Cancellara: “Quick-Step Floors heeft meerdere kanonnen, maar moet wel schieten”

Door , maandag 27 maart 2017 om 17:12
Cancellara: “Quick-Step Floors heeft meerdere kanonnen, maar moet wel schieten”

foto: ASO

Fabian Cancellara is sinds het voorbije seizoen renner af. De Zwitser volgt de koers nog op de voet en ziet dat Greg Van Avermaet en Peter Sagan de leegte vullen die hijzelf en Tom Boonen over twee weken achterlaten. “Als er eens iemand anders won, was dat een eendagsvlieg. Nu krijg je stilaan een nieuw duel tussen Sagan en Van Avermaet, maar dat is toch nog niet hetzelfde”, vertelt Spartacus aan Sporza.

Mentaal versus fysiek
“Sagan en Van Avermaet zijn de renners die er op dit moment bovenuit steken. Maar sterk zijn, is maar een ding”, legt de Zwitser het verschil uit. “Ik dacht bijvoorbeeld dat Sagan Milaan-San Remo zou winnen, maar ook de wereldkampioen kan fouten maken. Dat is sport en dat is ook nodig, want anders zou het saai zijn. Maar het zijn niet alleen die twee renners, er zijn er ook anderen die klaar zijn. Iedereen heeft een goeie winter achter de rug. Dan wordt het weer een mentale kwestie, eerder dan fysiek. Het zullen nog mooie wedstrijden worden.”

Kritiek op Quick-Step Floors
Waar iedereen het over Van Avermaet en Sagan heeft, is Quick-Step Floors – zoals wel vaker de laatste jaren – verreweg het sterkste collectief in de voorjaarsklassiekers. “Of Boonen nog kan winnen? Natuurlijk, net zoals de andere renners. In de Ronde van Vlaanderen kan hij die laatste mentale boost krijgen die hij nodig heeft voor Parijs-Roubaix. Philippe Gilbert is bijvoorbeeld ook heel sterk. Dat is toch verrassend. Hij heeft zijn weg teruggevonden naar de voorjaarskoersen die hij nog nooit kon winnen, maar hij wil zo graag. Indien de finish in Harelbeke twintig meter verder lag, had hij gewonnen. Bij Quick-Step Floors heb je ook nog Niki Terpstra, Matteo Trentin en Zdeněk Štybar. Ze hebben veel kanonnen om af te vuren, maar ze moeten dan wel schieten.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

Jacco van Stierop 27 maart 2017 om 17:21

Zo, ben weer veel wijzer geworden.

hardfietser 27 maart 2017 om 17:27

Spartacus heeft gelijk dat ze op moeten schieten bij QSF om nog een monument te pakken dit seizoen want de klok is aan het tikken en de concurrentie moordend…

Wheely 27 maart 2017 om 17:38

Met zo’n mooie groep renners lijken de ereplaatsen eigenlijk vanzelfsprekend. Nu hebben ze DDV wel al gepakt ook maar ze zouden als collectief sterker kunnen zijn denk ik want individueel leggen ze het af tegen GVA en Sagan.

TykkeThor 27 maart 2017 om 17:45

QS kan wel kanonnen hebben, maar tegen twee kernraketten kunnen ze moeilijk opboksen.

HSV 27 maart 2017 om 18:01

Ik acht de kans hoger dat QS een kasseimonument pakt dan Sagan. Die is niet in zijn beste doen.

pirazzi 27 maart 2017 om 18:12

Hij vergeet Kwiatkowski.

assen 27 maart 2017 om 18:13

Die taktiek van QS is misschien toch niet de beste. Wat heb je eraan een vlucht van een QSrenner te verdedigen als die QSrenner vrijwel zeker wordt geklopt?
Misschien eens proberen om een QSrenner (of 2) mee te sturen in de vroege ontsnapping!

vanSpringel 27 maart 2017 om 18:17

Cancellara doelt natuurlijk op de 2 bestuurders in de volgauto !

Samus_Aran 27 maart 2017 om 18:19

Haha, Cancellara geeft hier toch wel een steek aan al zijn concurrenten van vroeger (behalve Boonen) door ze eendagsvliegen te noemen.

nederbelg 27 maart 2017 om 18:25

“Als er eens iemand anders won, was dat een eendagsvlieg”. L’arroganza! Devolder, Ballan, Kristoff, Degenkolb , Terpstra… eendagsvliegen?
Zelfs Nuyens, O’Grady, Vansummeren waren vaste waarden.
De meest recente winnaar van RvV of P-R die voor het predikaat ‘eendagsvlieg’ in aanmerking komt, is ene Dirk Demol, nu ploegleider bij het niet zo succesvolle ploegje Trek-Segafredo. Wie weet kennen ze elkaar wel? Denk dat zijn expert advies daar heel welkom zou kunnen zijn….

Thijs E 27 maart 2017 om 18:51

Nee, Devolder is inderdaad een twee- of driedagsvlieg

Janjanssen98765 27 maart 2017 om 18:57

Ze hebben een hoop kanonnen maar het lijkt toch of elke keer rekening moet worden gehouden met het klappertjespistool.

nederbelg 27 maart 2017 om 19:19

@Thijs
Tuurlijk: 3x Belgisch kampioen, 2x de Ronde, 11de in de Vuelta, 3de in de Ronde van Zwitserland…

markd 27 maart 2017 om 19:31

Nu zullen alle Lefevre- haters (en ze zijn met veel op deze site) steigeren tot in de wielerhemel, maar “den of don Patrick” had wel gelijk met z’n inschatting over Boonen . zijn tijd is over en hij zou nu net als Sparacus met de tweeling op z’n schoot af en toe commentaar moeten/kunnen geven .Hij rijdt voor alle duidelijkheid niet slecht maar is momenteel tactisch en ramp en zorgt voor gigantisch veel verwarring bij z’n toch wel getalenteerde ploegmaats ( waarom showen in E3 op den taaienberg en dan bovenkomen in select gezelschap en dan de benen stil, gisteren idem dito op de eerste passage Kemmel) Iemand met zoveel ervaring weet dat je ook je eigen ploegmaats daar geen cadeau mee doet :ofwel ben je sterk en rij je door (zoals de huidige Gilbert) , ofwel dien je de ploeg als superieure ploegcapitein.
QS moet nog enkele dagen door de zure appel heen en Boonen heeft echt wel een kans in PR maar ik zou hem zeker niet opstellen in de RVV..
Voor alle duidelijkheid : ‘k gun Boonen zeker z’n 5de kassei, maar QS moet dan volop de kans geven aan Terpstra, Stybar, Trentin , Lampaert…. en voor een andere , duidelijke tactiek zorgen

VDB44 27 maart 2017 om 19:42

@markd: wat een zever. Boonen zorgt net voor een breuk op de Taaienberg, waarna Gilbert doortrekt en de beslissende move kan maken. Ook in MSR reed hij volledig voor de ploeg en dat zie ik hem zondag in de Ronde eigenlijk ook doen. Nergens heb ik QS in dienst van Boonen zien rijden, dat is voor zondag 9 april. Dus zie niet in waar Boonen voor onduidelijkheid zorgt. QS heeft buiten Gent Wevelgem ook gewoon overal perfect normaal gereden. Ze staan eerst in de World Tour, maar blijkbaar is het altijd nodig om voor het minste QS aan te vallen op dit forum. Gelukkig rijden ze nog niet zoals Lotto momenteel, je zou wat lezen …

assen 27 maart 2017 om 19:53

@Nederbelg
Wat dacht je van Wampers en Van Lancker? Ja ja, allebei een monument gewonnen, en voor de rest?…

nederbelg 27 maart 2017 om 20:16

@assen
Wampers was het jaar vóór Demol, en ik had het over ‘de laatste’, maar miskijk je niet op J-M, won ook wel twee keer in Frankfurt (Rund um den Henniger Turm) toen die wedstrijd echt wel wat voorstelde (check de erelijst maar), en was ook eens derde in Gent-Wevelgem.
Vanlancker won L-B-L én de Gold race, ritten in Giro, Baskenland, Zwitserland en werd ook eens tweede in Lombardije…
Dan kan je Terpstra evengoed een eendagsvlieg noemen…
Maechler, Lammerts, Demol, Bobrik, Zaugg, dat is mijn top 5 v monument-eendagsvliegen van de voorbije 33 jaar.

markd 27 maart 2017 om 20:27

@VDB44 ik verwijs nergens naar Lotto of andere ploeg. ‘k kijk enkel naar de intrinsieke waarde van QS en zeg zelf dat er getalenteerde renners ( zeer getalenteerde zelfs) in zitten , maar de ploegtactiek , die volgens Boonen loont , lijkt me toch wat vreemd ; waarom gaat hij zelf niet mee met Gilbert en Van Avermaet ( normaliter sneller dan Gilbert) na de Taaienberg ???? en gisteren was het helemaal een soepje : je kiest voor Boonen of Gavaria in de spurt en rijdt met 7 (zeven!) man naar de streep of je gunt aanvallers ala Terpstra een kans. Mits wat meer overzicht stond er nu minstens 1 klassieker meer op het palmares

sjabu72 27 maart 2017 om 20:30

Guesdon ? Won toch ook wel Parijs-Tours…..

kruissema 27 maart 2017 om 21:10

Als de streep 20 meter verder lag dan… ik neem niemand sirieus die zo’n domme uitspraak doet

Petros 27 maart 2017 om 22:30

Quick-Step heeft niet alleen meerdere kanonnen, het heeft té veel kanonnen. Met Boonen, Terpstra, Stybar, Gilbert, Trentin en Gaviria heb je meerdere renners die een klassieker kunnen winnen (en ook al gewonnen hebben). Menig ploeg zal direct één van deze jongens als hun kopman bombarderen als die in hun gelederen had gereden. Dat is het manco van deze ploeg en zal volgend jaar anders moeten.

Gaviria heeft de toekomst; Gilbert gaat met deze gretigheid nog wel een aantal jaartjes mee. Als ik Terpstra, Stybar of Trentin was dan zou ik mij afvragen of het niet beter voor hen zou zijn om een uitgesproken kopman bij een ploeg te zijn. Het is dat Terpstra gisteren niet zulke propere uitspraken deed over Sunweb, maar ik zou Terpstra daar graag zien rijden.

VDB44 27 maart 2017 om 23:01

@markd: om de simpele redenen dat Gilbert de enige is die momenteel mee kan over die heuvels met de allerbesten. Je bent in wedstrijden als E3 of de Ronde niks met veel toppers in de breedte als je niet één man hebt die echt bij de top 3 hoort, zie het voorjaar van 2016. Nu hebben ze wel zo’n man met Gilbert en in de 2 koersen die hij wel heeft gereden, deed QS het gewoon voortreffelijk. Verder staat QS eerste in de ploegenrangschikking van de Worldtour, dus ik denk dat ze daar wel tevreden zijn hoor, ondanks het idiote QS-bashen op Wielerflits steeds.

Devoronian 27 maart 2017 om 23:02

@kruissema
Om vervolgens zelf “serieus” niet te kunnen typen ;)

nederbelg 28 maart 2017 om 01:03

@devo
Kruissema had Siri ingeschakeld voor assistentie, liep dat even mooi mis ;-)

Terug on topic: ik hoop op een koninklijke sprint van het trio Sagan-Gilbert-Van Avermaet, niet in een groepsspurt uiteraard, maar toch volgens het beproefde Praag 1981-scenario. Met Sagan in de rol van Saronni, Van Avermaet in de rol van Hinault, en Gilbert in de rol van Maertens. Maar waarschijnlijk wordt het: Sagan-Saronni, Gilbert-Hinault en Van Avermaertens als winnaar…
Gilbert als winnaar zou zoveel meer tot de verbeelding spreken, qua “wederopstanding”.

assen 28 maart 2017 om 10:10

@Nederbelg
Wow, dat Van Lancker nog zo’n erelijst had, wist ik niet. Inderdaad, een betere renner dan Terpstra. ;-)
De Mol heb/had ik hoger zitten, maar dat is misschien vervorming van mijn geheugen door zijn goede optreden in een WK?

Bobrik? Wie is dat? Heeft die ooit een monument gewonnen?!?

Als iemand weer eens niet wint, moet ik denken aan Marc Sergeant, de ploegleider van Lotto. Die gast was zo goed… Vaak in de top10, maar winnen deed ie volgens mij niet vaak in klassiekers. ;-)
Toch mooi geschopt tot ploegleider van 1 van de sympathiekste wielerploegen!

Headlines

Materiaalzone

Populair