Borut Bozic stopt en wordt ploegleider bij Bahrain Merida

vrijdag 5 oktober 2018 om 16:48
Borut Bozic stopt en wordt ploegleider bij Bahrain Merida

foto: Sirotti

Borut Božič zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. Na vijftien jaar vindt hij het welletjes en ruilt hij zijn profbestaan in voor een plekje in de volgwagen van Bahrain Merida, waar hij ploegleider wordt. Sinds vorig jaar was hij er al als renner actief. Hij kondigde zijn afscheid aan in een interview met de Sloveense krant Delo.

“Ik ben nu 38 jaar oud en de afgelopen paar jaar besefte ik me dat het moment om vaarwel te zeggen steeds dichterbij kwam. Ik kan niet eeuwig fietsen. Gelukkig raakte ik met de ploeg in gesprek over een functie als ploegleider. Ik had wel oren naar dit idee en ik wilde deze nieuwe rol wel eens uitproberen. Ik ben blij met deze kans”, zegt Božič.

21 profzeges boekte de Sloveen, waarvan de eindzege in de Tour de Wallonie van 2007 en een ritzege in de Vuelta a España van 2009 het meest in het oog springen. Voor Bahrain Merida reed hij een seizoen bij Cofidis en was hij onder meer te bewonderen in de kleuren van Astana en Vacansoleil-DCM.

Mooie carrière
“Ik had een mooie carrière, ik zou er niets aan willen veranderen. Natuurlijk hadden dingen anders kunnen lopen, had ik meer zeges kunnen pakken en dan was de ervaring niet hetzelfde geweest. Ik beleefde een uitdagende tijd in de wielersport en als ik zo eens terugdenk, heb ik nergens spijt van”, aldus Božič.

Dit artikel delen:

2 Reacties

wimpy 5 oktober 2018 om 17:24

Off top maar iemand die weet waar Visconti en Navardauskas al gaan rijden volgend seizoen?

0
Cyclinglover 5 oktober 2018 om 23:08

Visconti zou naar Willier gaan, nog onbevestigd weliswaar.

Over Navardauskas is niets bekend, reed afgelopen weken enkele 2.2 koersen, niet echt nog iets gepresteerd dit jaar, ik hoop voor hem geen einde carrière, het is een mooie renner op de fiets.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone