Chinees Lyu klimt naar zege in eerste rit Tour of Fuzhou

Chinees Lyu klimt naar zege in eerste rit Tour of Fuzhou

foto: Tour of Fuzhou

woensdag 14 november 2018 om 08:35

De eerste etappe in de Tour of Fuzhou 2018 is gewonnen door Xianjang Lyu. De 20-jarige Chinees van Hengxiang Cycling was op de slotklim naar Ku Liang de snelste in een sprintje met drie. Ilya Davidenok (Beijing XDS-Innova) en Hanibal Tesfay (Eritrese selectie) delfden het onderspit. Lyu is ook de eerste leider.

Door de harde wind duurde het ruim een dik uur voordat de vroege vlucht vertrokken was. Vier renners kregen uiteindelijk een vrijgeleide. Veel ruimte kregen zij echter niet. Op 26 kilometer voor de finish werden ze opnieuw in hun kraag gevat. Aan de voet van de ruim elf kilometer lange slotklim werd het tempo meteen de hoogte in gejaagd, waardoor het peloton in duizend-en-een stukken uit elkaar brak. Uiteindelijk bleven Lyu, Davidenok en Tesfay vooraan over, waarna de Chinees de snelste aan de meet was. Landgenoot Maarten de Jonge (Monkey Town) werd negende.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Gdeleu 14 november 2018 om 08:50

Zelfde renner die 5de werd in de Tour of Hainan vorige week.
20 jaar, een eerste kandidaat voor het ’tourwinstproject’ van de Chinezen, maar ook voor andere ploegen lijkt me die commercieel interessant. Zal wel op de radar staan nu.

0
Grobbel 14 november 2018 om 10:10

‘Tourwinstproject’?
Ik zou toch niet te veel druk op zo’n jongen leggen; dit is ook ‘maar’ de Tour of Fuzhou met een niet heel sterk deelnemersveld. Natuurlijk is dit een veelbelovend resultaat, en het kan een voorbode zijn voor een succesvol bestaan als profwielrenner, maar hij zou niet de eerste renner zijn die sterk is in Azië maar compleet flopt op een hoger niveau. En bij renners van andere nationaliteiten beginnen we ook niet meteen over potentie in grote rondes te praten na een bergritje in een zwakbezette 2.1 koers.

0
finton 14 november 2018 om 10:27

Het punt met het Chinese wielrennen is dat er veel wedstrijden en grote sponsoren zijn, maar vrijwel geen renners van formaat. Als er dan eentje opduikt die dit kan denk ook ik meteen aan die ‘Chinese Tourwinnaar-wens’ die onlangs geuit werd.
In Eritrea precies het omgekeerde verhaal: tientallen getalenteerde renners, maar vaak niet eens geld om deel te nemen aan een wedstrijd.

0
Gdeleu 14 november 2018 om 10:40

@Grobbel:
Uiteraard heb je gelijk.

Maar het Chinese team dat in de steigers staat uitte onlangs de ambitie om tegen 2025 met een Chinees de Tour te winnen, zie https://www.cyclingweekly.com/news/racing/new-chinese-worldtour-team-will-bigger-budget-team-sky-according-ceo-396690

Dan moeten ze uitkijken naar jongens die nu ongeveer 20 zijn. Ik kijk gewoon even met ze mee ;-)
Waarmee ik niet wilde zeggen dat ikzelf de brave jongen al als toekomstig Tourwinnaar zie. Maar van mijn opmerking zal hij wellicht niet veel druk ervaren.

0
jessevdalen 14 november 2018 om 09:06

Rijdt zeker niet slecht deze jongen!

0
Mathieu Moller 14 november 2018 om 09:47

Die jonge Eritreeërs doen het hier ook goed. Zou de opleidingsploeg van Dimension Data die nog oppikken? Of weet iemand of ze al een andere ploeg voor volgend jaar hebben?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone