Bjorg Lambrecht boekt eerste profzege in Tour des Fjords, Albasini eindwinnaar

Bjorg Lambrecht boekt eerste profzege in Tour des Fjords, Albasini eindwinnaar

foto: Sirotti

donderdag 24 mei 2018 om 18:19

Bjorg Lambrecht heeft de derde rit in de Tour des Fjords gewonnen. De 21-jarige Belgische neoprof van Lotto Soudal vloerde in Egersund oude vos Michael Albasini en thuisrijder Edvald Boasson Hagen. Fabio Jakobsen was na de eerste twee etappes leider, maar onze landgenoot van Quick-Step Floors moest de eindzege laten aan Albasini.

Aanvalslust
Een razendsnelle openingsfase zorgde ervoor dat de vlucht van de dag pas na zo’n 35 kilometer vertrokken was. Uiteindelijk maakten Julien Bernard (Trek-Segafredo), Julian Cardona (EF Education First-Drapac), Nathan Earle (Israel Cycling Academy), Lluís Guillermo Mas (Caja Rural-RGA Seguros), Nikolay Mihaylov (Delko-Marseille Provence-KTM) en Maxime Montfort (Lotto Soudal) het verschil. Groter dan vier minuten werd hun maximale voorsprong niet en dat was te danken aan Mitchelton-Scott. De Australische formatie hield de kopgroep binnen schot.

Spervuur aan demarrages
In de heuvelzone in het derde kwart van de koers, kon Montfort zijn benen niet langer stilhouden. Hij demarreerde uit de kopgroep. In het peloton waren er ook diverse aanvalspogingen. Onder andere Floris Gerts probeerde het, maar het was zijn Roompot-Nederlandse Loterij-kopman Pieter Weening die het verschil maakte. Samen met Lambrecht, Owain Doull (Sky) en Brendon Canty (EF Education First-Drapac) trok hij in het offensief. Zij gingen op jacht naar de Montfort, die ondertussen bijval had gekregen van Earle.

Hellingen in finale zorgen voor spektakel
Mitchelton-Scott nestelde zich andermaal op kop van het peloton. Zij haalden uiteindelijk de tegenaanvallers bij en lieten Montfort en Earle lange tijd spartelen. Pas op zes kilometer van het einde werden zij gegrepen door het peloton, waar Jakobsen nog altijd bij zat. Op de oplopende laatste strook naar de finish was het Timo Roosen die de sprint aantrok. Lambrecht zat in zijn wiel, waarna de kleine Vlaming liet zien wat hij in zijn mars heeft. Hij klopte Albasini en Boasson Hagen relatief eenvoudig. Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) eindigde als vierde, Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) werd vijfde.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Grobbel 24 mei 2018 om 18:26

Ligthart vierde?

TykkeThor 24 mei 2018 om 18:26

Knap hoor. Toch geen misselijke namen die hij er hier op legt.

Yob 24 mei 2018 om 18:33

Dat is nu het mooie aan een kleine ronde als de Tour des Fjords. Een kleine Belgisch mannetje wordt niet meteen naar de dertigste plaats geduwd als het richting een oplopende sprint gaat. Zo krijgt hij toch maar mooi de kans om Albasini en Boasson Hagen te kloppen, prachtig! Hij lijkt een klimmer als Rodriguez, met stevig wat punch in de benen.

djerkson 24 mei 2018 om 18:54

Mooi, als neoprof. Al die tweede plaatsen na supertalent Bernal in de Ronde van de Toekomst kwamen er niet voor niets. Niet de allersterkste bezetting in deze ronde, maar wel mooie namen op 2 en 3.
Zoals de laatste grote Belgische rondewinnaar Johan Demuynck (Giro in '78 begot) onlangs liet optekenen in Hbvl: "Lambrecht staat me wel aan, maar het mag niet te lang duren voor hij begint te winnen. "

Samlambeej 24 mei 2018 om 18:57

@Yob klopt. Goed dat hij snel die 1ste profzege op zak heeft. Er was dus niks gelogen van zijn bergop punch. Uitkomen op een niveau Purito Rodriguez? Dat zou magnifique zijn maar dat kan ik nog niet direct zo zien

kielabokki 24 mei 2018 om 18:58

Naam die we nog veel gaan horen.

JaBo 24 mei 2018 om 19:01

Mooi Roompot met 2 man bij eerste 10 van eindklassement.

Yob 24 mei 2018 om 19:38

@Salambeej, dat moet de toekomst natuurlijk uitwijzen. Ik bedoel vooral dat hij kan klimmen én een serieuze punch in de benen heeft. Kijk maar naar de beelden van zijn EK voor beloften in 2016, met wat geluk houdt hij daar Riabushenko af. Of die etappe in de course de la paix die hij won van Gaudu. Of zijn aanvalletjes op het wk vorig jaar, waar het parcours hem niet echt lag. Ik wil zijn stijl gewoon vergelijken, ik wil niet gezegd hebben dat hij onderpresteert als hij nooit doet wat Rodriguez presteerde.

wielrenner 24 mei 2018 om 20:59

@JaBo
Roompot eerste in het ploegenklassement, Drie man bij de eerste 13!! En dat tussen 8 WT ploegen.

Samlambeej 24 mei 2018 om 21:51

@Yob aja op die manier. Duidelijk fan van beide! Ik ga de beelden eens bekijken. Zien of er toen al sprake was van oppermacht tov Gaudu en de rest.

assen 24 mei 2018 om 21:51

Mooi rondje, in een prachtig land, met fantastische mensen.

Jandepandaman 25 mei 2018 om 00:43

Boom zowaar in de middenmoot, begint er dan eindelijk iets van vorm te komen?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair