Brajkovic vertrekt, Machado blijft bij RadioShack

vrijdag 30 september 2011 om 12:44

Janez Brajkovic vertrekt na dit seizoen bij Team RadioShack. Dat is opzich geen nieuws, maar vandaag is wel definitief bevestigd voor welke ploeg hij in 2012 uit zal komen, namelijk Astana. Dat heeft de Sloveen zelf geschreven op zijn Twitter. Een andere klassementsrenner van RadioShack, de Portugees Tiago Machado, blijft zijn ploeg, die gaat fuseren met Leopard Trek, wel trouw.

Brajkovic is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van het Amerikaanse Team RadioShack. De voormalige beloftenwereldkampioen in het tijdrijden won in die tijd onder meer de Dauphiné van 2010. Zijn transfer naar Astana betekent een terugkeer op een oud nest, aangezien hij vanaf 2008 tot en met 2009 ook al voor de Kazachstaanse formatie uitkwam. Ook nu heeft hij een contract voor twee seizoenen getekend.

Het nieuws dat Machado met RadioShack-manager Johan Bruyneel meetrekt naar de nieuwe fusieploeg RadioShack-Nissan-Trek is opvallend, aangezien hij eerder deze week nog zinspeelde op een vertrek, maar daar komt het dus niet van. “Het is waar dat de ploeg grote veranderingen zal ondergaan door de fusie met Leopard, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik dank Johan Bruyneel voor het vertrouwen”, aldus Machado, die voor twee jaar bij heeft getekend.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair