Bennett krijgt Giro-kopmanschap bij LottoNL-Jumbo

donderdag 28 december 2017 om 12:35

LottoNL-Jumbo speelt George Bennett uit als kopman in de Giro d’Italia. De blauwdruk voor de Italiaanse grote ronde is bovendien al klaar. Danny van Poppel moet zich in de massasprints gaan mengen, terwijl Robert Gesink voor etappezeges gaat. “Danny krijgt twee mannen mee die hem daar zo goed mogelijk ondersteunen”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman voor de camera van WielerFlits.

Zeeman: “Gesinks tijd als klassementsrenner zit erop, denk ik”
Opvallend genoeg is Bennett dus de kopman en niet Gesink. “Zijn tijd als klassementsrenner in de grote rondes zit erop”, denkt Zeeman. “Dat heeft met de evolutie van het wielrennen te maken. Robert is een grote kerel. Hij weegt zo maar tien tot vijftien kilo zwaarder dan de Nairo Quintana’s van deze wereld, juist door zijn lengte. Dan moet je wel ontzettend veel vermogen leveren om dag in, dag uit met de allerbeste klimmers mee te kunnen. En daarbij komt dat hij heel veel passie heeft voor de manier waarop hij nu kan koersen.”

‘Kruijswijk is de beste ronderenner in ons team’
De Nederlandse formatie trekt naar de Tour de France met Steven Kruijswijk als kopman. “Hij is de beste ronderenner in ons team”, vindt Zeeman. “We hebben heel veel verwachtingen van en heel veel vertrouwen in hem. De Tour is het hoofddoel van het jaar voor ons. Daar willen wij ook in het klassement meedoen.” Daarnaast moet Dylan Groenewegen voor sprintzeges zorgen. Hij krijgt Timo Roosen als laatste man voor zich. Ook Lars Boom gaat deel uit maken van de sprinttrein, maar hij heeft ook de ambitie om de kasseienrit te winnen. Gesink en Primož Roglič jagen daarnaast op etappezeges in de bergen en de tijdritten.

flag-nl Voorlopige selectie LottoNL-Jumbo voor flag-it Giro d’Italia
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-de Robert Wagner

flag-nl Voorlopige selectie LottoNL-Jumbo voor flag-fr Tour de France
flag-nl Lars Boom
flag-nl Stef Clement
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-si Primož Roglič
flag-nl Timo Roosen
*De laatste twee plek is waarschijnlijk voor Tom Leezer, Paul Martens of Amund Grøndahl Jansen

Bekijk de volledige video waarin Zeeman spreekt over de Giro, Van Poppels rol en de Tour.

Dit artikel delen:

46 Reacties

jvh93 28 december 2017 om 12:38

wel enigszins verrassend dat Bennett maar 2 mannen mee krijgt. ik had eerlijk gezegd ook daan Olivier verwacht i.p.v. wagner of van Hoecke

Jandepandaman 28 december 2017 om 12:49

@luckyloek
kijkende naar die voorselectie zie ik slechts Tolhoek en Bouwman als ‘klimmers’. Gesink heeft vermoedelijk geen knechten rol te vervullen dus die valt ook af.

AWestie 28 december 2017 om 12:50

@jvh93 Ik gok – hele grote gok – dat TLJ nog altijd voorzichtig is met Olivier. Ze kennen zijn kwaliteiten, maar misschien is een grote ronde te veel gevraagd voor hem. Optie tweeL hij komt, samen met nog een handjevol Lotto-renners aan de beurt in de Vuelta. De Giro-ploeg is verrassend: Qua klassement kan het zomaar goed lopen, ook al is er weinig ondersteuning. Wel genoeg power met Van Poppel, Van Emden en Gesink om een rit te winnen.

luckyloek 28 december 2017 om 12:52

@Jandepandaman, ik had alleen het interview gezien. Niet dat er een voorlopige selectie onder de video stond. Ik heb mijn reactie inmiddels weggehaald. Maar dan nog zijn het gewoon 3 klimmers die Bennett kunnen helpen en Van Emden die zowel Bennett als Van Poppel van dienst kan zijn.

Jandepandaman 28 december 2017 om 12:54

@luckyloek
Gesink valt ook af he, ook die zal voor zichzelf rijden in zijn vrije rol. Van Emden is ook niet bepaald een klimmer lijkt me

vlek 28 december 2017 om 12:55

Battaglin zou ik met deze selectie voor de Giro de enige opvallende afwezige vinden. Afgelopen twee jaar heeft hij het daar toch behoorlijke goed gedaan en zonder een kopman waarvoor alles opzij gezet moet worden liggen er in Italië altijd voldoende kansen voor zo’n renner. Daarnaast zou hij voor beide ‘kopmannen’ ook zijn waarde hebben. Deze duidelijke keuze voor specialisten (en jonge renners) valt echter ook wel te begrijpen.

vlek 28 december 2017 om 12:57
Quote:
Gesink valt ook af he, ook die zal voor zichzelf rijden in zijn vrije rol.

Onzin. Afgelopen Tour de France hebben we Gesink in de eerste week nog zien knechten voor Bennett. Ik zie geen enkele aanleiding om bovenstaande verwachting te hebben.

luckyloek 28 december 2017 om 13:03

Wat Vlek zegt. En dat van Emden geen klimmer is betekent toch helemaal niet dat hij Bennett niet kan helpen. Als elke etappe met een col zou starten had je een punt.

RikkyG 28 december 2017 om 13:04

Gesink is een prima knecht voor Bennett. Zeker in de aankomsten bergop zal Gesink proberen een rit te winnen. Lukt dat : geweldig ! Lukt dat net niet dan kan die als laatste man nog van waarde voor Bennett zijn waarschijnlijk. Bouwman en Tolhoek kunnen prima het voorwerk doen.

Jandepandaman 28 december 2017 om 13:06

ik zou eerder Gijs van Hoecke eruit laten en daar Battaglin voor in de plaats. Die is breder inzetbaar en zoals vlek zegt altijd relatief sterk op Italiaans grondgebied

mus van de maasstad 28 december 2017 om 13:13

Vind het meest opvallende dat Clement nog niet bij de Tourselectie staat aangezien die is aangetrokken als voorwiel van Kruijswijk

Sebas 28 december 2017 om 13:15

Battaglin op een zijspoor? Hoop zo dat hij nog een mooie overwinning pakt dit jaar.

Heel mooi dat de routes al zo uitgestippeld zijn, met name mbt de giro, maar er kan veel gebeuren tot die tijd. En wat een vertrouwen in Kruijswijk zeg. Heb er alvast zin in.

MatthiasVDH 28 december 2017 om 13:15

Ik ga mijn mobiele data niet verspelen aan het filmpje, maar wat wordt er precies gezegd over Bennett? De titel doet geloven dat het een artikel is over hun ambities met Bennett, maar in de tekst staat er quasi niets over hem. Wat is zijn doel, top 10, top 5?

Vastaranta 28 december 2017 om 13:18

Battaglin niet in de giro is inderdaad opvallend. Ook Tankink lijkt de grote rondes niet te rijden. De Tier, Lindeman en Olivier wellicht zoals verleden jaar in de Vuelta. Ik denk dat men in de tour zal kiezen voor Clement en Leezer als knechten. Martens en Jansen dan in de Vuelta. Dan zal het team van de Vuelta denk ik iets worden als: Bennett, Grøndahl Jansen, Kruijswijk, Lindeman, Martens, Olivier, van Poppel en de Tier. Ze zullen immers hun beide sprinters (Groenewegen en van Poppel) wel verdelen over de drie grote rondes en hun vier klimmers (Bennett, Gesink, Kruijswijk en Roglic)ook. Waarbij Roglic alleen de tour zal rijden en de kopman zal zijn in de kleinere rondes.

Geflitst 28 december 2017 om 13:19

Als Clement en Leezer de laatste twee plekjes krijgen voor de Tourploeg, heeft LottoNL 7 op 8 Nederlanders mee. Helemaal mooi, is bij andere ploegen wel anders.

schipperaar 28 december 2017 om 13:24

Onzin verhaal van Zeeman weer, Gesink zal niet meer wegen dan Dumoulin die het afvallen allang op zij heeft gezet, body kweken zullen ze nooit begrijpen bij TLJ.

EmPeHa 28 december 2017 om 13:42

Dan zal je dus wel elke keer het vermogen moeten kunnen trappen dat Dumoulin wel kan. Zoals Gesink eerder al aangaf, moet je dan een sterk wapen hebben als een hele goede tijdrit. Die van Robert is goed, maar natuurlijk geen wereldtop zoals Dumoulin. Gesink zou ik eerder met Mollema vergelijken. Als alles meezit een podium, maar dat is geen doel meer voor Gesink.

VerstandOpNul 28 december 2017 om 13:44

@schipperaar: dat was ook mijn gedachte.. Ik denk dat we heel blij mogen zijn dat Dumoulin niet bij LottoNL was terechtgekomen..

Munnichs 28 december 2017 om 13:52

Eerst even afwachten of Gesink tegen die tijd nog op de fiets zit.
Een valpartij kan altijd nog roet in het eten gooien ?

NDI22 28 december 2017 om 14:30

Snap het statement over gewicht ook niet helemaal. Froome, Dumoulin, Zakarin zitten allemaal rond de 68 kg en boven de 1,85 meter qua lengte. Rond de 65 kg en 1.80+ heb je werkelijk waar een heel leger aan klassementsmannen. Zeg dan gewoon dat de parcoursen veranderen en dat Gesink geen specialist is op andere gebieden waar hij wel tijd kan winnen.

ah-ja 28 december 2017 om 14:42

Tolhoek direct beloond met een Giro selectie dank zij zijn sterke prestatie op trainingskamp?

Wielerfan1987 28 december 2017 om 14:45

Ik vermoed dat Battaglin zich mag richten op de heuvelklassiekers met toevoeging van Sanremo

Col du Bramont 28 december 2017 om 14:54

Bepaald geen verrassing. Gesink had al de transitie gemaakt van klassement renner naar dagsuc6 in de berg-heuvel etappes.
Bennet heeft veel meer het profiel vd de echte klimmer en dat bewees hij vorig jaar ook al in de Tour tot aan het moment dat hij uitviel. Hij toonde aan met de beste klimmers mee te kunnen dan wel hoefde daar maar weinig op toe te geven. Hij moet nog een klein stapje maken dit jaar, top10 moet geen probleem zijn, top5 of zelfs podium wordt een ander verhaal.

Kruijswijk mag bewijzen wat hij in de giro en vuelta al heeft gedaan namelijk dat hij ook in de tour een goed klassement kan rijden. Blijft sneu dat door die berichte val in de giro hem winst dan wel een zeker podium werd afgenomen.

Voor Gesink blijft met zijn lengte van 1m89cm zijn gewicht toch een probleem, bergop gaat het nu eenmaal om W/kg en daar komt Gesink net wat tekort op de echte klimmers en mannen als Froome en Dumoulin.

schipperaar 28 december 2017 om 14:57

@ndi22
Woog zelf rond de 70 bij 1.78(zware bouw) maar als je 7 watt kan trappen heb je bij iets meer gewicht ook meer reserve dan die lilliputters aan het eind vd dag, wat Theuns al zei SUNWEB tilt je naar een hoger niveau, misschien eens gaan trainen met die jongens, niks geheimzinnigs, hard werken .

NDI22 28 december 2017 om 15:44

@schipperaar
Ja, Kruijswijk is ook een beetje zo gebouwd met 1.78 en 66kg. Maar inderdaad meer spieren is meer watt. Power to weight ratio gaat het om, niet enkel gewicht.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair