Breuken bij Roux en Brown door onoplettende motard in GP Beghelli

maandag 8 oktober 2018 om 14:37
Breuken bij Roux en Brown door onoplettende motard in GP Beghelli

foto: Sirotti (archief)

Frans kampioen Anthony Roux is genoodzaakt zijn seizoen te beëindigen. De renner van Groupama-FDJ kwam in de finale van de GP Bruno Beghelli ten val en brak daarbij zijn schouderblad. De crash werd veroorzaakt door een motard, schrijft Roux.

“Ik kan een nieuwe breuk aan de lijst toevoegen: die van mijn schouderblad”, zegt Roux op Twitter. “Dankzij de cameramotor van de GP Beghelli, dat maakt het leuk. Noodgedwongen het einde van mijn seizoen en ik mag vier weken niet bewegen.”

Roux was niet het enige slachtoffer van de valpartij. Nathan Brown van EF Education First-Drapac reed op hoge snelheid en kon de valpartij niet meer ontwijken. Hij viel hard voorover en brak daarbij zijn sleutelbeen. “Niet de manier waarop ik mijn seizoen wilde eindigen. Met een gebroken sleutelbeen het offseason in”, aldus Brown, die de staf van de ploeg bedankt voor de snelle hulp.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marcel1112 8 oktober 2018 om 15:44

Een cameramotor is nog een noodzakelijk kwaad, maar wat de rest van die motoren er af en toe te zoeken is me een raadsel.

0
Lalsacien 8 oktober 2018 om 16:40

De camera motor liet zich terugzakken op 2km van de finish!!!
Volgens mij kun je dan beter vooruit rijden.

0
Sietse 8 oktober 2018 om 18:40

Weet niet of anderen het hetzelfde zagen, maar ik vond het gedrag van de motoren en auto’s sowieso niet echt best in de afgelopen Italiaanse koersen… Renners die in het wiel van de Politie aanvallen, motoren die elkaar bijna van de weg rijden, auto’s die op veel te hoge snelheid passeren. Deze dingen vielen mij opvallend vaak op.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone