Boosheid over uitsluiting Dehaes in Giro

zaterdag 31 mei 2014 om 09:49

Dehaes

foto: Sirotti

Twee dagen voor het einde van de Giro moet Kenny Dehaes de ronde verlaten. De onfortuinlijke Belg had vrijdag in de klimtijdrit tot tweemaal toe mechanische pech en kwam te laat binnen. De jury kende echter geen coulance. Dit tot boosheid van Dehaes en zijn ploeg.

Op vijf kilometer van de meet brak de ketting van de Lotto-Belisol-renner voor de eerste keer, maar met hulp van een toeschouwer kon hij weer verder. In slotkilometer brak de ketting echter opnieuw. Deze keer moest Dehaes wachten op een fiets van de neutrale wagen, waardoor hij veel tijd verloor. Uiteindelijk kwam de Belg op ruim 21 minuten binnen. Dit bleek te laat. “Bedankt Giro”, reageerde Dehaes op Twitter. “Op de Gavia en de Stelvio hebben jullie me behandeld als een beest en na twee kettingbreuken moet ik nu naar huis gaan! Grande Giro di merda.”

Ook Tosh Van der Sande is boos op de organisatie. “‘Menen jullie dit echt? Geen respect voor de renners”, twittert de Belg. “Zorg er eerst voor dat er in elke auto een fiets zit. We hebben geen 8 volgwagens in deze Giro. Ze laten ons wel in de sneeuw rijden… maar als je een mechanisch probleem hebt, word je uitgesloten… Grande Giro.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone