‘BORA-hansgrohe heeft interesse in Miguel Ángel López’

donderdag 28 mei 2020 om 17:09
‘BORA-hansgrohe heeft interesse in Miguel Ángel López’

foto: Cor Vos (archief)

Miguel Ángel López koerst nu nog voor Astana, maar volgens L’Equipe heeft BORA-hansgrohe interesse in de Colombiaanse klimmer. De 26-jarige López begon zijn profcarrière vijf jaar geleden in dienst van de Kazachse WorldTour-formatie.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is geen geheim dat Astana kampt met financiële problemen. Zo had de ploeg begin dit jaar nog moeite met het op tijd betalen van de salarissen. Het gevolg: renners en stafleden moesten lang wachten op hun salarissen van januari en februari, wat naar verluidt leidde tot de nodige onrust.

De ploeg besloot begin april ook nog eens om renners en personeel de komende periode minder salaris uit te betalen, als reactie op de coronacrisis en het schrappen van wielerwedstrijden. López zou volgens L’Equipe graag meer financiële zekerheid willen en dus kiezen voor een nieuw avontuur.

De gevleugelde klimmer was de voorbije jaren zeer succesvol in het tenue van Astana. Zo won hij in 2016 de Ronde van Zwitserland en wist hij twee jaar later podiumplaatsen te versieren in de Giro d’Italia en Vuelta a España. Verder won hij de Ronde van Catalonië, de Tour Colombia 2.1 en dit jaar nog een bergrit in de Volta ao Algarve.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Titaantje 28 mei 2020 om 17:44

Bora heeft juist een mooie identiteit opgebouwd met een goede Duitse / Oostenrijkse kern, met name Buchmann ontwikkeld zich uitmuntend, en Konrad is ook een goede klimmeer. Vraag me dan ook af of Lopze in de teamfilosofie past.

Kwalitatief geen twijfels. Lopez is een aanwinst voor iedere mogelijke ploeg.

0
LB108 28 mei 2020 om 17:54

En de vraag is wat met Majka dan..?

0
Kannibaal van Schepdaal 28 mei 2020 om 20:22

Akkoord.

Trek zou een betere match zijn, aangezien zij nood hebben aan een (redelijk) jonge kopman voor de Tour.

0
ebl 28 mei 2020 om 23:38

Trek meld zich vanzelf in de pers.
Doen ze namelijk standaard bij ieder transfergerucht, dan word de PR-pipo daar wakker en roept ineens “ Trek heeft ook belangstelling voor ….” . Kijk maar eens terug, er is werkelijk niet één gerucht waar Trek niet bij genoemd wordt, echt de meest luie en domme PR Liaison ooit

0
IlPirata 28 mei 2020 om 18:44

Aanwinst voor elke ploeg en aanvallend ingesteld, dat is ook een grote meerwaarde voor de fans.

0
xistnc 28 mei 2020 om 20:30

Zo’n bericht over Bora verwacht ik eigenlijk pas als er besloten en getekend is.

0
Sjonge Jonge 28 mei 2020 om 23:27

Hier moest ik hard om lachen

0
Johnny7 28 mei 2020 om 21:57

Bora heeft een goede kern met klimmers maar zolang Sagan er zit die ook zijn knechten nodig heeft in grote rondes zal het dringen worden voor de klassementsmannen als Lopez ook nog komt.

0
FDJ 29 mei 2020 om 10:30

Ik zou gewoon lekker de kaarten op Buchmann blijven gooien. Is relatief jong en vorig jaar heel stabiel in de Tour. Duitse renner in Duitse ploeg. Ideaal plaatje. Lopez is daarentegen iemand die in een tijdrit altijd een behoorlijke tik krijgt en ook nog regelmatig in een grote ronde wel ergens tegen pech of een val aan blijft lopen.

Lopez is nu niet een renner die echt past bij een ploeg als Bora.

0
Jean Dumas 29 mei 2020 om 13:01

Lopez moet nog steeds doorbreken als potentiële rondewinnaar. Een sterke klimmersploeg is een pre, maar gaan de Duitse heren voor hem knechten?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone