Chad Haga keert terug bij Rally: “De cirkel is rond”

donderdag 4 november 2021 om 15:49
Chad Haga keert terug bij Rally: “De cirkel is rond”

foto: Cor Vos

Rally Cycling heeft de komst van Chad Haga aangekondigd. Na acht seizoenen Team DSM en voorlopers keert de Amerikaan weer terug bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. “De cirkel is rond”, zo laat hij weten in het persbericht.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Amerikaan reed in 2012 en 2013 voor voorloper Optum p/b Kelly Benefit Strategies, waar hij opviel bij Giant-Shimano door een profzege in de Tour of Elk Grove en een aantal korte resultaten in de Ronde van Californië. De Nederlandse ploeg schotelde hem die winter een profcontract voor.

“De afgelopen acht jaar ben ik sterker, wijzer en ervarener geworden met dank aan de ploeg, die me een mooi programma in de WorldTour kon bieden. Nu is het tijd om terug te gaan naar het team dat de afgelopen jaren ook flink is gegroeid. Ik ben benieuwd wat we samen kunnen doen”, aldus Haga.

De 33-jarige renner wil bij het ProTeam vaker voor eigen kans rijden. Iets dat hij bij DSM heeft gemist. “Ik ben acht jaar knecht geweest bij DSM. Ik wil weer van het koersen genieten zoals ik dat altijd deed in het begin van mijn carrière. Ik denk dat Rally dan de ploeg voor mij is, omdat ik ze de afgelopen seizoenen gretig heb zien rondrijden in Europa.”

Nederlanders in de ploeg
Haga komt bij Rally twee Nederlanders tegen. Arvid de Kleijn is sinds vorig jaar de spurter van het Amerikaanse ProTeam, terwijl Wessel Krul vorige maand zijn handtekening heeft gezet onder een tweejarig contract.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Titaantje 4 november 2021 om 16:00

Leuk voor hem. Hopelijk gaan ze in de VS de koersen dan ook weer herstarten. Afgelopen jaar reed Rally een klein europees programma, maar er waren buiten de NKs volgens mij helemaal geen US koersen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone