Betancur en Appollonio definitief naar AG2R La Mondiale

donderdag 2 augustus 2012 om 15:11

foto: Sirotti

De overgang van Carlos Betancur en Davide Appollonio naar AG2R La Mondiale is rond. Dat heeft de Franse WorldTour-formatie vandaag bekend gemaakt. De Colombiaan komt over van Acqua e Sapone, terwijl de Italiaan het Britse Sky ProCycling verlaat.

Betancur staat bekend als een groot talent. In zijn tijd als belofte won de Colombiaanse klimmer de Giro Bio. Vorig jaar won hij met de Giro dell’Emillia al een prestigieuze klassieker bij de profs, terwijl hij dit jaar onder meer een ritzege boekte in de Ronde van België. Appollonio is niet van het niveau Betancur maar staat eveneens te boek als talentvol, zij het op sprintgebied. Bij de sterrenploeg Sky kon de Italiaan echter zelden voor eigen kans rijden.

AG2R kan de komst van de twee jongelingen goed gebruiken. De Franse ploeg van manager Vincent Lavenu ziet deze winter namelijk klimmer Nicolas Roche (Saxo Bank) en sprinter Sébastien Hinault (IAM) vertrekken. Daarnaast worden Kristof Goddaert, Martin Elmiger (beiden IAM) en Jean-Christophé Péraud (Cofidis) gelinkt aan andere ploegen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair