Baugnies wint rit in Rhône-Alpes Isère Tour, Hofstede blijft leider

zaterdag 14 mei 2016 om 17:34
Baugnies wint rit in Rhône-Alpes Isère Tour, Hofstede blijft leider

foto: Sirotti

Lennard Hofstede begint morgen als leider aan de laatste etappe in de Rhône-Alpes Isère Tour. De renner van het Rabobank Development Team finishte vandaag in de voorlaatste rit als derde en handhaafde zich daarmee aan kop van het klassement. De ritzege in Jons ging naar de Belg Jerome Baugnies van Wanty-Groupe Gobert, die 22 seconden later zijn Nederlandse ploeggenoot Marco Minnaard als tweede zag finishen.

Hofstede won gisteren de koninginnenrit in de Franse 2.2-koers en veroverde daardoor de leiderstrui. Deze verdedigde hij vandaag met verve. Morgen in de slotrit verdedigt hij een voorsprong van 1.13 minuten op Baugnies, die is opgeklommen naar de tweede plaats. Als Hofstede stand weet te houden, dan volgt hij op de erelijst zijn landgenoot Sam Oomen op.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kelderfan 14 mei 2016 om 17:43

Die Hofstede is echt goed bezig en hij staat nog steeds op 1e. plaats met nog 1 dag te gaan.
Trouwens die Martijn Budding met zijn 20 jaar gaat nog steeds goed mee.

Kees Choice 14 mei 2016 om 21:50

Ben benieuwd wat Hofstede, Meijers, Budding en ook Tusveld bij de profs in de bergen kunnen (als ze doorstromen). Oomen won hier vorig jaar en doet nu toch al behoorlijk mee in zijn eerste jaar! Minnaard is een subtopklimmer (40e-50e plaats) in een sterk veld met World Tour deelnemers en wordt hier tweede.

Headlines

Materiaalzone

Populair