Bondscoach Vanthourenhout vlak voor WK: “Wil geen spanningen en bedenkelijke gezichten”

woensdag 18 januari 2023 om 14:58
Bondscoach Vanthourenhout vlak voor WK: “Wil geen spanningen en bedenkelijke gezichten”

foto: Cor Vos (archief)

Het BK veldrijden heeft, drie weken voor het WK in Hoogerheide, voor spanning gezorgd binnen twee kopstukken van de Belgische ploeg. Laurens Sweeck werd in Lokeren gehinderd door het team van Michael Vanthourenhout en daags nadien deed zich opnieuw een incident voor in Otegem tussen beiden. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft nu ook gereageerd bij Het Laatste Nieuws.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Sven Vanthourenhout hoopte dat de situatie na het incident op het BK ging liggen, maar er kwam in Otegem alleen maar meer olie op het vuur. De bondscoach is weliswaar de neef van de regerend Belgisch en Europees kampioen, maar hij staat neutraal in deze kwestie. “Ik laat dit niet zomaar passeren”, kondigt hij aan in de krant.

Lees meer:
Spanning tussen Sweeck en Vanthourenhout loopt in Otegem verder op: “Dit is zielig”

‘Ik verwacht niet dat ze dikke vrienden worden’
“Iedereen die me kent, weet dat wanneer we op donderdag in het WK-hotel arriveren, ik geen spanningen en bedenkelijke gezichten wil. Ik wil dat iedereen klaar is om op zondag het WK te rijden. En daar zullen geen drie dagen aan voorafgaan waarin de een voor de ander op zijn woorden moet passen”, aldus de bondscoach. “Het wordt nu tijd dat beide renners zich kunnen vinden in de situatie zoals ze is. Ze moeten verder, op een volwassen en sportieve manier.”

De keuzeheer zegt dat hij geen schuldige wil aanwijzen tussen kamp-Sweeck of kamp-Vanthourenhout. “Ik ga naar hun beider verhaal luisteren, hoe ze daar echt op terug kijken. Dan is de kous ook af. Ik verwacht niet dat ze dikke vrienden worden”, zegt hij. Dat Sweeck afgelopen jaar is vertrokken bij Pauwels Sauzen-Bingoal, speelt ook mee volgens Sven. “Laurens was niet gelukkig in die ploeg. Ik denk wel dat de duels van Laurens en Michael altijd correct en sportief zijn geweest. Dat Michael als nieuwe Belgische kampioen uit dat kamp komt, heeft niet geholpen.”

Wout van Aert
Op het WK in Hoogerheide zal er met Wout van Aert een absolute kopman mee zijn namens de Belgische ploeg. Vanthourenhout heeft als bondscoach ook daarmee te dealen. “Hij schuift straks mee aan de tafel. Die zit in de focus om wereldkampioen te worden. Die kan haantjesgedrag aan tafel missen als kiespijn”, kijkt hij vooruit.

Lees meer:
Mettepenningen mengt zich in discussie Sweeck-Vanthourenhout: “Mensen vergeten snel”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Al Phila 18 januari 2023 om 15:01

Als WvA en MvdP in de eerste ronde wegrijden, waar het alle schijn van heeft, dan kan iedereen daar mee verder. Ik begrijp hem wel, maar het is storm in een glas water en een mogelijke situatie die eigenlijk niet bestaat.

0
Gebruikersnaam 18 januari 2023 om 18:07

Michael Vanthourenhout is op de 2 vorige WK's op Nederlandse bodem telkens voor Mathieu van der Poel geëindigd. In beide gevallen was van der Poel niet geblesseerd of ziek, had hij niet meer pech dan de anderen en ging hij in de eerste ronde figuurtjes als Vanthourenhout probleemloos in de vernieling rijden.

1
Wieler-Joke 18 januari 2023 om 17:17

Zolang ze maar niet al bekvechtend in de weg gaan rijden van Wout bij de start zie ik geen probleem vermits Wout en Mathieu na één ronde al lang weg zijn van de rest.

0
Kopinkas 18 januari 2023 om 18:24

De man met de permanente poging tot een uitgestreken gezicht heeft gesproken

0
Romāns Vainšteins 18 januari 2023 om 19:51

Hij heeft alvast een schijn van partijdigheid, die Vanthourenhout.

0
Mooie Sjors 18 januari 2023 om 20:02

‘Is dat bedenkelijk kijken of heb jij gewoon zo’n gezicht, Laurens?’

1
Romāns Vainšteins 18 januari 2023 om 20:10

Vette shit Sjors.

0
LdR1 18 januari 2023 om 20:05

Ik hoop vooral op een mooie wedstrijd

0
Maillot à Pois 18 januari 2023 om 20:12

Wie zich niet gedraagt, moet de mixed relay rijden!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone