Carlos Betancur en AG2R La Mondiale uit elkaar

dinsdag 5 augustus 2014 om 09:32

foto: Sirotti

AG2R La Mondiale heeft kopman Carlos Betancur volgend jaar niet meer nodig. Ploeg en renner hebben in een wederzijdse overeenkomst besloten niet met elkaar verder te gaan in 2015. Daarmee komt een einde aan de communicatieproblemen tussen de Colombiaan en zijn team.

“AG2R heeft zich netjes gedragen”, aldus Betancurs manager Giuseppe Acquardo in El Tiempo. “Er waren geen grote problemen en het besluit is gewoon genomen om niet verder te gaan.”

2013, het eerste seizoen van de Colombiaanse klimmer bij de Franse ploeg, was nog erg succesvol met onder meer een vijfde plaats in de Giro d’Italia. Dit seizoen won Betancur nog Parijs-Nice, maar na het voorjaar kwam hij amper meer in actie. Naar eigen zeggen doordat een virus hem in Colombia aan het bed kluisterde. “Het ging niet goed. Men keek vanuit twee verschillende perspectieven, en we konden geen overeenkomst bereiken. Daarom is er besloten om niet door te gaan.”

Toch hoeft de 24-jarige klimmer niet te wanhopen. “Er zijn enkele voorstellen door andere ploegen gedaan voor volgend jaar”, verklapt zijn manager. Voorlopig rijdt hij echter eerst de Vuelta a España, in het shirt van AG2R. “Maar zijn vorm is niet goed, dus hij zal niet meedoen om het algemeen klassement”, besluit Acquardo.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair