Belkin bevestigt komst Bert-Jan Lindeman (update)

woensdag 20 augustus 2014 om 18:40

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Bert-Jan Lindeman tekenen bij de opvolger van Belkin. De renner zelf wilde het nieuws nog niet bevestigen, maar gaf wel toe dat hij Roompot-Orange – dat ook interesse toonde – heeft afgewezen.

“Er lag een sportief mooiere aanbieding en dan ga ik die jongens van Roompot niet aan het lijntje houden en valse hoop geven”, aldus Lindeman. De Nederlander won onlangs de Tour de l’Ain. Dat zou voor de Belkin-ploeg het sein geweest zijn om de renner aan te trekken, zo bevestigen bronnen rondom het team.

Lindeman is momenteel actief voor het Rabobank Development Team. In het shirt van de opleidingsploeg behaalde de 25-jarige renner enkele mooie resultaten. Naast de Tour de l’Ain won hij ook de Ster van Zwolle, de Drielandenomloop en de Tour de Bretagne.

Update 18:40
Belkin heeft inmiddels op de website bevestigd dat Lindeman de ploeg komt versterken. De Nederlander tekent een contract voor twee jaar. “Dit is een prachtige stap”, zegt hij. “Deze overgang is een droom die uitkomt. Team Belkin heeft een goede structuur en de renners krijgen hier echt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.”

“Het is een Nederlandse WorldTour-formatie waar renners een goed programma kunnen rijden. Dat is voor mij allebei heel belangrijk. Ik krijg hier echt de kans om te laten zien wat ik waard ben. Ik heb ook het gevoel dat de ploeg er veel vertrouwen in heeft.”

“Ik heb een contract voor twee jaar getekend en ben daar heel blij mee”, vervolgt de renner. “Ik kan hier echt mee vooruit. Ik ben de Rabobank dankbaar voor de kans die ze mij hebben gegeven. Bij Team Belkin hoop ik mij te kunnen richten op de voorjaarsklassiekers, al gaat het dit seizoen bergop ook goed.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair