gilbert of een Terpstra in de Ronde van Vlaanderen. Kan me van het grootste deel van Sagasns overwinningen geen zier meer herinneren. Wat wel bijblijft is die keer dat hij Tour of California wint door in de klimetappe, waar hij alles geeft om zn leiderstrui niet te verliezen, zelfs voor Gesink eindigt in die etappe.

MDKIDW 20 maart 2019 om 21:27

@kleomantre

Dat komt omdat sagan er best wel veel op een mooie manier heeft gewonnen. Dan begin je het een beetje normaal te vinden

Mwielerfan 21 maart 2019 om 07:54

Sagan is de actieve renner met beste palmares in voorjaar. Enige met terpstra die rvv en Roubaix gewonnen heeft en daarnaast ook nog Gent wevelgem. Ook Sagan won pas de grote twee sinds ie zich koest houd tot echte finale, doet terpstra ook vaak.

nolvh 20 maart 2019 om 23:04

Parijs Roubaix vergeet je niet zomaar

bloemist 21 maart 2019 om 08:55

De resultaten van Greg Van Avermaet mogen er ook best zijn in het voor jaar, 5 overwinningen en 12 keer podium van het Nieuwsblad tot Roubaix.

Geraint 21 maart 2019 om 10:00

Oprechte vraag: het is nu al een aantal keren voorgevallen bij een valpartij van Mathieu dat het op het eerste zicht lijkt dat hij de eerste drie maanden geen fiets meer zal aanraken. Achteraf blijkt het dan allemaal mee te vallen en is er eigenlijk niks aan de hand.

Is zijn herstelvermogen nu zo goed? Of overdrijft hij een beetje op het moment zelf? Ik heb al renners terug op hun fiets zien kruipen die er pakken erger aan toe waren. VDP is toch geen dramaqueen mag ik hopen?

Kelder is de Man 21 maart 2019 om 10:10

Zo’n klap op je botten kan je voor een tijdje even heeel erg beroerd en misselijk doen voelen. Zwartzien, zweten en pijn. Maar ik zou zeggen.. probeer het eens.

Geraint 21 maart 2019 om 11:04

Wees gerust, ik heb vroeger meer dan eens het asfalt gekust tijdens wielerwedstrijden. In mijn ervaring werd je ofwel afgevoerd en stond je een tijd aan de kant, ofwel viel het mee en fietste je het liefst zelf over de streep. Al was het maar om de stramheid er een beetje uit te hebben.

Absoluut niet lullig bedoeld hoor. Viel me gewoon op dat het bij Mathieu al voor de derde of vierde keer voorvalt dat het ergste wordt gevreesd en er eigenlijk niet al te veel loos is.

Nu goed, Evenepoel had het laatst ook voor. Hat zal de nieuwe generatie zijn zeker ;)

Kelder is de Man 21 maart 2019 om 11:28

:)

Headlines

Materiaalzone

Populair