‘Bjarne Riis koopt wielerploeg Virtu Pro Veloconcept’

maandag 31 oktober 2016 om 13:00
‘Bjarne Riis koopt wielerploeg Virtu Pro Veloconcept’

foto: Sirotti

Bjarne Riis komt met “opwindend nieuws voor het Deense wielrennen”. De voormalig teammanager heeft een persconferentie in Kopenhagen aangekondigd voor aanstaande donderdag. Volgens geruchten in Deense media zou hij samen met Lars Seier Christensen (mede-eigenaar van Saxo Bank) de Deense Continentale wielerploeg Virtu Pro Veloconcept kopen.

Riis vormt samen Christensen het Riis Seier Project. Sinds juli zijn ze hoofdsponsor van Virtu Pro Veloconcept, dat daarvoor de naam Team Trefor droeg.

Volgens geruchten, die Feltet.dk ter ore zijn gekomen, zouden Christensen en Riis de ploeg overnemen, waardoor Riis opnieuw teameigenaar zou worden.

Virtu Pro Veloconcept behaalde dit jaar vooral succes dankzij de prestaties van Mads Würtz Schmidt. De 22-jarige wereldkampioen tijdrijden bij de beloften in 2015 versloeg in juli onder meer Lars Boom in de individuele tijdrit van de Ronde van Denemarken. Een maand eerder werd hij beloftenkampioen van Denemarken in de wegrit én tijdrit. Volgend jaar maakt hij zijn profdebuut bij Katusha-Alpecin.

Bij Team Virtu Pro Veloconcept staat dit seizoen ook Thomas Nybo Riis onder contract. De 24-jarige renner is de zoon van Bjarne.

De ploeg heeft officieel nog geen renners geregistreerd voor 2017, maar volgens Feltet.dk zouden enkele Deense renners al rekenen op een selectieplek in de ploeg.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 31 oktober 2016 om 13:57

Volgens mij is dat 'Virtu' al het bedrijfje van Riis en Christensen: http://www.wielerflits.nl/nieuws/191911/bjarne-riis-wordt-hoofdsponsor-van-deense-continentale-ploeg.html/comment-page-1
Voor juli 2016 heette de ploeg nog Team TreFor.

Maar hopelijk vist de ploeg wat Stolting renners op zoals Deens kampioen Kamp, de beloftevolle sprinter Carbel-Svendsgaard en (mocht hij geen team vinden) ook Rasmus Guldhammer.

Tiim 31 oktober 2016 om 14:53

Kan me echt niet voorstellen dat iemand uit de wielrennerij nog zit te wachten op Bjarne Riis…

Cadellie 31 oktober 2016 om 16:15

Ik zou het wel goed vinden als hij terug komt. Had Saxo als ploeg toch goed draaiende helaas komt er dan een meneer Tinkoff die ineens de ploeg uit elkaar laat ploffen, dat had Riis denk nooit gedaan ;)

Arema Pro Cycling Team 31 oktober 2016 om 16:19

Zolang Lefevere nog rond huppelt,is er ook plaats voor Riis.

F e r o x 31 oktober 2016 om 20:58

Lefevere is nooit rechtstreeks in verband gebracht met doping. Groot verschil.

TykkeThor 31 oktober 2016 om 22:42

En wie zit er nog te wachten op de Jongh, en Knaven, en Boogerd, en Vino, en Peeters?

Paling99 1 november 2016 om 09:36

@Tiim & @TykkeThor
Ik! Kan me er namelijk niet druk meer om maken wat deze mannen in het verleden gedaan hebben. Het gaat met erom wat ze nu bij kunnen dragen aan het wielrennen. Omdat deze mannen ooit zelf doping hebben gebruikt gaan ze nu alle jonge renners doperen ofzo? Misschien zijn dit wel juist de mannen die door het gebruik van doping vroeger weten wat de nadelen daarvan geweest zijn, kan me namelijk voorstellen dat er op den duur lichamelijk, maar vooral mentaal ook nadelen hieraan gezeten hebben.

Laat Riis maar weer een ploeg beginnen. Ik kijk er naar uit.

GRINTAsince72 1 november 2016 om 11:33

@Arema PCT, jij zit blijkbaar niet goed in je vel? Altijd kritiek & negatieve onzin uitkramen … bah!

Headlines

Materiaalzone

Populair