Carlos Betancur wil presteren in Giro d’Italia
dinsdag 20 januari 2015 om 15:55

Carlos Betancur wil presteren in Giro d’Italia

Carlos Betancur

foto: Sirotti

Carlos Betancur beleefde in 2014 een jaar van hoge pieken en diepe dalen. Hij schreef Parijs-Nice op zijn naam en dat zorgde voor hoge verwachtingen. In de klassiekers kon hij geen rol spelen en daarna raakte hij uit beeld. Ook zijn ploeg AG2R La Mondiale kon geen contact meer met hem krijgen. De Colombiaan kijkt uit naar een beter 2015 en een topprestatie in de Ronde van Italië.

De 25-jarige renner staat aan de start van de Tour de San Luis, maar hij verwacht in Argentinië nog geen goede resultaten. “Ik heb goed getraind in Colombia, maar een groot resultaat denk ik nog niet aan”, zegt Betancur tegen ESPN. “Ik ben hier voornamelijk om ritme op te doen en kilometers te maken.”

“Ik ben erg blij om dit seizoen te beginnen en ik denk dat er mooie dingen staan te gebeuren”, vervolgt hij zijn verhaal. Als alles volgens planning verloopt, rijdt Betancur dit jaar de Giro d’Italia. In Italië eindigde hij in 2013 als vijfde. “Als je het jaar begint wil je altijd beter doen dan voorheen en dat geldt ook voor de Giro. Als dit niet gebeurt, dan betreur ik dat. Maar ik ga van start met de intentie om beter te doen dan twee jaar terug.”

De klimmer blijft vaag over de problemen afgelopen zomer met zijn werkgever AG2R. “Als er een probleem is, dan heeft iedereen zijn eigen oplossing. Zij dachten dat zij gelijk hadden, ik dacht dat ik gelijk had. Aan het einde van het verhaal hebben we een discussie gehad en hebben we een pad gekozen dat het beste voor ons beiden is.”

Na de Tour de San Luis blijft Betancur in Zuid-Amerika. In maart keert hij terug naar Europa voor Tirreno-Adriatico. In aanloop naar de Giro staan de Rondes van Catalonië, het Baskenland en Romandië op zijn programma.

RIDE Magazine