Bugno: “CPA wil mechanisch misbruik ontmaskeren”

Bugno: “CPA wil mechanisch misbruik ontmaskeren”

Bugno met Ivan Basso - foto: Sirotti (archief)

maandag 15 februari 2016 om 19:26

Het CPA wil bij monde van voorzitter Gianni Bugno afstand doen van mechanische doping. De associatie van beroepswielrenners neemt hierdoor een gezamenlijk standpunt in. “Ik vind het niet eerlijk dat iedereen altijd maar naar het peloton wijst”, zegt Bugno in een persbericht.

Commitment van alle renners
“Het staat buiten discussie dat een ieder die valsspeelt, zwaar gestraft moet worden”, verklaart Bugno. “De renners zijn hier allemaal voorstanders van. Zij waren ook de eersten die hun interesse kenbaar maakten om diegenen die het spel oneerlijk spelen te ontmaskeren. Of dat nu renners, mecaniciens of andere leden van een team zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat de UCI haar best doet om de controles te verbeteren. Daarmee hopen we in samen werking met de fabrikanten om alle twijfels rondom prestaties van renners weg te nemen. Ook het CPA (Cyclistes Professionnels Associés) kijkt naar oplossingen om de controles zo precies en snel mogelijk te maken. Ik vind het niet eerlijk dat iedereen altijd maar naar het peloton wijst, wanneer onze sport in kwaad daglicht wordt gesteld. Daarom vechten wij samen tegen dit probleem, zodat eerlijke renners het dagelijks in een sportief gevecht tegen elkaar op kunnen nemen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

BlancoProCycling 15 februari 2016 om 19:43

Zo, dat zijn wel heel erg veel open deuren…

xistnc 15 februari 2016 om 20:43

Ik denk dat Bugno bedoelt dat de CPA afstand neemt van mechanische doping – in de zin van ‘zich distantiëren’. Dat is iets anders dan afstand doen.

Ook ‘buiten discussie staan‘ is een wat vreemde uitspraak van Bugno. Buiten kijf, wellicht?

Leukefans 15 februari 2016 om 23:01

En nog een hele mooie ‘vertaling’ van de ondertitel ook nog.

On: Vrij nietszeggend natuurlijk, natuurlijk gaan de renners het niet goed vinden als er enkele valsspelers, met de huidige hetze kunnen ze het zich niet permitteren zich hierover in stilzwijgen te hullen zonder aan geloofwaardigheid in te boeten.

Manuel Beltran 16 februari 2016 om 01:01

Volgens mij speelt Bugno vals met zijn haar…

CyclesGoff 16 februari 2016 om 08:28

“…zodat eerlijke renners het dagelijks in een sportief gevecht tegen elkaar op kunnen nemen”.
Aldus de man die zelf deelnam aan wielerwedstrijden met een “ferrari-motortje”.

Har77 16 februari 2016 om 10:04

Mooie grap, mensen als Bugno die zich uitspreken tegen valsspelen. Wat is die hele anti-doping (al dan niet mechanisch) toch een hypocriete grap. Wordt met de maand lachwekkender.

zoetepap 16 februari 2016 om 12:45

Geweldige topper wel,maar ooit geschorst voor caffeine als ik me ni vergis?

Headlines

Materiaalzone