BinckBank Tour bevestigt: openingsrit van Beveren naar Hulst

vrijdag 22 februari 2019 om 20:15
BinckBank Tour bevestigt: openingsrit van Beveren naar Hulst

foto: Cor Vos

Hulst heeft de finish toegewezen gekregen van de openingsetappe van de BinckBank Tour 2019. Er was al langer sprake van dat de rittenkoers de vestingstad in Zeeuws-Vlaanderen zou bezoeken, maar de organisatie heeft de toewijzing vandaag bevestigd. De rit op maandag 12 augustus begint in Beveren.

Deze eerste rit van de BinckBank Tour telt ongeveer 167 kilometer vlakke wegen langs de Belgisch-Nederlandse grens. Als blikvanger noemt de organisatie de meervoudige passage langs het het beschermde natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe. De Gouden Kilometer ligt aan de watertoren in het Spaans Kwartier in De Klinge, op 8,8 kilometer van de finish in Hulst.

Ook de ploegenpresentatie van de WorldTour-koers vindt plaats in Hulst, dat mede bekend is van de Vestingcross waar onlangs Mathieu van der Poel zegevierde. Op zondag 11 augustus, een dag voor de ronde begint, wordt het volledige peloton voorgesteld aan het publiek. Hoe de het etappeschema er verder uit ziet, is nog niet bekend.

Etappeschema flag-nl / flag-be BinckBank Tour 2019 (12-18 augustus)
Etappe 1: Beveren – Hulst (167 km)
Etappe 2: n.n.b.
Etappe 3: n.n.b.
Etappe 4: n.n.b.
Etappe 5: n.n.b.
Etappe 6: n.n.b.
Etappe 7: n.n.b.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 22 februari 2019 om 20:36

Het hoge woord is er uit !

0
simplex 22 februari 2019 om 21:38

Mooi en verdiend dat een ondernemende plaats als Hulst met veel wielerliefhebbers incl. regio een etappe aankomst krijgt.

0
FDJ 22 februari 2019 om 22:23

Vreemde keuze. Binckbank valt altijd samen met EK. Dat is zeer waarschijnlijk in Alkmaar. Afgelopen jaren kosten nog moeite gespaard om renners in Bolsward te krijgen.

Zou je een jaar alleen de Afsluitdijk over hoeven doen ze dit. Dit had toch ook een tweede of derde rit kunnen worden…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone