Brammeier met botbreuken in ziekenhuis na aanrijding in Tour of Utah

zondag 9 augustus 2015 om 23:15
Brammeier met botbreuken in ziekenhuis na aanrijding in Tour of Utah

foto: Sirotti (archief)

Matthew Brammeier ligt in het ziekenhuis. De renner van MTN-Qhubeka is tijdens de zesde etappe van de Tour of Utah tegen een servicewagen van de organisatie aangeknald. Het ongeval gebeurde op hoge snelheid in een afdaling. Brammeier heeft meerdere breuken opgelopen.

De toestand van de Ier is stabiel, maar hij heeft last van meerdere breuken. Hij heeft een klaplong, aan beide kanten enkele ribben gebroken, zijn heiligbeen en zijn bekken gebroken. Een operatie zal Brammeier niet nodig hebben, vertelt ploegdokter Van Zuydam. Wel heeft hij enige tijd nodig om te herstellen van het letsel.

In de afdaling van de Guardsman Pass gebeurde de aanrijding. Brammeier probeerde vanuit de achtergrond terug aan te sluiten bij het peloton.

Via Twitter meldt vanuit het ziekenhuis dat alles, naar omstandigheden, goed gaat.

Update
Er zijn nieuwe beelden naar buitengebracht van de valpartij van Matthew Brammeier. Hierop is te zien dat na zijn valpartij een politieagent het parcours probeert af te zetten, maar hierdoor moeten achteropkomende renners op zeer hoge snelheid uitwijken, waarna zij óók ten val komen.

Bekijk hier de beelden van de aanrijding

Dit artikel delen:

29 Reacties

pdijkema 10 augustus 2015 om 11:21

@Robs234
Schijfremmen zijn minder gevaarlijk dan spaken van een draaiend wiel:
http://www.youtube.com/watch?v=JplymlruPZ8&t=2m52s

Thailand 10 augustus 2015 om 11:59

Afschuwelijk idd, hopelijk is hij snel weer fit. Lijkt er op dat Brammeier zelf te hard ging, hij mag inderdaad nog blij zijn met die auto.
Die politiemotor is een ander verhaal, wat hij doet kan echt niet. Nooit meer een wielerwedstrijd laten begeleiden.

Prima Facie 10 augustus 2015 om 12:03

Die motoragent schoot in zijn normale reflex, ik snap dat op zich wel. Helaas werkt het niet bij een wielerwedstrijd. Wel apart om te zien hoe iedereen reageert op zo’n extreme situatie. De een is daar beter in dan de ander. (Zoals die man die met nieuwe wielen gaat lopen sjouwen).

Rikkert 10 augustus 2015 om 15:15

Toch apart dat bijna iedere renner deze bocht verkeerd inschat als je dat filmpje bekijkt. In de tour en andere grotere wedstrijden zie je toch vaak dat iedereen dezelfde lijn aanhoudt maar dat is hier zeker niet het geval.

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone