Berden de Vries beëindigt profcarrière

Berden de Vries beëindigt profcarrière

foto: Marcel Koch

zondag 31 december 2017 om 11:05

Berden de Vries is klaar met zijn profcarrière. De 28-jarige Drent reed de afgelopen drie seizoenen voor Roompot-Nederlandse Loterij. Tegen WielerFlits gaf hij aan zichzelf tot het eind van het jaar te geven om een nieuwe ploeg te vinden, maar dat is niet gelukt.

De Vries was een van de renners die vanaf het begin onderdeel uitmaakte van het Roompot-project. Na twee sterke jaren kampte hij het afgelopen seizoen met lichamelijke problemen. Zo kwam hij meer dan twaalf keer ten val. Zijn beste prestatie boekte hij in de Vierdaagse van Duinkerke, waar hij in de slotrit nipt geklopt werd door Adrien Petit.

Nadat bekend werd dat er voor hem geen plek meer was bij Roompot, is De Vries met zijn management op zoek gegaan naar een nieuwe ploeg. Hij hoopte op een team uit de WorldTour of een ProContinentale ploeg. Een avontuur op lager niveau zag hij om verschillende redenen niet zitten. Eind november gaf hij aan dicht bij een overeenkomst te zitten, maar eind december is de Drentse hardrijder genoodzaakt een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wielerfan1987 31 december 2017 om 11:26

En dat is dus wat krom is aan het systeem.

De Vries was veelbelovend in 2015, draait een dijk van een seizoen in 2016, kent vervolgens dit jaar tegenslag en moet dan het veld ruimen.

En dat terwijl een van Empel die al die jaren niets noemenswaardigs of gedenkwaardigs presteert mag blijven omdat pappie geld op tafel legt bij de ploegleiding.

0
Scott Sunderland 31 december 2017 om 11:38

Vreemd dat je na twee sterke jaren een minder jaar hebt door blessureleed en dan gedumpt wordt. En ook geen enkele procontinentale ploeg die hem overneemt. De wielersport is een harde sport.

0
zipp404 31 december 2017 om 11:39

Dit heeft ook weinig met de visie van de ploeg te maken.. Ze hadden hem tot de laatste dag van zn looptijd moeten aanprijzen zodat hij in iedergeval ergens terrecht zou kunnen..

0
limburgia 31 december 2017 om 11:48

Is Roompot dan niet die ploeg die Nederlandse renners de kans zou geven
om na verloop van tijd hogerop ( Worldtour) te kunnen oftewel een leuke
carriëre te kunnen op te bouwen ?

0
roaster 31 december 2017 om 11:51

Jammer zeg!

0
kelderfan 31 december 2017 om 12:12

@wilerfan1987
Alleen daar kan Van Empel toch niets aan doen. Verder heb je gelijk en ja met dank aan de UCI.

0
JaBo 31 december 2017 om 12:29

Vaak spelen in dit soort processen meerdere zaken mee die niet algemeen bekend zijn. Daarnaast is topsport keihard, niet alleen de wielersport. Het grote publiek wil resutaten zien. Als deze even uitblijven door stagnatie van ontwikkeling, blessures of persoonlijke omstandigheden dan staan er al direct opvolgers te wachten om je plek in te nemen. En dit gebeurd nu ook bij Berden, hoe triest ook voor hem.

0
Imbatido 31 december 2017 om 12:32

Allemaal Berden-fans hier? Met alle respect, maar hij komt toch gewoon tekort bij de profs? Heeft drie jaar de kans gehad bij Roompot maar geen noemenswaardige resultaten behaald. Wordt in maart 29 jaar. Roompot heeft elk jaar doorgeselecteerd en is er aardig op vooruit gegaan.

Van Empel is vijf jaar jonger en meer een klimmer. Dat ze hem nog wat tijd geven lijkt me niet onterecht (wat ze Looij wat mij betreft ook nog wel hadden kunnen geven).

0
DeGroteMolen 31 december 2017 om 13:32

Ben het eens met Imbatido, zonder twijfel zeer goede amateurfietser De Vries, maar niet genoeg basis om prof te zijn en te blijven. Pech zal een rol gespeeld hebben maar kennelijk heeft Berden overall in die 3 jaar niet kunnen overtuigen. Zo zijn er velen. Geen schande maar een feit.

0
platteprijs 31 december 2017 om 13:32

Nou, De Vries heb ik regelmatig en op een goede manier in beeld zien rijden oftewel reclame maken voor de vakantiehuizen. Ik kan me niet herinneren dat Van Empel me ooit is opgevallen. Dus ja, wat Wielerfan zegt.

0
Verweggistan 31 december 2017 om 13:53

Berden de Vries is een goede coureur en heeft drie jaar de kans gehad om Roompot te overtuigen. Dit jaar veel blessures, maar vorige jaren waren ook niet heel goed, dus is het niet onlogisch om hem te laten gaan en een paar andere jongens de kans de geven. Als Roompot iedereen maar kansen moet blijven geven zitten ze op 30 renners. Een vergelijking met van Empel is niet terecht; van Empel is meer een klimmerstype en wordt ook veelal ingezet als helper in etappekoersen, die zal andere doelen en verwachtingen hebben en is ook nog veel jonger. En de vader van Van Empel schijnt de ploeg te sponsoren.

0
wielrenner 31 december 2017 om 13:57

Hij werd toch maar mooi 2de in een etappe in de RVD.Kelderfan, ben nieuwsgierig wat je bedoelt met “met dank aan de UCI’.

0
vlek 31 december 2017 om 14:01

De Vries was vorig jaar in Wevelgem toch nog op weg naar een hele dikke uitslag, tot hij met materiaalpech in een andere groep terecht kwam? Ik meen me in ieder geval te herinneren dat hij dat Vlaamse voorjaar een van de betere ProConti-renners was.

0
maklukzat 31 december 2017 om 14:24

Hij heeft goede dingen laten zien in de voorjaarskoersen, maar 12 keer vallen is teveel. Dan moet je beter van voren rijden. Had het hem wel gegund, maar kan Roompot geen ongelijk geven ook gezien zijn leeftijd.

0
Imbatido 31 december 2017 om 15:56

Hij mag denk ik blij zijn dat Roompot op een voor hem goed moment is ingestapt in het wielrennen en dat hij drie jaar prof heeft mogen zijn. Ten opzichte van het beginteam is Roompot echt aanzienlijk verbeterd. Renners als Gerts, Castelijns vinden nu zelfs geen ploeg, en goede continentale renners als Arvid de Kleijn en Jasper de Laat krijgen niet eens de kans om prof te worden, terwijl ze toch wel beter zijn dan de renners waar Roompot mee begon.

0
Patat Lefevre 31 december 2017 om 17:09

Daar missen we niets aan.

0
NDI22 31 december 2017 om 22:02

Apart dat er maar weinig jongens zijn die een stapje terug willen doen. Als je meent nog in een WT of PC team mee te kunnen, moet je toch wel wat leuke uitslagen kunnen rijden om daarna weer een stap omhoog te kunnen maken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone