Bouhanni verdedigt zich nog eens: “Ik ben geen misdadiger”

zaterdag 3 april 2021 om 10:14
Bouhanni verdedigt zich nog eens: “Ik ben geen misdadiger”

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni is nog eens teruggekomen op zijn veelbesproken sprint tijdens Cholet-Pays de la Loire. Daarbij week de Franse sprinter van zijn lijn en duwde hij Jake Stewart tegen de hekken. In een bericht op social media bevestigde hij nog eens dat zijn actie allesbehalve opzettelijk was.

Bouhanni richtte zijn schrijven aan wielerjournalist Patrick Chassé, door wie hij zich op de Franse televisie aangevallen voelde. “Duizend watt zegt je waarschijnlijk niets. Zoals je zelf zei, je bent geen sprintspecialist, dus waarom val je me zo aan? Iedereen houdt zich bezig met zijn eigen werk. Ik zou jouw werkwijze nooit bekritiseren als ik er niets van wist, dus ik raad je aan voortaan specialisten aan het woord te laten.”

Verderop in zijn tekst ging de Franse renner van Arkéa-Samsic in op zijn manier van sprinten. “Je mag zeggen dat ik een sprinter ben die risico’s neemt, die niet zijn plaats wil afstaan, die agressief is, die alles doet om te winnen, wat je maar wil. Maar dat ik me opzettelijk in de dranghekken smijt om een wielerkoers te winnen, is absolute waanzin. Dat ik opzettelijk het leven van mezelf en mijn tegenstander op het spel zet, is nonsens.”

‘Ik ben geen misdadiger’
“Ik ben geen misdadiger, maar een sportman die een paar maanden geleden vader is geworden. Geloof dus maar dat ik alleen al voor mijn kind nooit zulke risico’s zou nemen. Ik wilde slechts de koers winnen en helaas liep het slecht af. Maar in het malheur, was er ook een meevaller want een drama was voorkomen! Toen ik werd ingehaald door Jake Stewart voorkwam ik met een reflex een valpartij, en wonderlijk genoeg kwam niemand ten val in de sprint”, aldus Bouhanni.

Ook schreef hij over Jake Stewart. “Hij is jong en ik hoop dat hij nog heel lang veel sprints gaat rijden. Als hij echt zijn leven aan zich voorbij zag gaan zoals hij zei in een interview, adviseer ik hem om met sprinten te stoppen. Iedereen weet dat er jammer genoeg risico’s aan kleven. Het is geen wereld van troetelbeertjes. En ik herhaal nog een laatste keer dat ik nooit met opzet een valpartij wilde veroorzaken. Ik wil ons echt niet in gevaar brengen.”

UCI onderzoekt de zaak
Bouhanni kwam zondag in Cholet-Pays de la Loire als derde over de streep, maar werd na afloop uit de uitslag geschrapt vanwege een gevaarlijke manoeuvre in de eindsprint. Hij week daarin van zijn lijn en duwde Jake Stewart tegen de hekken. De Franse spurter kreeg daarop veel kritiek en de UCI stelde een onderzoek in naar zijn actie. Hoewel Stewart wonderlijk genoeg overeind bleef, was het incident niet zonder fysieke gevolgen. De jonge Brit van Groupama-FDJ liep namelijk een breuk in zijn hand op en moest daardoor de volgende klassiekers missen.

Afgelopen week trok Bouhanni al het boetekleed aan voor zijn gedrag in de sprint. Via zijn ploeg Arkéa-Samsic liet hij weten: “Ik wil tegen Jake Stewart zeggen dat het mij spijt. Ik zag Elia Viviani aanzetten en wilde zijn wiel volgen. Het is mijn fout om van lijn te veranderen. Ik zag Jake Stewart op dat moment niet. Toen we met elkaar in contact kwamen, merkte ik dat ik uit balans raakte. Ik heb daar zo goed mogelijk geprobeerd om niet te vallen. Ik wilde graag de slipstream van Viviani volgen, omdat de wind van rechts kwam. Maar mijn actie was zeker niet opzettelijk.”

Dit artikel delen:

46 Reacties

xistnc 3 april 2021 om 10:20

Met zoveel zelfreflectie kan Nacer vermoedelijk gerust bij de Franse VVD aankloppen, mocht hij een baantje als politieker overwegen.

Handige Harry 3 april 2021 om 11:40

Eerder bij D66.
Op een sneaky manier een concurrent in een kwaad daglicht zetten.
Die duw van Bouhanni was net zo per ongeluk als die zichtbare aantekeningen.

tendam 3 april 2021 om 11:51

@handige harry
Haha, de meest vergezochte theorie is volgens het internet altijd de meest logische.

xistnc 3 april 2021 om 11:55

@HH
Interessant. Héél interessant.

Handige Harry 3 april 2021 om 12:01

@tendam

Zo vergezocht vind ik het helemaal niet.
Het is toch totaal ongeloofwaardig dat je per ongeluk met notities zo over het Binnenhof loopt, waarvan je weet dat er een hoop media aanwezig is en dan ook nog eens precies met die bladzijde zichtbaar.

MatteoDeBoniseconden 3 april 2021 om 12:27

Nacer. Zeg nu gewoon dat je het je niet meer kan herinneren. Dan ben je er zo van af!

Michiel De Rooij 3 april 2021 om 12:33

Complot theorie? Lijkt me dat ze zoals ze zelf zei, haar papieren bij elkaar griste na corona positief. Paniek dus. Ollongren heeft zeker ook geen corona Harry? Ze heeft er ook geen enkel belang bij.

Handige Harry 3 april 2021 om 12:51

@Michael de Rooy

Ik geloof best dat ze corona heeft gehad.
Voor de rest geloof ik niet veel van haar verhaal.
Mocht haar verhaal trouwens wel waar zijn dan zou ze nog per direct ontslagen moeten worden, want iemand die zo met vertrouwelijke informatie over het Binnenhof loopt, is totaal niet capabel voor een functie in de politiek.

Wie denk je dat als Rutte geen premier wordt, de eerste kandidaat is om het te worden?

SmalRem 3 april 2021 om 13:19

Fabio Jakobsen gecrashed?
Daar heb ik geen herinnering aan…Aldus Nacer

Marik 3 april 2021 om 13:20

De laatste keer dat ik deze site bezocht ging het over wielrennen. Guys als jullie echt over politiek willen discussiëren dan zijn daar genoeg andere digitale mogelijkheden voor.

Limal 3 april 2021 om 13:36

Ik hoor net dat de CristenUnie niet meer wil knechten voor kopman Rutte, dus op de politieke fora zal er inderdaad genoeg animo zijn om iedereen te plezieren!

Michiel De Rooij 3 april 2021 om 14:42

Harry. Ollongren is jarenlang Rutten zijn side kick geweest voor ze de politiek in ging. Persoonlijk assistent. Ze zijn vertrouwelingen van elkaar.

Als de CU een moetje is, er gaan al verhalen over Edith Schippers

tendam 3 april 2021 om 14:50

@handige harry
Denk nog even rustig na van hoeveel factoren dat plan afhankelijk was om te slagen. Ollongren is blijkbaar een absoluut genie. Bouhanni die iemand de hekken inrijdt kan zich daar niet mee meten.

Handige Harry 3 april 2021 om 15:50

@Michiel De Rooij

En nu is ze in dienst bij D66.

@tendam

Net alsof het zo moeilijk is om “per ongeluk” met een pagina met zo’n aantekening over het binnenhof te lopen.
De kans dat het dan in de media komt is gewoon 100% en dat er dan een hoop gezeik over komt, is ook van te voren te bedenken.

Het is toch echt belachelijk dat door dit gezeik het besturen van het land tijdens een pandemie en de formatie weer stil komen te liggen.

S. Morgenstern 3 april 2021 om 10:22

Domme opmerking over Stewart, waar hij zichzelf niet bepaald mee helpt. Nu is zo’n opmerking van Stewart natuurlijk ook niet helemaal zuiver, maar daar kan Bouhanni beter vanaf blijven.

Fast Freddy 3 april 2021 om 10:32

Het niveau van zijn reactie geeft weinig hoop voor enig lerend vermogen. Alleen een forse straf kan door het bord voor z’n hoofd doordringen.

Magician 3 april 2021 om 10:36

Stewart moet maar stoppen met sprinten omdat er zulke idioten rondrijden en Nacer is zelf geen misdadiger. Het lijstje met problemen dat hij heeft gemaakt wordt anders wel erg lang.

Panache 3 april 2021 om 11:17

Die ter zake doende uitspraak (dat Stewart zou hebben gezegd dat hij zijn leven aan zich voorbij zag gaan, ware het een bijna-doodervaring) is inderdaad een theatrale uitspraak van Stewart. Bouhanni zat fout en Bouhanni verdient een extra straf, maar laten we geen zaken aandikken of verzinnen om een straf te rechtvaardigen, immers is het met oogkleppen op een renner richting de hekken duwen al genoeg reden die straf uit te spreken.

Thijs E 3 april 2021 om 10:39

Als het zo even wat destilleert dan komen er nogal wat drogredenen bovendrijven

1. Niemand behalve andere sprinters van mijn statuur mogen kritiek op mij hebben.
2. Jake Stewart is niet van mijn statuur, zie 1.
3. Het is nou eenmaal zo gevaarlijk. Het is niet ongevaarlijk, maar jouw actie maakt het nog gevaarlijker en is daarom geen toegestaan onderdeel van de sport.
4. Dankzij mijn reflex is nog erger voorkomen, dus het ging eerst wel fout maar als ik niet zulke goede reflexen zou hebben, was het nog veel erger geweest.
5. Ik zou het nooit expres doen, want ik ben vader.

Als je al rijkelijk laat bent met verplichte excuses, er een filmpje is waarbij de laatste kwak niet de eerste is, maar de derde in een paar honderd meter, dan past zwijgen wellicht beter. Althans dat zou een meer dan matige advocaat adviseren, zeker als de zaak nog behandeld moet worden.

Kortom veel arrogantie, weinig intellect en weinig zelfbeheersing. Wellicht nog geen misdadiger, maar zeker voldoende kwaliteit om er een te worden.

Lalsacien 3 april 2021 om 12:06

Erg subjectief verhaal vol met aannames. Ik kan hetzelfde schrijven maar de andere zijde belichtend. Ook dat verhaal zal dan subjectief en vol met aannames zijn.

Gitan 3 april 2021 om 10:40

Nacer Bouhanni lijkt zich toch altijd wat verongelijkt te voelen, en heeft ondertussen een lange lijst aan incidenten opgebouwd. Ik herinner me dat hij een hotelgast een pak slaag heeft gegeven, Greipel zijn tanden wilde uitslaan en een paar heel vieze sprints.

Op een gegeven moment moet hij misschien toch eens bij zichzelf ten rade gaan waarom het toch steeds weer arme Bouhanni overkomt.

Limal 3 april 2021 om 10:43

Bijna spijtig dat hij dat niet geprobeerd heeft met Greipel. Eens je zo'n vriendelijke reus kwaad krijgt heb je maar best een goede hospitalisatieverzekering :-)

(niet dat Greipel echt groot en zwaar is, maar hij ziet er wel zo uit en Bouhanni is in vergelijking een pluimgewicht)

iLLan 3 april 2021 om 10:41

“Ik was ooit een topsprinter, dus mijn mentaliteit is de enige die je als topsprinter kan hebben. Mensen die er anders over denken weten per definitie niet waarover ze praten, zodat ik altijd kan blijven zeggen dat mijn manier van naar het sprinten kijken altijd de ultieme wijze is.”

Verweggistan 3 april 2021 om 10:47

Hier had de leiding van team Arkea beter zelf naar voren getreden met een statement en Bouhanni beter even uit de media gehouden.

Limal 3 april 2021 om 10:47

Soms kan een mens maar beter zwijgen, Nacer…

josi 3 april 2021 om 10:59

Eigenlijk zou Bouhanni een lintje moeten krijgen voor zijn optreden in deze sprint, waarin hij eigenhandig en op heldhaftige wijze een valpartij heeft weten te voorkomen. Stewart zou zich nooit meer in een sprint mogen mengen, die heeft duidelijk niet voldoende oogkleppen op.

A.M.M. Jonkers 3 april 2021 om 11:07

Notitie uitgelekt:
Nacer Bouhanni, functie elders…….

Wheely 3 april 2021 om 11:10

Badr Bouhanii lekker in zijn slachtofferrol. Nou ja wij vinden er op onze beurt ook weer van alles van natuurlijk. Vermoeiend gedoe allemaal.

Sagan=hulk 3 april 2021 om 11:15

Bouhanni heeft wel een punt. Hij werd zelf eens keihard van een Franse titel beroofd omdat Anthony Roux hem volledig onderuit haalde. Het feit dat er toen nauwelijks een spel van gemaakt wordt en nu is Bouhanni de grootste boef die in het peloton rondloopt wilt toch zeggen dat er met een bepaalde bias naar zo'n gevallen gekeken wordt.

Bouhanni was in fout en werd terecht gediskwalificeerd. Maar ik ga niet mee in dat hele narratief dat hij nu ook nog eens maanden geschorst moet worden.

De beelden van dat Roux moment: https://www.dailymotion.com/video/x2vvofd

Michiel De Rooij 3 april 2021 om 11:30

Lekker woke bezig man

rahimns 3 april 2021 om 11:55

Ik weet niet zo heel goed wat die val nu te maken heeft met de huidige situatie. Dus Bouhanni moet niet gestraft worden omdat hem ooit de kans is ontnomen op de Franse titel. Dat er niet naar zaken uit het verleden gekeken moet worden omtrent Bouhanni ben ik wel met je eens, niet die jij nu aandraagt maar ook niet naar andere waar hij bij betrokken is. Maar zijn gedrag tijdens de val en die daarna moet al voldoende zijn om hem eens een tijdje te laten nadenken en hem aan de kant te houden.

Michiel De Rooij 3 april 2021 om 11:25

En hij ontvang ook nog eens beledigende berichten, snik. Dat hij terug moet naar eigen land enzo. Dat soort berichten maken hem ziek.

Verbaasd me niets dat juist hij de slachtoffer kaart speelt.

Romāns Vainšteins 3 april 2021 om 11:50

Heb je nog een paar grappige oneliners over dat je vind dat netjes rechts gewoon moet kunnen op wielerfora?

Michiel De Rooij 3 april 2021 om 12:38

Zijn Bouhani zijn eigen oneliners hoor. Netjes rechts? Je weet niet eens waar ik op stem denk ik, Romans. Ik voel wat kriegel bij je?

Baukema Tomoulin 3 april 2021 om 11:56

Zelfde verhaal als Groenewegen. Iemand insluiten tegen de zijkant om die ander te dwingen te remmen. Pech dat die ‘nieuwe’, ‘jonge’ renners niet remmen ivm de drang om zich te bewijzen. Hadden hij en Groenewegen niet Steward en Jackobsen naast zich maar bv Greipel en van Aert dan hadden laatst genoemden ook geremd en was alle malheur voorkomen. Enkel wat ongenoegen over asociale acties in de sprint na de rit. Dit moet gestraft worden! Want de verantwoordelijkheid voor het voorkomen van een valpartij door jou acties mag nooit bij een ander liggen. Bouhanni snapt het het issue dus ook gewoon niet.

David Janssens 3 april 2021 om 11:57

Wat een narcist die kerel! Iedereen is tegen mij terwijl ik “gewoon” mijn werk doe. Over werk gesproken: de journalist is geen sprinter dus mag geen kritiek hebben op Nacer. Dat zou hij nooit doen! Om vervolgens diezelfde journalist te bekritiseren… en dan zijn opmerking over de sprint: zou hij de beelden uberhaupt hebben bekeken? Want er zit een wereld van verschil tussen zijn verhaal en wat de beelden vertellen! Die vent hoort gewoon niet in een peloton thuis.

Fast Freddy 3 april 2021 om 12:38

Op basis van ervaringen uit het verleden zal het met de UCI nog wel een maand of wat duren voordat men tot uitspraak komt. Ik zet in op een week voor de Tour.

de nieuweMerckx 3 april 2021 om 13:12

Ik geloof zijn uitleg. Zag er bij mij van in den beginne zo uit: hij verliest z’n evenwicht. Kan gebeuren.

Michelangelo 3 april 2021 om 13:56

Mij is altijd geleerd: als je geschoren wordt, kun je het beste stil blijven zitten.

Blijkbaar is Boehoehann Bouhanni
edit wf: geen verbasteringen svp

opgevoed met andere spreekwoorden. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat hij weinig berouw toont, en ook weinig begrijpt van de verontwaardiging die er is ontstaan na zijn gekwak.

En dan kom ik bij een ander spreekwoord: wie niet horen wil, moet maar voelen. Dus geef hem een dikke vette schorsing, en wat tijd om na te denken. Want ik hoef hem voorlopig niet meer te zien in het peloton.

Wim Kruithof 3 april 2021 om 13:59

Natuurlijk verdient Bouhanni een (forse nieuw-stijl) straf, maar om één of andere reden kan ik zijn Ibrahimovic-achtige eigendunk wel hebben. De man is wat er overblijft, als je van een professioneel boefje, ‘professioneel’ afpelt.

Michelangelo 3 april 2021 om 14:39

Bij Ibrahimovic werd eigendunk onderbouwd door resultaten en mooie acties op het veld.
Bij Boehoehanni is het vooral een grote bek, zonder dat hij ooit een touretappe heeft gewonnen volgens mij.

Dus waar de zelfbenoemde goddelijkheid van Zlatan nog te snappen valt, moet Nacer eerst maar eens wat harder leren fietsen.

Nillus 3 april 2021 om 14:17

Juist, juist..
Omdat de UCI niet duidelijk en direct de regels handhaaft , en heeft gehandhaaft . Is het “ongeluk” tussen Jacobsen en Groenewege gebeurt.
Bouhanni flirt hier met weer zo’n gebeurtenis en moet dus direct !
Gestraft worden !
Zodat alle sprinters, (renners) weten hoe het hoort en niet van hun lijn wijken.

DeGroteMolen 3 april 2021 om 14:44

Nacer doet hier een Dylantje: huuuuu ik ben zielig want ik deed het niet expres. Sure, kijk naar de beelden stumper. Flink schorsen anders leert hij het nooit.

Jean Dumas 3 april 2021 om 14:52

Advies voor Bouhanni: functie elders.

paul Dorresteijn 3 april 2021 om 15:09

Die gast moeten ze voor levens lang schorsen.

Posterix 3 april 2021 om 19:28

Boehoehanni… dat ze die man een contract hebben gegeven bij Arkea… onbegrijpelijk. Aan de andere kant, allemaal publiciteit voor de sponsors.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone