Zowel Riis (NTT) als Ellingworth (Bahrain-McLaren) voorzichtig over situatie rond Froome

woensdag 20 mei 2020 om 13:08
Zowel Riis (NTT) als Ellingworth (Bahrain-McLaren) voorzichtig over situatie rond Froome

© Cor Vos

Movistar gaf eerder al aan geen interesse te hebben in een vervroegde komst van Chris Froome. De belangrijkste andere gegadigden zijn Israël Start-Up Nation, NTT en Bahrain-McLaren. Die twee laatsten zeggen geen ‘neen’, maar blijven wel bijzonder voorzichtig in hun uitspraken.

De link tussen NTT en Chris Froome is uiteraard Afrika. Froome werd geboren in Kenia, maar verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Zuid-Afrika, waar hij zijn eerste stappen in het wielrennen zette. NTT Pro Cycling is een Zuid-Afrikaans team. Maar is dat voldoende om de viervoudige Tourwinnaar in te lijven?

Teammanager Bjarne Riis vindt het gevaarlijk om daarover te speculeren. “Ik wil eerst en vooral zeggen dat ik daarover nog geen contact met Chris heb gehad”, vertelt Riis aan Velonews. “Het zou wel een mooi verhaal zijn, maar je mag geruchten en realiteit niet vermengen. Kan Froome trouwens Ineos verlaten?”

Riis stelt zich daarnaast een paar essentiële vragen en geeft er meteen een antwoord op. “Zou Froome een goede match zijn voor NTT? Ik denk van wel. Zou hij met ons kunnen samenwerken? Waarschijnlijk. Kunnen we een goed team maken rond hem? Ja. Hebben we voldoende ervaring om hem bij te staan in een grote ronde? Absoluut. Wil Froome voor ons rijden? Dat weten we niet. Kunnen wij hem betalen? Dat weten we ook niet.”

Rod Ellingworth in gesprek met Mark Cavendish – © Cor Vos

Druk van binnenuit
Rod Ellingworth, ploegbaas bij Bahrain-McLaren, ontkent niet al met Froome gesproken te hebben. Ellingworth was tot vorig jaar performance manager bij Team Sky (nu Ineos) en kent Froome dus bijzonder goed. Bovendien heeft het team met McLaren een Britse sponsor en zou Froome er Wout Poels terugvinden.

“Ja, ik heb reeds met Chris gesproken”, vertelt Ellingworth aan Cyclingnews. “Net zoals ik met andere renners waar ik in het verleden mee samenwerkte, spreek. Maar dat waren geen onderhandelingen. We praatten wel over zijn situatie. Ook over het feit dat hij einde contract is. Maar met Bahrain-McLaren focussen we voorlopig op het bouwen van een team rond het trio Landa-Poels-Bilbao.”

Meerdere kopmannen, zoals ook Ineos doet. Ellingworth gelooft in dat concept. “Druk van binnenuit, dat is niet altijd gemakkelijk om te managen, maar het werkt wel.” Kan Froome daar in de toekomst bijkomen? “Ik weet dat Chris nog geen contract heeft voor 2021, maar ik wil niet zeggen dat wij hem op dit moment als optie zien. Al kijken we wel altijd om ons heen…”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Samlambeej 20 mei 2020 om 13:15

edit wf: gedraag je

Vincent Lacressonniere 20 mei 2020 om 20:34

Het is in ieder geval dom taalgebruik.

VanVerre 20 mei 2020 om 21:20

Genant. Anno 2020 is het zelf de aandacht vestigen op je stoere verzetsdaad alleen maar genant.

Cyclinglover 20 mei 2020 om 13:22

UAE of Israël lijkt me het te gaan worden

bomb ba 20 mei 2020 om 13:46

Wat zou het heerlijk zijn als Froome vertrekt bij Ineos en zijn 5e tourzege ergens anders pakt. Nestelt zich dan nog steviger in het lijstje met beste renners ooit en toont dan aan ook de beste ronderenner van meerdere generaties te zijn. Dan is het ook meteen afgelopen met de fabel dat hij alleen kan winnen door zijn ploeg. Wat zou dat een stunt zijn om je vingers bij af te likken. Ik zeg doen!

Romāns Vainšteins 20 mei 2020 om 14:42

Hem fantoomloerend op een stuk minder accuraat metertje en vervolgens met koplampkonijneoogjes zien lossen op het moment dat anderen nog een reepje vreten zou ook wel vingerlikken geblazen zijn. Meer waarschijnlijk zal het ertussenin gaan zitten met goed meekomen, net niet de besten kunnen volgen en aan het einde ergens tot tranen geroerd een rit pakken. Het iets saaiere scenario zeg maar.

Verweggistan 20 mei 2020 om 13:50

edit redactie: Dank. Aangepast!

Fietsman 20 mei 2020 om 13:58

Als ik Froome was zou ik in ieder geval niet naar Riis gaan. Froome staat er al niet zo lekker op door dat puffertje in de Vuelta.

Samlambeej 20 mei 2020 om 14:14

Edit redactie: Insinueren is niet nodig.

SprintMaster 20 mei 2020 om 15:46

Denk dat Froome gevangen zit bij Ineos met zijn astronomische salaris. Andere ploegen zouden wel gek zijn om zwaar de buidel te gaan trekken aangezien het nog maar de vraag is of hij op zijn oude nivo terugkomt.

KnightBiker 20 mei 2020 om 17:19

De vraag is of hij dat wel zo belangrijk vind. Gratis zal hij niet rijden, maar het gaat alleen nog om die 5e tourzege: een goed team & goede knechten zijn belangrijker dan geld.

Daarnaast dat lijstje gezien van verdiensten per renner: Thomas verdient 3,5 miljoen per jaar terwijl hij enkel in de Tour prijs rijdt: andere renners presteren veel meer maar krijgen minder (zie Roglic) kortom: dat salaris van Ineos, dat krijg je nergens anders

Panache 20 mei 2020 om 19:25

“ Thomas verdient 3,5 miljoen per jaar terwijl hij enkel in de Tour prijs rijdt”

Ja, wat klein grut als:
Parijs Nice
E3
Dauphine
2 Olympische titels op de baan
3 WK’s op de baan

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair