Chris Froome verkent olympisch parcours Tokio

vrijdag 25 oktober 2019 om 14:57
Chris Froome verkent olympisch parcours Tokio

foto: Cor Vos

Chris Froome is momenteel in Japan om onder meer het parcours van de Olympische Spelen van volgend jaar te verkennen. De herstellende kopman van Team Ineos is samen met ploeggenoot Michal Kwiatkowski in Tokio, waar het hard regende tijdens hun ronde over het klimparcours.

Ook Astana-renner Jakob Fuglsang en AG2R La Mondiale-kopman Romain Bardet waren aanwezig, is te zien op de social media van Froome. De olympische wegrit voor mannen staat op het programma voor 25 juli 2020 (in de Europese ochtend), slechts zes dagen na de slotdag van de Tour de France. Het traject in Tokio is gemaakt voor klimmers.

Froome, Kwiatkowski, Fuglsang en Bardet zijn niet alleen voor de olympische verkenning afgereisd naar Japan. Zondag rijden zij het Saitama-criterium, een wedstrijd georganiseerd door de ASO. Het worden voor Froome zijn eerste ‘koerskilometers’ sinds zijn zware blessure.

Dit artikel delen:

9 Reacties

west 25 oktober 2019 om 16:22

Froome, Thomas en de gebroeders Yates is wel een heftige ploeg…

0
Dumoulist 25 oktober 2019 om 17:25

Zijn nou niet bepaald de renners die ook echt uitblinken in het eendagswerk.

0
west 25 oktober 2019 om 17:28

Nee, maar is dat omdat ze knudde zijn of omdat hun focus ergens anders ligt? Echter, Britten (Angelsaksen) en de Olympische Spelen…

0
Samlambeej 25 oktober 2019 om 17:49

Zijn idd (te) gefocust op het rondewerk. Het onvoorspelbare karakter van eendagswerk ‘ligt’ hen niet zo goed. Helaas.

0
toiletduck 25 oktober 2019 om 21:15

Daarnaast zijn de meeste eendagswedstrijden minder lastig qua beklimmingen.

0
Covadonga 25 oktober 2019 om 19:53

Adam Yates won ooit San Sebastian, was in Canada al eens tweede en reed een paar keer goed in een Italiaanse semi-klassieker. Die moet het wel kunnen.

0
Romāns Vainšteins 25 oktober 2019 om 22:20

Yatesies kunnen zo n koers allebei prima winnen, ook in een spurt met wat meer man.

0
Dolledriesoldebroek 26 oktober 2019 om 06:10

Hij zou altijd nog kunnen schakelen naar de keniaanse loopploeg

0
kleomantre 26 oktober 2019 om 11:45

Froome is wel van het eerzuchtige, zou zomaar kunnen dat die na een 5de tour dan als kroon op zn carriere olympisch goud wil.

Denk dat ze dan eerst eens met elkaar moeten babbelen, want animo vanuit het Sky kamp om de yates-broers te ondersteunen is er tot dusver niet geweest. Ik zou het als Yates zijnde zeker niet zomaar teruggeven.

Buiten dat gun ik ‘m geen olympische titel. Zie hem liever komende seizoen het onderspit delven tegen een Bernal die merkt dat-ie beter is en ala Contador gewoon aanvalt. Vervolgens er af geflatst worden op de OS tt door Dennis, Roglic of misschien een Dumoulin en een Italiaan. Lekkere 5de plek ozo…. En dat-ie er dan maar mee ophoudt omdat-ie de rest van zn carriere moet gaan knechten voor een beter kopman en dat eigenlijk niet aankan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone