Würtz klopt Boom in tijdrit Ronde van Denemarken

Geplaatst op zaterdag 30 juli 2016 om 17:32

Foto: Sirotti

Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro Veloconcept) heeft vandaag de vierde etappe in de Ronde van Denemarken op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner bleek in Nyborg de snelste tegen de klok op een 19,6 kilometer lang parcours. Lars Boom (Astana) eindigde als tweede op acht seconden. Michael Valgren (Tinkoff) werd vierde en behield daarmee de leiderstrui.

Marcin Bialoblocki zette vandaag de eerste richttijd neer. De Pool van One Pro Cycling deed 23 minuten en 24 seconden over het parcours. Omdat Bialoblocki als derde was gestart, mocht hij lange tijd in de hot seat blijven zitten. Pas na een uur moest hij zijn plaats afstaan. Toen dook Deens kampioenschap tijdrijden Martin Toft Madsen (Almeborg-Bornholm) drie seconden onder de beste tijd.

Een klein verschil dus, maar het kan nog kleiner: Lars Boom bleek even later één luttele seconde sneller dan Madsen. De Astana-renner was halverwege bij het tussenpunt al twee tellen rapper en hield uiteindelijk nipt stand. Lang kon Boom echter niet genieten van zijn leidende positie, want Mads Würtz Schmidt bleek nóg sneller. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, die uitkomt voor de ploeg van Bjarne Riis, was acht seconden sneller dan de Nederlander.

Daarna kwam niemand nog in de buurt van Würtz, waardoor hij zijn tweede profzege behaalde. Ook vorig jaar was hij al de beste in de tijdrit van de Ronde van Denemarken.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties