Chris Froome: “Ik heb het volste recht om te koersen”

Chris Froome: “Ik heb het volste recht om te koersen”

foto: ASO

donderdag 28 juni 2018 om 09:12

Chris Froome is ingegaan op de commotie over zijn deelname aan de Tour de France. De Salbutamol-zaak zweeft nog steeds rond de Britse winnaar van de Giro d’Italia, maar dat weerhoudt hem er niet van om te starten in La Grande Boucle. “Absoluut. Ik heb niets verkeerd gedaan en heb het volste recht om te koersen”, zegt hij tegen Sky Sports.

“Er is een procedure die mij in staat stelt aan te tonen dat ik niets verkeerd heb gedaan en ik ben ervan overtuigd dat ik word vrijgesproken”, vervolgt de kopman van Sky. Mede door de kritiek van de Franse oud-wielrenner Bernard Hinault wordt goed gelet op de veiligheid van Froome. Waar in Italië zijn aanwezigheid meermaals op applaus kon rekenen, was in Frankrijk de laatste jaren al de nodige aversie tegen de Brit.

Invloed op de wedstrijd
“Al die jaren hebben we steeds een minderheid in het publiek die niet blij is om ons te zien, om welke reden dan ook”, beschrijft Froome. “We zijn altijd goed omgegaan met tegenslagen de voorbije jaren. Die pak je aan op het moment dat ze voorvallen. Hopelijk heeft dat geen invloed op de wedstrijd.”

Froome gaat volgende maand proberen voor de vierde keer op rij (!) een grote ronde te winnen. De meest recente Giro d’Italia, Vuelta a España en Tour de France heeft de Brit achter zijn naam staan. De selectie rondom Froomey zal spoedig bekendgemaakt worden.

Dit artikel delen:

75 Reacties

beni 28 juni 2018 om 09:14

Geheel met Froome eens!!

Veloburto 28 juni 2018 om 09:17

Pfff, dit is al de 88e keer dat zo’n soort bericht voorbijkomt. Stukje berusting van mijn kant. Het is niet anders.

rahimns 28 juni 2018 om 09:17

En daar gaan we weer….

ikbenprocycling 28 juni 2018 om 09:18

Had dat volste recht dan verd*mme bewezen voor de aanstaande Tour !

dikkechaap 28 juni 2018 om 09:19

Ik heb slecht nieuws voor de Froome-haters: hij gaat gewoon vrijgesproken worden. De test voor salbutamol is niet accuraat genoeg en de advocaten van Sky gaan dat hard genoeg maken.

LB117 28 juni 2018 om 09:21

Helaas heeft hij hier 100% gelijk.. Tot het tegendeel bewezen is is hij onschuldig en mag hij koersen.

drikkes 28 juni 2018 om 09:22

Die valt toch op de kasseien van mons en pevele

LucasR 28 juni 2018 om 09:27

Natuurlijk heeft ‘ie gelijk en natuurlijk wordt ‘ie vrijgesproken. Deal with it. Storm in een glas water.

Panter 28 juni 2018 om 09:29

Lance 2!!!

Samlambeej 28 juni 2018 om 09:32

Na de verdwenen laptop en de verdwenen fiets was er de verdwenen Velon-data. Wat is het volgende?

vluggejapie 28 juni 2018 om 09:35

Suf als het straks weer achter de Skytrein aan fietsen is met alweer dezelfde winnaar.

Schollekop 28 juni 2018 om 09:35

Natuurlijk mag hij dat. Zolang de Sky advocaten de boel traineren en de UCI geen daden durft te stellen, mag hij rijden.

illu 28 juni 2018 om 09:47

Hoezo een storm in een glas water?

Toch zo helder als wat dat Froome hier de fout in gegaan is? Dat hij mag blijven fietsen klopt, al slaat dat natuurlijk nergens op. En dat hij vrijgesproken wordt zie ik ook wel gebeuren.

Daarom ben ik het met Hinault eens (dat die woorden me ooit nog mochten ontvallen)… lekker staken. Of allemaal coureur nummer 8 opofferen om de SKY mannen bij de start tegen te houden :)

mark vv 28 juni 2018 om 09:47

Graag geen nieuws meer over deze bedrieger.

FondriestTF3 28 juni 2018 om 09:55

De UCI loopt hier te falen. Zelfs als hij overduidelijk fout zit, moet hij nog steeds eerst een straf krijgen. Dat het 11 maanden duurt om dat (wel of niet) te doen… belachelijk.

Je mag niet verwachten dat iemand zichzelf schorst. UCI: minus douze points.

JdeWal 28 juni 2018 om 09:58

salbutamol waarde was veel te hoog. 2000 nanogram terwijl 1000 is toegestaan. Dan heb je je niet aan de regels gehouden en wel wat verkeerds gedaan. Ik vertrouw die hele Sky ploeg niet.

Scott Sunderland 28 juni 2018 om 10:00

Hij was echt niet in topvorm in de Giro. Ik denk serieus dat hij in de Tour beter zal zijn. Hij kwam dit seizoen wat lastig op gang.

Op het moment dat het om EPO, groeihormoon en aanverwante producten gaat zou er echt geen discussie zijn. Deze zaak ligt genuanceerder maar moet desondanks snel opgelost worden.

Vergelijking tussen Froome en Armstrong gaat wat mij betreft niet op.

Jungle Man 28 juni 2018 om 10:17

Juridisch gezien: misschien ja
Ethisch gezien: absoluut NEE!
Froome / Sky brengen hier het wielrennen enorme schade toe.
Hoe kan je deze mooie sport nou nog serieus nemen als valsspelen / positief testen op een middel toch wordt gedoogd? Terwijl er reeds jurisprudentie is op dit gebied (Petacchi / Ulissi)

VerstandOpNul 28 juni 2018 om 10:19

Don’t hate the player, hate the game..

sooike 28 juni 2018 om 10:19

Terechte opmerkingen van Froome. De juristen van Sky maken straks gehakt van de beschuldigingen. Voorlopig blijft hij onschuldig totdat de trage bureaucratische UCI-molen een uitspraak heeft gedaan. Gewoon starten dus! Aan de Tour-organisatie de taak te investeren voor de veiligheid van de renners, dus ook van Froome. De schatkist van ASO zit boordevol, dus dat kan het probleem niet zijn !

McMike 28 juni 2018 om 10:19

Ja, dat volste recht heeft hij. En zolang hij geen goede uitleg kan geven voor de veel te hoge waarde salbutamol heeft iedereen het volste recht om hier een eigen (ongezouten) mening over te hebben.

squadra 28 juni 2018 om 10:19

Ik zou het een schande vinden als hij de Vuelta zege niet kwijtraakt. Dit geval is inderdaad niet te vergelijken met epo etc, maar feit is dat hij in de Vuelta wel boven de limiet van een bepaald product zat en die koers dus onrechtmatig heeft gewonnen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren doet er wat mij betreft niet toe. Ze hadden hem gewoon de Vuelta meteen moeten afpakken en schorsen voor zes maanden dan was alles allang achter de rug. en ja ik ben op de hoogte van de regels etc wat Sky de kans geeft om in verweer te gaan, maar voor mijn gevoel was dit het beste voor de wielersport geweest.

ShortsNL 28 juni 2018 om 10:25

Als hij het lef heeft om te koersen terwijl hij een dopingzaak aan zijn broek heeft hangen, moet hij ook het lef hebben om aan het publiek uit te leggen hoe die absurde waarden salbutamol bij hem zijn geconstateerd.

Dat laatste wil/durft hij niet vanwege de lopende procedure, wees dan consequent en koers ook niet vanwege de lopende procedure

04398 28 juni 2018 om 10:28

Tuurlijk mag hij starten en blijft hij zeggen dat hij niks misdaan heeft. Het probleem is alleen dat het allemaal zo lang moet duren. het duurt nu al drie kwart jaar en nog steeds is er helemaal niks bekend over waarom Froome een zo hoge waarde had, het enige dat nu bekend is dat hij veel te veel heeft gebruikt maar waarom weet niemand of ja vast wel iemand maar bij SKY moet alles buiten de publiciteit blijven, totdat ze over een maand de Tour weer hebben gewonnen dan staan ze overal te springen om interviews te geven en overal op social media berichten te plaatsen met een lachende Froome op het podium. maar even in een jaar tijd uit te leggen hoe het allemaal zit dat willen ze dan niet doen en dan zeggen al die jaren is een minderheid van het publiek niet blij met ons nee tuurlijk niet. Jullie winnen alles en zodra er negatief nieuws is kunnen jullie ons geen uitleg geven en moet alles achter de schermen met de duurste advocaat afgehandeld worden, lekker geloofwaardig.

SprintMaster 28 juni 2018 om 10:31

" Ik heb niets verkeerd gedaan " Want je komt niet met een verklaring die dat zou bewijzen! Hoe vaak moeten we deze onzin nog lezen, ik ben er echt helemaal klaar mee.

Edit redactie: Let op je taalgebruik

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone