Lotto Dstny over degradatie: “Stelde ons budgettair voor een uitdaging”

maandag 12 december 2022 om 19:44
Lotto Dstny over degradatie: “Stelde ons budgettair voor een uitdaging”

foto: Lotto Soudal/Lotto Dstny

De Belgische wielerploeg Lotto Soudal, die volgend jaar verdergaat onder de naam Lotto Dstny, heeft vandaag een ProTeam-licentie ontvangen van de UCI. Een nieuwe status zorgt ook voor een nieuwe financiële werkelijkheid. “Een uitdaging, maar die kunnen we aan”, reageert Chief Business Officer Yana Seel.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De roemruchte formatie zal volgend jaar dus geen deel meer uitmaken van de hoogste wielerafdeling, en dat is toch even wennen voor Seel en co. “Samen met onze hoofdsponsoren de Nationale Loterij en Dstny hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt. De stap naar de ProTour stelde ons budgettair voor een uitdaging, maar die kunnen we aan.”

“Het engagement en de steun van onze hoofdsponsoren illustreren hoe interessant onze ploeg commercieel ook in 2023 zal zijn. Afgelopen week nog konden we de komst van Efficy als een van onze nieuwe partners aankondigen. Ook met het ProTour logo op ons shirt bieden we onze partners visibiliteit op het allerhoogste internationale podium van de wielersport.”

De ploeg hoeft ook nog niet te vrezen op sportief vlak, aangezien het in 2023 nog zeker is van deelname aan alle grote wielerkoersen, waaronder de Tour de France. “Onze kern van 26 renners bestaat uit een goede mix van jong talent en renners die zich al jarenlang bewezen hebben op het allerhoogste niveau. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij volgend seizoen namens Lotto Dstny op alle fronten zullen meestrijden voor de zege”, aldus sportief manager Kurt Van de Wouwer.

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 12 december 2022 om 20:24

Op alle fronten meestrijden voor de zege… dat zou me toch wel heel erg verbazen.

1
Kopinkas 12 december 2022 om 20:04

Angst Essen Seel(e) Auf…

0
Deo 12 december 2022 om 21:39

Hoezo een budgettaire uitdaging?

0
Mystery Rider 13 december 2022 om 08:51

De ploegen krijgen in de meeste wedstrijden startgeld – ik veronderstel dat je er mag vanuit gaan dat je als Protour ploeg heel wat minder startgeld gaat krijgen, terwijl ze wel hetzelfde programma gaan rijden als de Worldtour ploegen.

Dat betekent dat de kosten en overhead vrijwel hetzelfde zal blijven, terwijl de inkomsten voor de ploeg een pak lager zullen liggen – wat voor de financiële directeur (als ook de CEO) van de ploeg toch wel tot kopzorgen zal leiden.

@redactie – zou wel eens interessant zijn dat jullie hierover eens een artikel schrijven, het is een vrij gesloten wereldje en heel moeilijk om directe toegang te krijgen tot het financiële gedeelte, maar uiteindelijk zijn Lotto, Quickstep, Alpecin bedrijven die jaarlijks hun resultatenrekening en balans moeten publiceren in België.

0
Cornelius 13 december 2022 om 10:31

Anderzijds hebben ze geen startplicht meer. Dure verplaatsingen, zoals Canada, kunnen vermeden worden.

0
Canyonracer 12 december 2022 om 21:01

Zolang we dat knappe koppie van Yana mogen aanschouwen zal het mij om het even zijn waar ze rijden. ;-)

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone