Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

Geplaatst op vrijdag 22 juni 2018 om 14:01

foto: Sirotti

Chris Froomes trainer Tim Kerisson heeft in een uitgebreid interview met The Guardian gereageerd op de uitspraken van Bernard Hinault aan het adres van Froome. Kerisson uit nu zijn zorgen over de veiligheid van Froome tijdens de Tour de France.

“Het is onverantwoord dat er dingen gezegd worden die woede of wrok aanwakkeren richting Chris. Ik denk dat een eerlijke behandeling in de media een verantwoorde vereiste is om de veiligheid van renners te waarborgen”, zegt Kerisson, die al jarenlang de trainer is van de Brit.

Hinault roept op tot staken
Vijfvoudig Tour de France-winnaar Hinault riep eerder deze week het peloton op te gaan staken. “Ik vind dat Chris Froome niet aan de start van de Tour mag staan, simpelweg omdat hij een positieve test heeft afgelegd. De UCI zou hem moeten zeggen: ‘Je bent gepakt, dus je blijft thuis.’ Contador zou een klacht moeten indienen. Tom Dumoulin ook, want hij eindigde in de Giro tweede achter Froome.” Sky noemde Hinault in een statement “slecht geïnformeerd”.

Kerisson realiseert zich dat de ontvangst van Froome in Frankrijk allerminst hartelijk kan gaan zijn. Sky heeft zich onlangs laten adviseren door beveiligingsspecialisten om de veiligheid van het team en Froome tijdens de Tour te verbeteren. “We hebben fantastische ervaringen met koersen in Frankrijk en met het Franse publiek. Maar we weten ook dat er een kleine groep is dat vijandig en haatdragend richting ons is”, aldus Kerisson.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties