Sylvain Chavanel, Ladies Tour of Norway, Slag om Norg, Tour de l’Avenir

maandag 13 augustus 2018 om 20:00
Sylvain Chavanel, Ladies Tour of Norway, Slag om Norg, Tour de l’Avenir

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het afscheid van Sylvain Chavanel, Sunweb voor de Ladies Tour of Norway, de Slag om Norg en de Tour de l’Avenir.

Chrono des Nations laatste koers Chavanel

Na de Tour de France maakte Sylvain Chavanel bekend na dit seizoen te stoppen met wielrennen. Nu is een deel van zijn resterende programma bekendgemaakt. De 39-jarige Chavanel zal zijn laatste koerskilometers maken in de Chrono des Nations op 14 oktober. In 2014 wist hij deze wedstrijd al eens te winnen. Verder zal hij ook nog starten in de Tour du Poitou Charentes (21 tot en met 24 augustus) en de Tour de Vendée (30 september).


Sunweb met Lucinda Brand naar Ladies Tour of Norway

Lucinda Brand is één van de speerpunten van Sunweb in de aankomende Ladies Tour of Norway (WWT), die 16 augustus begint met een ploegentijdrit. Daarna volgt een driedaagse rittenkoers. De 29-jarige renster was eerder dit seizoen al vierde in de Giro Rosa en de Amstel Gold Race. Ook Floortje Mackaij maakt deel uit van de zes rensters tellende selectie. “Eerst hebben we de ploegentijdrit waar we erg naar uitkijken na ons goede resultaat in Zweden (de ploeg was tweede in de Crescent Vårgårda). Als wereldkampioen willen we daar volgas gaan en hopen we opnieuw op een podiumplaats”, zegt ploegleider Hans Timmermans. “In de wegwedstrijd zal veel afhangen van het weer. Coryn Rivera zal onze troef zijn in de sprints en we hebben een sterke ploeg om haar heen. Als er een ontsnapping wegrijdt met Lucinda, Leah of Floortje, zijn we nog steeds in een goede positie.”

Sunweb voor de flag-no Ladies Tour of Norway
flag-nl Lucinda Brand
flag-ca Leah Kirchmann
flag-de Liane Lippert
flag-nl Floortje Mackaij
flag-us Coryn Rivera
flag-us Ruth Winder


Vlasman laakt parcours Slag om Norg na materiaal schade

De Nederlandse continentale ploeg Vlasman heeft flink wat schade geleden in de Slag om Norg, die dit weekend werd verreden. De ploeg schrijft op Twitter dat op het slechtste stuk van het parcours veel los puin tussen de aandrijfstang van de volgauto kwam, waarbij het onderdeel werd beschadigd. Ook kwamen er drie renners ten val – met kapotte kleding en fietsen als gevolg. De ploeg beraamt de schade op zo’n 4000 euro. “We denken dat de organisatie eens kritisch naar het parcours moet gaan kijken”, schrijft zij. De reactie van de wedstrijdorganisatie liet niet lang op zich wachten. “Inderdaad, dit is geen alledaagse koers. Maar dat weten de meeste ploegen en renners ook. We hopen volgend jaar nog een paar gave gravelstroken toe te kunnen voegen.”

“Het gaat niet om de gravelstroken – die waren oké”, reageert Vlasman. “Maar naar die weg met alle diepe kuilen en grote gaten moeten jullie eens kijken.”


Ook Belgen hebben selectie Tour de l’Avenir rond

De Belgische wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners worden afgevaardigd naar de Tour de l’Avenir, die 17 augustus begint. Onder hen is Harm Vanhoucke (20), die vorige maand de beloftenploeg van Lotto Soudal verruilde voor het profteam. De Belg reed daardoor onlangs al de Ronde van Polen. Eerder dit jaar eindigde hij onder meer op de zesde plaats in de Tour du Jura Cycliste.

Ook twee stagiairs van Lotto Soudal komen uit in de Franse rittenkoers; Gerben Thijssen werd dit jaar al vijfde in Parijs-Troyes en nationaal beloftenkampioen op de weg, terwijl Brent Van Moer mooie ereplaatsen behaalde in de beloftenkoersen van Omloop Het Nieuwsblad (2e) en Parijs-Roubaix (6e). Julian Mertens (3e in de Ronde d’Isard), Thomas Vereecken (6e in de Ronde d’Isard) en Viktor Verschaeve (5e in het Circuit de Wallonie) maken de selectie compleet.

De Nederlandse selectie werd al eerder bekendgemaakt.

Belgische selectie voor de flag-fr Tour de l’Avenir
flag-be Julian Mertens
flag-be Gerben Thijssen
flag-be Harm Vanhoucke
flag-be Brent Van Moer
flag-be Thomas Vereecken
flag-be Viktor Verschaeve

Dit artikel delen:

5 Reacties

Flowik 13 augustus 2018 om 20:05

Tja Vlasman. Jullie mogen het dan niet ruim hebben… Maar als wij vallen en zoveel schaden hebben doet de organisatie er ook niks aan. Pech, hoort bij het wielrennen.

Niels22 13 augustus 2018 om 20:35

Vlasman heeft het ruim zat

Mwielerfan 13 augustus 2018 om 23:14

Ze kunnen toch iets rustiger rijden zodat ze die kuilen kunnen vermijden?

Romāns Vainšteins 13 augustus 2018 om 23:38

Zelf alles gereden, het was echt niet te bizar of zo.

EddyB1958 14 augustus 2018 om 11:34

Toch spijtig,dat de UCI Evenepoel geen toelating wou geven,om hier te koersen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair