Chavanel moet na seizoen vertrekken bij IAM Cycling
Foto Sirotti
dinsdag 7 juli 2015 om 09:53

Chavanel moet na seizoen vertrekken bij IAM Cycling

IAM Cycling heeft laten weten dat het contract met Sylvain Chavanel niet verlengd zal worden. De Fransman had een contract tot het einde van dit jaar bij de Zwitserse formatie.

“Voor volgend jaar willen we onze groep renners meer compact en prominent aan kop van het peloton zien om onze sprinters effectiever naar de finishlijn te brengen”, verklaart IAM-oprichter Michel Thétaz in een persbericht. “Als gevolg van deze evaluatie hebben we besloten om het contract met Sylvain Chavanel niet te verlengen.”

Thétaz benadrukt verder tevreden te zijn over de prestaties die Fransman heeft geleverd voor de ploeg. “Onze samenwerking heeft de verwachtingen overtroffen. We zullen zijn fantastische overwinning in de GP de Plouay niet vergeten, net als zijn andere kwaliteiten als wielrenner en als mens. We hebben twee goede jaren gehad.”

Chavanel reed sinds begin 2014 voor IAM. Hij boekte hierin drie zeges. Vorig jaar won hij dus de GP de Plouay en verder de individuele tijdrit in de Tour du Pouitou-Charentes en de Chrono des Nations. Voor IAM Cycling reed de inmiddels 36-jarige renner voor onder meer Omega Pharma-Quick Step en Cofidis.

Contractverlengingen
Drie andere renners blijven wel bij IAM Cycling. Dries Devenyns, Jonas Vangenechten en Matthias Brändle rijden in 2016 wel voor de Zwitserse ploeg.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2015 09:55
Bijzonder, een ploeg die publiceert dat een renner vertrekt, zie/lees je niet zo vaak..
7 juli 2015 10:03
Een beetje krom geformuleerd. Zijn contract wordt simpelweg niet verlegd.
Echter dat heeft niets te maken met dat ze renners zoeken voor hun "sprinttrein" maar ligt volgens mij meer aan de leeftijd en het salarisniveau van Chavanel - simpelweg te oud en misschien ook te duur.
7 juli 2015 10:05
@robotour: dat lijkt mij ook, maar het is al heel wat dat een ploeg uberhaupt (op tijd) laat weten dat een contract niet verlengd wordt.
7 juli 2015 10:14
Eigenlijk heeft Chavanel ook niet echt zijn beste jaren gehad bij IAM. Ik had in het begin gehoopt dat hij zich meer kon laten zien, met name in het voorjaar, omdat hij niet meer altijd de QuickStep kopmannen moest bijstaan. Maar dat heeft toch niet echt zo uitgepakt.
7 juli 2015 10:15
Zeer netjes van IAM om het vroegtijdig de wereld in te helpen (Chavanel wist het al uiteraard), maar nu weten andere ploegen het ook en kunnen die Chavanel benaderen ipv andersom.
7 juli 2015 10:21
Had veel meer van hem verwacht als kopman bij IAM, kwartje is wat dat betreft niet de goede kant op gevallen.

Hopelijk voor hem recht hij zijn rug deze Tour en pakt hij nog eens een rit.
7 juli 2015 10:26
Het is niet meer de Chavanel zoals hij reed bij Quickstep. Dure renner en op leeftijd dan is het logisch dat ze naar de toekomst kijken. Ik verwacht dat als hij door wilt gaan dat een franse ploeg hem wel contracteert. FDJ of Europcar.
7 juli 2015 10:35
De uitleg over de reden van zijn vertrek slaat nergens op met renners die prominent op kop rijden voor een sprinttrein. Dat zou Chavanel als de beste kunnen natuurlijk. nu nog steeds.
De tijd van de super Chavanel die in het voorjaar altijd meedoet voor de overwinning is voorbij. Hij wordt een dagje ouder en hij drukt zwaar op het budget dus het besluit van IAM begrijp ik wel.
7 juli 2015 11:25
wel jammer dat ze de tour niet afwachten, kan in een ontsnapping mee zitten en prijzen rijden. Vorig jaar reed hij nog wel een degelijk seizoen met winst in Plouay. Misschien een renner voor cofidis of wanty.
7 juli 2015 11:39
Idd. waren 2 verschillende renners, de Chavanel van QS en die van IAM.
Ik vind dit trouwens wel een mooie ploeg, vooral met die tenuetjes kun je de ploeg zeker geen lelijk eendje noemen.. Hopelijk nog wat budget erbij volgend jaar, dat is ook beter voor de pluriformiteit in het peloton.
7 juli 2015 13:35
Voor elke Pro Continentale ploeg die niet zeker is van de Tour is Chavanel een interessante optie.
7 juli 2015 23:50
Ze hadden op een topper in het Vlaamse voorjaar gehoopt en dat is er nooit uitgekomen. De "mindere" goden Elmiger en Haussler hebben het mooie weer gemaakt de afgelopen 2 jaar. Voor zover je het mooi weer kan noemen...
Blijkbaar had Chavanel het nodig om als schaduwkopman de finale te mogen openen...

Reacties zijn gesloten.