Pidcock deed een jasje uit op en na de Spelen: “Tom is niet in topvorm voor het WK”

dinsdag 14 september 2021 om 12:39
Pidcock deed een jasje uit op en na de Spelen: “Tom is niet in topvorm voor het WK”

Pidcock vol ongeloof na zijn olympische titel - foto: Cor Vos

Tom Pidcock is een van de kopmannen van Groot-Brittanië op het WK wielrennen 2021 in Vlaanderen. In normale doen is het Britse supertalent een kandidaat voor de regenboogtrui, maar na een lange crosswinter, dito voorjaar en zijn gouden olympische mountainbike-wedstrijd, lijkt de koek op bij Pidcock. “Dat hebben we in de Vuelta a España kunnen zien”, zegt bondscoach Matt Brammeier tegen Cyclingnews.

Tom isn’t on top of his game“, gaat de Ier verder. Hij gelooft niet dat de Britten gebaat zijn bij een tactiek met slechts één kopman – normaal gesproken dus Pidcock. “In de Vuelta had hij een paar goede dagen, maar het is nu ook niet zo dat je naar het WK toe kan gaan en dat je kunt stellen dat hij kan winnen met de vorm en conditie die hij nu heeft. Je weet het alleen nooit met hem, maar naast Tom hebben we ook een goede groep.”

Zo vindt bijvoorbeeld ook man in vorm Ethan Hayter een parcours op zijn maat. “Ethan is in de vorm van zijn leven”, vindt Brammeier. “Maar ook Jake Stewart en Fred Wright doen het goed, eigenlijk iedereen in onze selectie wel. Luke Rowe en Ben Swift werken goede trainingen af en Mark Cavendish’ vorm stijgt ook weer. We hebben een goede groep voor het WK-parcours. We zullen onze kaarten spelen en dan kijken wat dat oplevert.”

De andere Britse troefkaart: Ethan Hayter – foto: Cor Vos

Cav gaat niet mee om te winnen, maar om te vechten’
Cavendish is er voor het eerst sinds 2016 bij, het jaar waarin hij genoegen moest nemen met zilver achter Peter Sagan. Brammeier verwacht niet dat hij een nieuwe kans op de titel krijgt, tien jaar na zijn eerste regenboogtrui. “Dat is onrealistisch op een parcours als dit, we krijgen hier geen massasprint”, vindt de Ier. “Maar als het aankomt om het vechten voor een positie, is Mark een van de besten ter wereld. Hij kan de jongens op het goede moment, op de goede plek afzetten.”

Brammeier roemt ook de ervaring van de 36-jarige Cavendish, zeker in de jonge selectie die is samengesteld. “Natuurlijk is Tom onze beste renner”, geeft de bondscoach toe. “Hij won de Brabantse Pijl op een vrijwel identiek parcours. Maar iedereen krijgt een vrije rol, we gaan niet iedereen opofferen voor hem. Fysiek en mentaal hebben de Olympische Spelen zijn tol geëist. We bellen en berichten dagelijks, maar we denken niet dat hij de vorm heeft, nail his hat to the wall en kan zeggen dat hij wint.”

Cavendish moet de kopmannen door het peloton loodsen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

27 Reacties

Michelangelo 14 september 2021 om 12:47

Ik vond Pidcock ook erg mager staan op de spelen. Natuurlijk hoort dat bij het moderne wielrennen, maar ik kan me voorstellen dat de marges dan ook veel dunner zijn vwb uitputting en oververmoeidheid.

Ik hoop dat hij zich daar niet aan mispakt!

0
YogiBear 14 september 2021 om 13:01

Okee, afwachten is nu even op de Belgische bondscoach die na MvdP en nu Pidcock ook even aangeeft dat Wout ook niet top is. De Franse bondscoach volgt daarna en vervolgens is het hele peloton ziek, zwak en misselijk. Staat iedereen weer gelijk.

0
bswinkelss 14 september 2021 om 13:06

Inderdaad, indekken.nl

0
Magician 14 september 2021 om 13:12

Indekken? Ik vind het anders vrij plausibel dat een jochie van 22 in zijn eerste profjaar met nagenoeg alleen WT-koersen en een gouden plak op de MTB de pijp leeg heeft. Bij Mathieu zou je wat dat betreft wel vraagtekens kunnen plaatsen.

0
Steven_E 14 september 2021 om 13:52

Hij reed de Vuelta als training en was in week 3 alweer op een degelijk niveau. Nu even vollebak trainen en die staat er wel op het WK.

0
Reiger 14 september 2021 om 14:20

Mega-compensatie voor Pidcock en knallen op het WK. Een paar kilo’s erbij voor de extra macht en dan denk ik dat hij het de rest heel lastig gaat maken.

0
Kempen en Ko 14 september 2021 om 14:22

Nog eentje die de druk niet aan kan.

0
Sjonge Jonge 14 september 2021 om 14:26

Leuk geprobeerd wel….

0
Reiger 14 september 2021 om 14:30

Nog niet één post gelezen van KenK die niet bedoeld was om te provoceren.
Één oplossing; Niet op reageren, dan kunnen de wetties weer de kast in bij hem.

0
Kempen en Ko 14 september 2021 om 14:34

Deze 2 knakkers gaan echt niet meedoen om op 60 van de meet vol in kijkers van de camera, zwalpend over het wegdek gelost te worden hoor. “Niet fit”, haha jaja… Daar is hun ego veel te groot voor.

0
Sjonge Jonge 14 september 2021 om 14:35

Dus heeft het niets te maken met de druk niet aankunnen?

0
Gr.R. 14 september 2021 om 14:58

@Reiger: Je zou om te beginnen gewoon niet moeten reageren op dit soort trollen.

0
Reiger 14 september 2021 om 15:12

@Gr.R. Dit was ook de laatste keer. Kan er niet gewoon een mute-knop komen dat je reacties van bepaalde gebruikers niet meer te lezen krijgt?

0
IlPirata 14 september 2021 om 14:26

Geen Froome als wegkapitein? (klein grapje mag toch)

0
Reiger 14 september 2021 om 14:27

Al die Berichten zijn hetzelfde als die je altijd hoort vlak voor de eerste wedstrijd van het jaar in de kleedkamer. De één is ziek, de ander zwak, weer een ander misselijk en de rest alledrie tegelijk. Ik rekende mijzelf dan al rijk maar kon met mn kop onder het stuur voor een uur lang alleen krampachtig volgen.En ik was gewoon gezond! Alle wielrenners liegen over hun training en vooral over hun vorm. En als het moet gebeuren staan ze er gewoon. Ook Pidcock.
En Van der Poel ook. Ondanks last van zere rug.

0
Beer 14 september 2021 om 15:01

Toch een verademing dan, zo’n van Aert. Mans genoeg om gewoon open en bloot de terechte favorietenrol te aanvaarden. Het hoort er ook bij als je één van die 5 à 6 ultieme klasbakken bent.

0
Reiger 14 september 2021 om 15:06

@Beer Is wel één van de eerste keren dat hij zich zo uitspreekt. Vaak duwde Wout zichzelf ook in de rol van underdog. Een verbetering dus.

0
Beer 14 september 2021 om 15:18

Dan heb je Wout niet goed gevolgd vrees ik. Doet al jaar en dag niet anders dan op een volwassenen manier de favorieten-status aanvaarden.

0
Reiger 14 september 2021 om 15:41

@Beer Je hebt gelijk in deze. Bij het veldrijden had hij er in de beginjaren wel een handje van maar tegenwoordig is hij zich ook bewust van zijn favorietenrol.
Ik denk ook dat je er na een tijdje wel een beetje aan went. Mathieu is op zijn parcoursen ook altijd favoriet als hij aan de start staat. Ik denk dat Mathieu ook in orde gaat zijn op het WK. Misschien heeft hij geen zin in het standaardgezeik vooraf en doet hij het nu een keertje zo. Want Mathieu en Wout zullen in hun loopbaan al duizenden keren hetzelfde riedeltje hebben afgestoken. Lijkt mij vermoeiend.

0
Mohammed Atta 14 september 2021 om 14:39

Zand in de ogen strooien

0
blix 14 september 2021 om 14:56

Waarom een nietsontziend Al Qaedaterrorist als gebruikersnaam nemen?

0
Reiger 14 september 2021 om 15:09

@Blix Scherp. Wordt dit toegestaan? Dan hebben we over een tijdje ook een A. Hitler als gebruikersnaam?

0
Westland95 14 september 2021 om 14:51

Slaat echt nergens op dat ze hem de Vuelta hebben laten rijden.

0
blix 14 september 2021 om 15:03

+1 Was er helemaal niet gemotiveerd voor. Had beter z’n pijlen kunnen richten op EK en WK, zowel op de weg als op de mountainbike.

0
Cunego 14 september 2021 om 15:23

Tja ook dit verhaal pak ik met een dikke korrel zout. Heeft net een Vuelta in de benen. Lekker zonder druk rond gereden. Een talent zoals Pidcock moet hier toch in (top)vorm uitkomen?

De Olympische spelen was 1 wedstrijd eind juli. Dat zal toch zo geen grote tol geëist hebben? Kan dit moeilijk geloven.

Op papier voor mij grote favoriet voor het WK naast Van Aert, Van der Poel, Colbrelli.

0
chiller87 14 september 2021 om 18:02

Pidcock had een maand voor de OS zijn sleutelbeen gebroken. Heeft dan echt gefocust op het mtb en mist de duurtraining, daarom was hij in de vuelta maar een ‘meeloper’. Ineos had hem idd niet mogen laten starten. Als hij had kunnen opbouwen naar wk + ronde van GB. Dan was hij nu samen met wout, ala, vdp en de cobra de topfavoriet.

0
djerkson 14 september 2021 om 17:25

Als zou blijken dat MvdP en Pidcock op het WK meedoen om de knikkers, dan getuigt het in beide gevallen van een zwaktebod en onnozele voetbalmaniertjes. Maw: ik kan niet geloven dat ze plots gaan meedoen voor het hoogste schavotje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone