‘Chris Froome in augustus naar Israel Start-Up Nation’

vrijdag 19 juni 2020 om 16:15
‘Chris Froome in augustus naar Israel Start-Up Nation’

foto: Cor Vos (archief)

Update

Chris Froome zou dicht bij een tussentijdse transfer zijn naar Israel Start-Up Nation. Dat schrijft Tuttobiciweb. De Britse kopman van (nu nog) Team Ineos kan bij de WorldTour-ploeg uit Israël een contract voor drie seizoenen ondertekenen.

Volgens de Italiaanse website lijkt een scheiding in het jarenlange huwelijk tussen Team Ineos en Chris Froome steeds dichterbij. Israel Start-Up Nation zou op pole position staan om de 35-jarige Brit over te nemen. Bij die ploeg is hij verzekerd van het kopmanschap in de aankomende Tour de France.

Froome twijfelt of hij bij Team Ineos de kans krijgt om vol voor zijn vijfde eindzege in de Tour te gaan, aangezien met Egan Bernal en Geraint Thomas de twee meest recente Tourwinnaars zijn mede-kopmannen zijn. Eerder lekte al uit dat Froome uit was op een vertrek vanwege die reden, mogelijk zelfs tussentijds. Dat werd toen nog tegengesproken.

Nu zou ook Team Ineos twijfelen over een langer verblijf van de Keniaanse Brit, mede omdat Froome met zijn miljoenensalaris flink op de begroting drukt in deze crisistijd. Israel Start-Up Nation werd eerder ook al in verband gebracht met Froome. Voor een tussentijdse transfer in augustus moeten alle partijen akkoord geven. (Donderdag 18 juni, 09.07 uur)


Update: Mogelijk deze week al duidelijkheid

Mogelijk komt er deze week al duidelijkheid over de toekomst van Chris Froome bij Team Ineos. Een bron dicht bij de Brit vertelt aan Cyclingnews dat hij nog geen beslissing heeft genomen. Froome beschikt over een aflopend contract en Israel Start-Up Nation zou inderdaad de grootste gegadigde zijn om hem binnen te halen. Eerder sprak hij al met Bahrain McLaren en ook CCC zou interesse willen om zo sponsoren over te halen.

Team Ineos is ook nog altijd in onderhandeling met Froome over een nieuw contract, maar de miljoenenploeg van manager Dave Brailsford zou tot op heden nog geen nieuwe voorwaarden hebben neergelegd bij het kamp van Froome. (Donderdag 18 juni, 11.45 uur)


Update: ‘Israel Start-Up Nation biedt Froome 15 miljoen euro voor drie jaar’

Israel Start-Up Nation is bereid om ver te gaan voor Chris Froome. Volgens informatie van The Times heeft de WorldTour-ploeg een driejarig contract klaarliggen waarmee Froome vijf miljoen euro per seizoen opstrijkt. Daarnaast zou Israel Start-Up Nation, dat gefinancierd wordt door een multimiljonair en investeerder Sylvan Adams, het huidige contract van de Brit bij Team Ineos af willen kopen om hem in augustus al over te nemen.

Froome zou het aanbod in overweging nemen, mede omdat Team Ineos hem nog geen contractverlenging heeft aangeboden. (Vrijdag 19 juni, 16.15 uur)


Dit artikel delen:

109 Reacties

Marik 18 juni 2020 om 09:12

Dit is wel echt breaking news zeg, zou sensationeel zijn als dit gaat gebeuren.

fietsvriend 18 juni 2020 om 09:13

Wow

Groningen 18 juni 2020 om 09:25

Dit kan toch bijna niet om sportieve redenen zijn? Bij Ineos moet hij het koopmanschap dat wel delen, maar heeft hij in ieder geval een sterk team (al kun je je al concurrent natuurlijk ook achter het treintje hangen)

Scott Sunderland 18 juni 2020 om 09:28

Hij wil de enige kopman zijn en een team dat helemaal om hem heen is gebouwd. Bij INEOS mag hij als het ware mee, maar Bernal en Thomas staan inmiddels hoger in de pikorde. Die gaan zeker niet zomaar voor hem werken. Die interne strijd wil hij zich besparen.

harryjohan71 18 juni 2020 om 11:39

Tuurlijk wel om sportieve redenen. Als Bernal in de aanval gaat, kan hij niet reageren en hiermee de tourwinst verspelen. Dit wil hij voorkomen, omdat ik verwacht dat Ineos nu Bernal als absolute kopman ziet.

BassieAdriaan 18 juni 2020 om 14:41

tuurlijk wel hij hoeft alleen maar zijn karretje aan te haken aan de Ineos-Jumbo-Movistar-trein.
Hij hoeft alleen nog maar een Salbutamol en Ketonen pharmaceut in Israël te strikken en hij maakt al kans.

Groningen 18 juni 2020 om 15:23

De kans dat hij vanuit de tweede rij bij ineos wint lijkt me een stuk groter dan bij Israël (zo deden bernal en Thomas het ook)

Ligthning 18 juni 2020 om 09:25

Prachtig ! Dat komt alleen maar de spankracht in de Tour ten goede.

Scott Sunderland 18 juni 2020 om 09:25

Het zou wel een stuntje zijn die transfer. En als hij de Tour wint een stunt van jewelste gezien zijn blessures van vorig jaar in combinatie met zijn inmiddels leeftijd van een wielerveteraan. Plus dat hij dan de mannen van INEOS effectief erop moet leggen, geen sinecure.

Groningen 18 juni 2020 om 09:36

Juist daar geloof ik niet in, niet in dit team. Maar voor de spanning in de tour uiteraard wel mooi. Nog een Quintana zoals in het voorjaar, een sterke Landa + Astana en misschien valt de overmacht van Ineos en Jumbo plots wel mee

Deel Koeper 18 juni 2020 om 15:32

Zou wel lachen zijn als we een old school Froome vs. Quintana duel krijgen en al die figuurtjes van Ineos & Jumbo op een hoop worden gereden.

NielsCos 18 juni 2020 om 09:26

Ben benieuwd, indien deze transfer erdoor komt kan Froome zich eindelijk eens echt bewijzen. Met alleen Dan Martin als knecht die het hooggebergte echt aankan met de toppers gaat Froome het vooral zelf moeten doen, zonder ploegtrein die hem naar boven loodst.

ProfrondeZevenbergen 18 juni 2020 om 21:29

Hermans kan ook wel wat. En Navarro, Neilands en Piccoli kunnen ook aardig omhoog. Zet daar Dowsett en Brandle nog bij en je hebt best een aardige ploeg.

S. Morgenstern 18 juni 2020 om 09:27

Ik ben niet echt een fan van dit soort tussentijdse transfers, maar het zou de Tour wel wat extra’s geven.

De Bezemwagen! 18 juni 2020 om 09:28

Zou wat zijn hoor. Voor de tour alleen maar mooi als hij zijn oude niveau haalt. Maar denk ook als Ineos hem laat gaan dat zijn waardes lager liggen dan voorheen. Kan mij niet voorstellen dat ze hem anders zouden laten gaan.

Scott Sunderland 18 juni 2020 om 09:30

Tuurlijk. Bernal is gewoon hun man, met Thomas als goede tweede. Gezien de leeftijd, zijn blessures én zijn hoge salaris plus dat hij weigert een luxe knecht te worden, is Froome een blok aan het been geworden.

Spake Breekerd 18 juni 2020 om 09:28

Zeer verrassend voor een renner die zich altijd zo minutieus voorbereid. Maar zoals gezegd, leuk voor het circus dat de Tour nu eenmaal is.

Romāns Vainšteins 18 juni 2020 om 09:47

Oneens met de stelling maar wat zou het mooi zijn mocht ie dit effe flikken, dat wordt op zijn minst een verstorende factor.

Marik 18 juni 2020 om 10:34

En laten we eerlijk zijn, van verstorende factoren in het wielrennen worden wij als tv kijkers blij. Hoe meer er dwars door de gevestigde orde wordt heengereden, hoe beter het is.

Cyclinglife 18 juni 2020 om 09:55

Elke renner die bij een ploeg uit Israël rijdt, laat zien dat deze persoon meer met geld en roem heeft dan het menselijke. Ik had froome nog hoog zitten, altijd netjes, beleefd en correct zelfs als ze pis over hem heen gooien. En hoop dan ook dat hij niet bij Israël tekent.

Verweggistan 18 juni 2020 om 10:18

Net als de renners die bij UAE, Bahrain en Astana rijden. Of rijden voor oliebedrijf Total.

KnightBiker 18 juni 2020 om 10:28

Hij tekent bij een ploeg, niet bij het Israëlisch leger. Ik zou ook wel 2 keer nadenken, maar het is afhankelijk van wat de doelstellingen zijn van de ploeg, niet van wat regering Nethanyau doet.

bomb ba 18 juni 2020 om 11:56

Om te kotsen deze onzin. Er zijn zoveel trieste sponsoren zoals hierboven genoemd. Israel is het enige democratische land in het Midden-Oosten en by far het land wat ons het beste wenst. Als je de geschiedenis en het conflict niet kent, begin er dan ook niet over. Israel is net zoals Froome altijd netjes geweest, integenstelling tot de Islamitische buren die hen telkens opnieuw aanvallen en niet kijken naar een oplossing.

Paul Bus 18 juni 2020 om 12:09

Zijn geld en roem niet de belangrijkste drijfveren van een profwielrenner?Bij iedere sponsor zal ergens wel een smet op blazoen te vinden zijn als je maar blijft zoeken.

VerstandOpNul 18 juni 2020 om 12:22

Ik denk de geschiedenis en het conflict redelijk te kennen en ik ben het helemaal eens met Cyclinglife. De hele nederzettingenpolitiek en het niet respecteren van de grenzen: dat is werkelijk om te kotsen.

chasse patat 18 juni 2020 om 12:48

Als we politiek en sport met elkaar gaan combineren dan blijft er nauwelijks een moreel kompas over. Laten we daar vooral ver van blijven en dat bediscussiëren op politieke fora.

Cyclinglife 18 juni 2020 om 14:07

@bomb ba, uit jou woorden blijkt duidelijk dat je zelf geen benul hebt van de geschiedenis van Israël in zijn huidige vorm. Zelf heb ik er wel onderzoek naar gedaan. Mijn opa was de enige overlevende van ww2 uit zijn familie (joods). maar voor mensen die zo slecht behandeld zijn, zijn ze geen haar beter gebleken na de 2e wereld oorlog in het land palestina.

Maar dan nog blijft het mijn persoonlijke keuze, om voor mijzelf te oordelen wat ik van een “land” vindt.

ghostwriter 19 juni 2020 om 20:54

@bomb ba
Hoe kan je over een "democratie" spreken als miljoenen mensen van wie ze hun land bezetten niet mogen stemmen? Was Zuid-Afrika tijdens het apartheidssysteem volgens jou ook een democratie? Misschien moet je zelf de geschiedenis van het conflict eens bestuderen. Dan zal je zien dat het conflict begon toen Zionistische terroristische groepen in (toen nog) het Britisch mandaat granaten lieten ontploffen op Palestijnse markten. Daarop volgde de Nakba van 1948 waarbij Zionistische militia's meer dan 400 Palestijnse dorpen tot de grond afbrande en meer dan 700.000 Palestijnen op de vlucht moesten. Deze 'ethnic cleansing' vond plaats lang voordat Israel door buurlanden werd aangevallen. Ik kan je de boeken van de Joodse Israelische historicus Ilan Pappe aanraden.

hartstikkebedankt 18 juni 2020 om 10:02

Zou sensationeel zijn. Met alleen Dan Martin als sterke ploeggenoot wordt het wel een uitdaging. Daarachter alleen Navarro, Piccoli en Badilatti die van dienst kunnen zijn, maar daar zal het snel te hard voor gaan. Op het vlakke Politt, Dowsett en Brändle die van dienst kunnen zijn.

Baik-Baik 18 juni 2020 om 11:04

Hermans?

hartstikkebedankt 18 juni 2020 om 11:11

Hermans wil nooit meer GT’s rijden toch?

$kedel 18 juni 2020 om 19:07

Neilands misschien nog wel de sterkste.. Maar geen team om over naar huis te schrijven inderdaad.

Verweggistan 18 juni 2020 om 10:17

Hij wil gewoon geen neppe Landrover.

KnightBiker 18 juni 2020 om 10:33

Een renner als Froome verdient volledige steun. Daarnaast denk ik niet dat Froome er financieel per se beter van wordt. Geen ploeg betaald zo goed als Ineos. Dit gaat puur om het alleen kopmanschap.
Als hij straks niet achter Bernal aan mag rijden kan hij zijn kansen niet verdedigen en zoveel heeft hij er niet meer dus vannuit dat perspectief terecht dat hij gaat.

wieleranalist 18 juni 2020 om 10:36

Had er gisteren nog iets over geschreven :

https://www.wieleranalist.be/post/de-dans-rond-chris-froome-schijnmanoeuvre-of-oprecht

Lijkt me moeilijk te geloven dat hij op die manier sportief een hogere kans heeft op winst.

harryjohan71 18 juni 2020 om 12:09

Met Bernal in zijn team moet hij straks knechten. Ik denk dat hij zich daar te goed voor voelt en dan liever strijdend ten onder gaan.

berlusconi 18 juni 2020 om 10:44

Froome – Navarro – Hermans – D. Martin – Politt – Sutherland – Brändle – Neilands? Op zich geen verkeerd team…

LB108 18 juni 2020 om 11:06

Greipel..

Romāns Vainšteins 18 juni 2020 om 14:56

Dat is zelfs een prima team, met mazzel zit Martin er gewoon bij als meesterknecht op de topcols en die vent geeft nooit op. Daar heb je een goeie aan.

Deel Koeper 18 juni 2020 om 15:34

Ik weet niet of zo’n horten-en-stoten renner als Martin een goede knecht zou zijn, dan heb je iemand met een stabiel tempo nodig.

koos verrek 18 juni 2020 om 10:51

goed nieuws mooie move

FritsvanHoefelen 18 juni 2020 om 10:58

Match made in heaven

LB108 18 juni 2020 om 10:58

Keer op keer komt tuttobicciweb toch met iets af

broekie 18 juni 2020 om 11:03

Eerst zien of Froome überhaupt nog wel op zijn oude niveau terugkeert, want anders koopt Israel Start-up Nation een kat in de zak…

LB108 18 juni 2020 om 11:07

Media gezien zal dat nooit zijn.. zo reden/rijden er nog veel rond met naam maar zonder resultaten..

Paul Bus 18 juni 2020 om 12:04

Lekker achter Ineos en Jumbo treintjes bungelen en krachten sparen,leuk voor de koers indien hij sterker dan verwacht voor de dag komt.

Spurter 18 juni 2020 om 12:20

Rare move.

Ondanks Bernal lijkt de kans om te winnen me groter bij INEOS dan bij Israël. Hij heeft daar amper tot geen knechten voor dit werk. Dan Martin misschien.

Idem dito voor de omkadering. Daar is bij INEOS jaren aan gebouwd.

Israel Start Up Nation is met alle respect een bij elkaar geraapt team van elders afgedankte renners.

Als Bernal gewoon beter is dan Froome, dan wint Froome ook bij Israel Start Up Nation de Tour niet.

Romāns Vainšteins 18 juni 2020 om 14:57

Wellicht heeft Froome simpelweg geen zin om dat onderlinge spel te spelen, het zou m sieren.

VerstandOpNul 18 juni 2020 om 12:23

Ik ben er nog niet uit of dit goed of slecht nieuws zou zijn voor TJV..

wiebipedia 18 juni 2020 om 12:26

Froome is al jaren bezig met project; “de grootste renner uit de historie”. Weg gaan bij Ineos en laten zien dat je tegen Bernal, Thomas kan rijden, laten zien dat je niet afhankelijk bent van de trein hoort daar bij.
Froome heeft al vaker verrassende keuzes gemaakt en is zeker niet de robot die sommige mensen in hem zien

kleomantre 18 juni 2020 om 13:00

De grootste renner uit de historie zal hij never worden en dat respect verdiend hij ook niet en dat heeft nog niks met zijn gepuf te maken.

Hij doet 1 trucje, dat is GT’s en voorafgaand 1 of 2 wedstrijden van een week betwisten voor een overwinning. Komt dan nog wel eens op een WK TT opdagen en dat is het wel. Dat trucje doet hij niet beter dan Contador, die veel meer resultaten heeft geboekt in allerlei meerdaagse koersen en een veel groter deel van het seizoen competitief was. En hij heeft vrijwel nooit z’n gezicht laten zien in een eendaagse wedstrijd, waardoor hij op dat gebied een waardeloos palmares heeft. Is dus kortom een eenzijdige renner die tevens maar beperkt koerst in een jaar. Dat zal geen breed gedragen respect krijgen en de boeken in gaan als een van ’s werelds beste renners ooit.

Romāns Vainšteins 18 juni 2020 om 13:08

Froome zal alleen al dankzij zijn afschuwelijke stijl never nooit een icoon worden. Het ziet er gewoon uit als een snelwandelaar op een martelapparaat.

Chippen 18 juni 2020 om 15:38

escartin is ook in de herinnering gebleven door zijn vreselijke stijl, ik zou niet weten waarom froome met een nog lelijkere houding en een 10 keer beter palmares dan niet het collectieve geheugen zou ingaan

EducationSecond 18 juni 2020 om 16:03

Sinds wanneer hoort Escartin bij de grootste renners uit de wielerhistrorie?

Eljorro 20 juni 2020 om 00:29

Als ronderijder is hij gewoon de beste na Merckx. Heel simpel. Maar wat gewoon enorm storend is is dat hij continu aan het bellen is met Brailsford, waardoor hij de indruk wekt niet zelfstandig te kunnen denken. Daarom zien mensen renners als Nibali en Contador liever winnen, echte coureurs.

Lalsacien 20 juni 2020 om 01:39

Hinault, Anquetil, Coppi staan toch wel een treetje hoger dan Froome.

Noortje L 18 juni 2020 om 12:34

Is het bekend wanneer de transferperiode voor de renners is??

Nick Doup 18 juni 2020 om 13:35

Van 1-15 augustus.

Headlines

Materiaalzone

Populair