Brent Bookwalter schiet raak in Tour of Utah, Kuss nieuwe leider

Brent Bookwalter schiet raak in Tour of Utah, Kuss nieuwe leider

Foto: Sirotti

dinsdag 1 augustus 2017 om 21:54

Brent Bookwalter heeft een slag geslagen in de Tour of Utah (2.HC). De 33-jarige coureur van BMC bekroonde het werk van zijn ploeg onderweg met ritwinst op Snowbasin Resort. Landgenoot Sepp Kuss (Rally Cycling) en Canadees James Piccoli (Elevate-KHS Pro Cycling) strandden aan zijn achterwiel. Ondanks zijn tweede plaats neemt Kuss wel de leiderstrui over van Ty Magner.

De 151 kilometer lange etappe naar Snowbasin Resort zou schade berokkenen in het algemeen klassement, met twee lange beklimmingen en de slotklim naar skiresort Snowbasin op het menu. BMC was gebrand om een greep naar de macht te doen, en nam de koers dan ook vroeg in handen. Het door de Amerikaanse formatie opgelegde tempo zorgde ervoor dat een favorietengroep van ongeveer veertig man aan de slotklim begon.

De schaarse aanvallen die volgden, werden al snel geneutraliseerd. De jonge Canadees Adam de Vos (Rally Cycling) slaagde er wel in een significant gaatje te slaan. Lang leek zijn poging te stranden in schoonheid, maar op een goede twee kilometer van de streep had de 23-jarige renner nog altijd een bonus van vijftien seconden op de uitgedunde groep met overige kanshebbers. Op iets meer dan één kilometer van de streep werd De Vos echter alsnog ingerekend, en moest een machtsspurt bergop de beslissing brengen voor ritwinst. Hierin was het Bookwalter die zegevierde. Achter Kuss en Piccoli wist good old Francisco Mancebo, inmiddels 41 jaar, naar een vierde plaats te sprinten.

Morgen gaat de Tour of Utah verder met een negen kilometer lange klimtijdrit naar Big Cottonwood Canyon. De ronde zal zondag eindigden met een etappe van en naar hoofdstad Salt Lake City.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Charlie33 1 augustus 2017 om 22:14

Waarom doet Trek niet mee? Als Amerikaanse ploeg hadden ze hier altijd n goed team.

0
mhp88 1 augustus 2017 om 22:19

Dat was een machtige sprint van Bookwalter.
@Charlie33 BMC is de enige WorldTour-ploeg in Utah. Dat is mager voor een 2.HC. De volle (WorldTour) kalender van begin augustus zorgt ervoor dat veel ploegen, waaronder ook de Amerikaans (getinte) ploegen, niet alle wedstrijden kunnen rijden die ze misschien wel zouden willen.
Dat is toch wel jammer voor de over het algemeen leuke en goed verzorgde Amerikaanse koersen…

0
the student 1 augustus 2017 om 22:29

Mancebo! Die ouwe gaat toch nog lekker. Weet eigenlijk niet wat ik daarvan moet denken. Gelukkig is t maar Utah.

0
castroviejo 1 augustus 2017 om 22:38

Volgens mij heeft BMC nu meer overwinningen dan QSF dit jaar. Dat is lang geleden dat de strijd om de meeste zeges in het seizoen zo close was.

0
lemmens 1 augustus 2017 om 22:38

BMC nu voorbij Quick Step in de 'Team victory ranking' !

Edit: wat Castroviejo zegt dus.

0
Fast Freddy 1 augustus 2017 om 22:51

En wel heel zwak deelnemersveld voor een HC koers. Zonde. Beter wat later op de agenda om door te stomen naar Quebec.

0
Kosmonaut 1 augustus 2017 om 22:55

Mancebo, die moeten ze toch ook zo onderhand wel met een tillift op zijn fiets takelen?

0
Dolfy 1 augustus 2017 om 23:06

In de officiële uitslag is nu Kuss de nieuwe leider in plaats van Bookwalter. Heeft te maken dat Kuss de betere klassementsgemiddelde heeft.

0
nederbelg 1 augustus 2017 om 23:20

BMC had amper tegenstand in de Rondes van Luxemburg en Wallonië, en nu blijkbaar gelijkaardig scenario in Utah. Zo dikken de overwinningen aardig aan, uiteraard…

0
MatthiasVDH 2 augustus 2017 om 00:01

@nederbelg
EQS wel nog leider in het WT-zeges klassement. Niet dat zo’n klassement bestaat, maar ze zijn wel leider.

0
Scott Sunderland 2 augustus 2017 om 00:18

Zou wel leuk voor die Bookwalter zijn als hij het eindklassement zou winnen. Hij is toch al 33 en draait het hele jaar zijn edele delen eraf in dienst van de ploeg. Altijd bij BMC gereden zag ik net. Gun hem hier wel wat succes.

0
tricoloor 2 augustus 2017 om 08:47

Mancebo blijft in deze ronde nog wel 5 jaar korte ereplaatsen rijden :’)

0
IlPirata 2 augustus 2017 om 19:27

Als het deelnemersveld met klimmers best mager is, komt oude vos Mancebo vaak nog met een mooie top 10 plek.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone