Cannondale-Garmin bevestigt komst Wippert, Van Baarle en Slagter verlengen

zondag 16 augustus 2015 om 16:29
Cannondale-Garmin bevestigt komst Wippert, Van Baarle en Slagter verlengen

Foto: Sirotti

Cannondale-Garmin heeft de komst van Wouter Wippert bevestigd. De 25-jarige renner maakt de overstap van het Australische Drapac. Daarnaast verlengen Dylan van Baarle en Tom Jelte Slagter hun contract bij de Amerikaanse formatie.

Teambaas Jonathan Vaughters is verheugd dat de drie Nederlanders de komende twee seizoenen in het shirt van zijn ploeg rijden. “Wouter is een ongelooflijk aankomend sprittalent”, aldus Vaughters. “We zijn erg blij dat we hem aan de ploeg toe mogen voegen”, geeft hij aan.

Wippert denkt zich de komende jaren te kunnen ontwikkelen. “Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn loopbaan. Cannondale-Garmin geeft me de mogelijkheid en de begeleiding om in de World Tour succesvol te zijn. We hebben samen een plan gemaakt waarin ik mij de komende twee jaar kan ontwikkelen als sprinter. Dat geeft mij veel vertrouwen. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe project te beginnen.”

In Van Baarle en Slagter ziet Vaughters twee belangrijke renners voor de klassiekers. “Dylan is buitengewoon talentvol. Hij zal zich verder ontwikkelen in de kasseienklassiekers. We kijken er naar uit hoe hij zich zal ontwikkelen en weten dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Tom-Jelte zal zijn vaardigheden aanscherpen en verder ontwikkelen als renner. Hij zal zich volgend jaar richten op de voor hem belangrijke Ardennenklassiekers.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

achtpuntzes 16 augustus 2015 om 16:40

Benieuwd naar Wippert op het hoogste niveau. een heel goede sprinter op goede dagen, maar vaak komt hij geen verkeersdrempel over. van Baarle en Slagter hadden goede renners geweest voor TLJ, maar bijtekenen lijkt me voor hen persoonlijk een goede zet.

Paul Urbach 16 augustus 2015 om 16:41

Mooie ploeg voor Wippert, al vraag ik me af wie er voor hem sprints aan moet trekken.

Verlengen Van Baarle, en in mindere mate Slagter was te verwachten.

Huubi 16 augustus 2015 om 16:43

Van Baarle wordt echt heel goed, ook als je kijkt hoe hij uit de tour kwam. Slager vind ik te weinig presteren, Maargoed, nuttige renner.

achtpuntzes 16 augustus 2015 om 16:48

@ huubi:
je slager presteert te weinig? is zijn vlees niet lekker of zo?

jerteg 16 augustus 2015 om 17:02

Was wel te verwachten na het NK

snoep de hond 16 augustus 2015 om 17:20

@Huubi,
Met 2 etappes in PN en top 10 plekken in de Ardennenklassiekers deed TJ Slagter het gewoon prima vorig jaar. Dit seizoen is zijn voorjaar om zeep geholpen door een lang aanhoudende ontsteking aan zijn knie. Eigenlijk heeft die valse start zijn hele seizoen tot nu tot verziekt. Daarom mijn inziens niet helemaal eerlijk om te roepen dat hij niet genoeg heeft gepresteerd.

Gisteren liet hij met een 5de plek zien dat de vorm op dit moment redelijk is. Komende maanden is het nu aan hem om toch nog iets van dit seizoen te maken.

Huubi 16 augustus 2015 om 17:40

Ow,dat had ik gemist, dat ie daarom zo’n slecht voorjaar had. Dan trek ik mijn eerdere commentaar terug

rennerske 16 augustus 2015 om 19:08

@achtpuntzes
Met het onderpresteren van deze vleeshouwer lijkt Huubi een mogelijke beerput aangeboord te hebben.Die slager van Huubi schijnt naar verluidt nauwe banden te hebben met de Oost-Vlaamse vleesmaffia die onder de dekmantel van Cannondale naar een afzetmarkt in de VS op zoek is en waar deze slager een dubieuze dubbelrol in lijkt te spelen.

RGesinkisbaas 16 augustus 2015 om 20:45

Fantastisch voor Wippert!
Jammer voor ltj VB en TJS waren zeker goeie versterkingen geweest en Wippert had ook gezorgd voor minimaal 5 zeges

LinusGerdemann 16 augustus 2015 om 22:13

Klinkt veelbelovend hoe ze over Wippert praten. Slagters verlenging is mooi! Hopen dat 2016 een vervolg wordt op het goede voorjaar van 2014.

Chaba 16 augustus 2015 om 22:15

Met Dan Martin weg straks veel meer ruimte voor Slagter om zijn eigen weg te gaan. Zal wel wat meer druk geven om te presteren maar daarnaast ook de vrijheid dat je niet voor iemand anders hoeft te knechten in de klassiekers en etappe aankomsten die jou goed liggen.
van Baarle sterk en verwacht zeker nog wat van hem in de toekomst en Wippert is sowieso een goede keus voor een ploeg die eigenlijk nog geen echte sprinter heeft.

Titaantje 16 augustus 2015 om 22:26

Precies wat Chaba zegt: Slagter krijgt straks alle ruimte in de ardennen klassiekers en daar kan hij best gaan verrassen als hij gewoon fit aan het seizoen start.
Slagter vind ik juist een prachtige Nederlandse renner, omdat hij itt veel van onze toppers niet een renner is voor de plekken 5-15, maar echt een afmaker. Daarom had ik het ook mooi gevonden als hij naar TLJ was gegaan, maarja, je kan ze niet allemaal laten tekenen.

Van Baarle heb ik wat minder zicht op. Zijn derde tourweek was wel erg mooi. Maar vooralsnog maakt hij op mij ook de indruk een erg sterke renner te zijn, die echter te weinig gespecialiseerd is om werkelijk ergens voor de zege mee te strijden. Hopelijk bewijst hij mijn ongelijk.

xistnc 16 augustus 2015 om 22:36

@Titaantje
De laatste keer dat Slagter hoger dan de 5e plek reikte, was in het voorjaar van 2014 in het Baskenland. Sindsdien heeft hij wel redelijk wat ereplaatsen tussen 5 en 15 gescoord, bijvoorbeeld deze week.

Titaantje 16 augustus 2015 om 23:07

dat is zo, maar dit seizoen is nagenoeg verloren geweest. het is natuurlijk erg gebaseerd op zijn goede prestaties in parijs nice in 2014, maar slagter lijkt wat meer de snelheid te hebben om te winnen dan bv gesink. En hij zal niet snel een echte klassementsrenner worden, waardoro hij wellicht ook meer ruimte heeft en krijgt om dagzeges te pakken.

xistnc 16 augustus 2015 om 23:18

Waarom is dit seizoen nagenoeg verloren geweest?

Misschien had hij een valse start, waarbij zijn kennelijke knieblessure toevallig precies samenviel met de geboorte van zijn eerste kindje. Uiteindelijk had hij een volwaardige opbouw naar de Giro, maar nergens een uitschieter. Nogmaals, daarvoor moeten we terug naar het voorjaar van 2014: ruimschoots vóór zijn knieblessure. Ook in 2013 bleef een duidelijk vervolg op enkele puike prestaties aan het begin van het seizoen uit.

Ja, Slagter kan winnen. Maar het aantal momenten in het jaar dat hij de conditie heeft om zichzelf daarvoor op te laden lijkt beperkt. Ik vermoed dat Slagter andere aanbiedingen vooral gebruikt heeft voor een nieuwe aanbieding bij Cannondale en dat is hem gegund. Hopelijk trekt hij zijn conditie van de Eneco Tour door naar het najaar, er komen gerust nog koersen die hem liggen.

xistnc 17 augustus 2015 om 11:59

Slagter meldt op Twitter dat hij komende winter voor de tweede keer vader zal worden, er is inmiddels 20 weken verstreken. Die laat er geen gras over groeien…

Zou hij met bekendmaken hebben gewacht tot na zijn contractverlenging?

Headlines

Materiaalzone

Populair