Bert-Jan Lindeman ruilt Giro in voor heuvelklassiekers

donderdag 26 maart 2015 om 12:45
Bert-Jan Lindeman ruilt Giro in voor heuvelklassiekers

Bert-Jan Lindeman rijdt dit jaar geen Giro d’ Italia, zo meldt RTV Drenthe. Lindeman was aanvankelijk wel beoogd voor deze eerste grote ronde van 2015, maar verkiest deelname aan de heuvelklassiekers boven de drieweekse Italiaanse rittenkoers. Komende week gebruikt de Drent om te herstellen van zijn val in Dwars door Vlaanderen om op 4 april zijn rentree te maken in het profpeloton.

Lindeman begint zijn voorbereiding op de heuvelklassiekers in de Volta Classic Limburg. Daarna rijdt hij de Ronde van Baskenland, om vervolgens deel te nemen aan alle heuvelklassiekers: Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Brabantse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Na de klassiekers last Lindeman een rustperiode in.

De renner van LottoNL-Jumbo verwacht overigens dit jaar nog wel een grote ronde te rijden. Nu de Giro geen optie meer is, rekent hij op een selectie voor de Vuelta.

Dit artikel delen:

22 Reacties

klaazz 26 maart 2015 om 13:10

Pff het blijft ze wel echt flink tegen zitten..
Zo kunnen de mannen die misschien als semi-kopman uitgespeeld kunnen worden wanneer in vorm ook niet echt in vorm geraken..
"Hij valt hij valt" is niet de meest fijne aanmoediging voor jongens van de lotto evenmin als een beetje geluk is nodig om te winnen.
De enigste NLse WT-ploeg mag van mij zo langzamerhand wel uit t hoekje komen waar de klappen vallen..
Ik hoop dat Bert-Jan nog een paar indrukwekkende dingen kan laten zien later dit jaar!

horsm 26 maart 2015 om 13:11

Op zich wel iemand die in de heuvelklassiekers uit de voeten zou moeten kunnen. Dus kan een geluk bij een ongeluk zijn.

vlek 26 maart 2015 om 13:14

Volgens mij was het vanaf het begin van het jaar de bedoeling om naar de heuvelklassiekers te pieken en dan eventueel nog te kijken of deelname aan de Giro daar achter geplakt zou worden (Jan Boven sloot toen de Tour echter ook nog niet volledig uit).

Edit: een artikel uit januari over de planning van Lindeman is hier te vinden.

kelderfan 26 maart 2015 om 13:31

Dan was 't toch Lindeman, die in de greppel lag.

vlek 26 maart 2015 om 13:33

Nee, dat was Teunissen.

Romāns Vainšteins 26 maart 2015 om 13:33

Het gaat ontzettend lastig worden voor Jumbo om überhaupt iets uit te gaan richten in zowel de Ardennen als de giro. Alle ballen op de keien met Vanmarcke en hopen op in goede vorm verkerende rondemannen in de tour wordt het. Naseizoen maar indelen op basis van beschikbaarheid.

maklukzat 26 maart 2015 om 13:42

Jammer dat Lindeman de giro moet missen. Van grote rondes wordt je een betere renner

kelderfan 26 maart 2015 om 14:03

@vlek
Kijk eens op de site van Teunissen en lees het verhaal van Lindeman.

west 26 maart 2015 om 14:07

Alle ballen op Hofland dan in de Giro? Met Kruijswijk die er een beetje omheen vrijbuitert?
Hofland-Markus/Asbroeck?-Wagner-Lijke-Bennett-Emden-Wynants-Tjallingi-Kruijswijk

vlek 26 maart 2015 om 14:09

Het verhaal van Lindeman klinkt niet zo erg. Achter een opstaand randje blijven hangen en zijn knie daarbij bezeerd. De foto's van Teunissen tonen iemand die echt niet meer in staat was om op zijn fiets te stappen (en ze zijn genomen op dezelfde plek als de valpartij van Van Emden). Die gegevens bij elkaar maken Teunissen degene die er net als Van Emden zo rot slecht uit zag bij die 'massale' valpartij.

Tutu888 26 maart 2015 om 14:13

@Romans Vainsteins
Seizoen hoeft nog lang niet verloren te zijn. Met Gesink, ten Dam en Kelderman moet een goede Tour mogelijk zijn. VanMarcke is natuurlijk in staat een grote klassieker te winnen (al moet het dan meezitten, als het op ploegentactiek aankomt staat hij er alleen voor) en als Hofland nog de goede benen vindt kan hij een mooie ritzege in een grote ronde halen.

Voor de Ardennen zal dat wat te vroeg komen: Kelderman te onervaren, Gesink te weinig kilometers in de benen en Martens en Lindeman niet goed genoeg.

TaDo 26 maart 2015 om 14:23

Ik denk dat ze de kaart van Lindeman gaan trekken ivm een Gesink uit vorm, die achtereenvolgens te maken heeft gehad met privé problemen, knie problemen en nog even een griep achter aan. Van een ronde rijden wordt geen enkele renner slechter, van koersen over 250 km ook niet. Echter verwacht ik niet dat Bert-Jan de diepte heeft voor een top 10/15 in AGR/LBL. Hij heeft er wel het talent voor in de toekomst.

Tutu888 26 maart 2015 om 14:24

@vlek
Zeer indrukwekkende fotoserie in jouw link. Vooral de paniek en zorg bij (de zelf volledig onder de modder zittende) Selig en Isaychev van Katusha rond de gevallen Marcel Arreger. Gelukkig vielen diens verwondingen mee maar je ziet op die foto’s wel een mooi stuk solidariteit en kameraadschap in het peloton.

vlek 26 maart 2015 om 14:29

Ik zie Kruijswijk ook gewoon meedoen voor de toptien in de Giro. Blijft gewoon een hele goede klimmer als hij zonder tegenslag de derde week van een grote ronde haalt. Kijk bijvoorbeeld naar de Tour van vorig jaar, waar hij nog zonder optimale voorbereiding aan de start stond. Heeft daarnaast veel werk gemaakt van zijn tijdrit de laatste maanden en zo’n hele lange over redelijk lastig terrein zou niet in zijn nadeel moeten zijn (al gaat dat waarschijnlijk op voor veel concurrenten voor het tweede deel van de toptien). Buiten Bennett en Keizer waarschijnlijk de rest van de ploeg rond Hofland inderdaad.

vlek 26 maart 2015 om 14:38

@ Tutu888
Inderdaad, al heeft het ook wel iets dubbels. Ik vind dat zo’n fotograaf het maken van sommige van die foto’s eigenlijk achterwege zou moet laten, tegelijkertijd zijn het hele indrukwekkende foto’s om te zien. Selig was gisteren echt in paniek. Je zag hem nog terug rennen naar de auto’s om hulp voor Arreger te halen.

snoep de hond 26 maart 2015 om 14:42

@Tutu888,
Het seizoen verloren verklaren is inderdaad nogal erg vroeg, maar dat heb ik dan ook nog niemand horen roepen.

Ik ben echter wel van mening dat als ze een grote prijs willen pakken dit seizoen dat toch echt de komende twee weken zal moeten gebeuren. Ik zie bij de ploeg niet meteen iemand anders dan Vanmarcke een WT-koers winnen. En wat betreft etappezeges in de grote rondes denk ik dat ze de handen al dicht mogen knijpen als op een totaal van 2 komen.

Voor de rest natuurlijk genoeg kansen om WT-punten te scoren met top 10 plekken (zo zou top 10 in de Tour voor Kelderman natuurlijk hartstikke mooi zijn). Wat betreft Gesink is nog afwachten welk niveau hij dit jaar nog gaat halen. Grote zeges verwacht ik sowieso niet meteen van hem, maar een paar mooie ereplekken mag toch wel verwacht worden.

Dit zijn dus toch wel de heel belangrijke weken van voor TLJ.

erick 26 maart 2015 om 15:01

Heer in vlaanderenkennen we Lindeman niet zogoed, vertel ons iets meer van deze getalenteerde renner. Wat kan hij nu al laten zien in de heuvelklassiekers? Top 10 plaats?

Rikkert 26 maart 2015 om 15:07

@ vlek,
Vind je nou dat de foto’s wel of niet gemaakt moeten worden?
Persoonlijk heb ik er geen problemen mee, al hoeven ze niet gepubliceerd te worden als blijkt dat het om zeer ernstige verwondingen gaat.

Ik heb meer problemen met live camera beelden van wielrenners die bijvoorbeeld stil in een greppel liggen, dat zie ik nog regelmatig gebeuren en dat vind ik lichtelijk respectloos naar de renners toe.

vlek 26 maart 2015 om 15:13

Die gewenste terughoudendheid van cameraman en regisseur zou ik ook van een fotograaf hopen. Uiteraard kan hij achteraf nog besluiten foto’s niet te plaatsten, maar het ‘gretige’ blijven hangen bij een renner die buiten bewustzijn op de grond ligt geeft mij alsnog eenzelfde gevoel.

Culnamo 26 maart 2015 om 15:29

Men kan er ook voor kiezen het team of de renner zelf te vragen of deze gepubliceerd kunnen worden. Is het dan minder bezwaarlijk, vlek?
En wanneer is precies een foto niet geschikt? Gaat het alleen om verwondingen?

De foto’s zijn zeer indrukwekkend en alleen te bezichtigen voor de gene die expliciet naar wielrenfoto’s gaat zoeken. Zouden ze op de voorpagina van De Volkskrant of Het Nieuwsblad komen te staan zou ik viermaal nadenken alvorens te publiceren (denk aan de Pim Fortuyn foto’s).

kelderfan 26 maart 2015 om 20:21

@vlek
Bedankt voor de foto’s. Daar wordt je stil van.

RiGHT 27 maart 2015 om 00:31

ach tja, Gesink is in ieder geval goed uitgerust straks om de Tour te gaan winnen….. nu alleen nog een beetje vorm pijl creeeren.

Headlines

Materiaalzone

Populair