Baloise-Trek begint aan crossseizoen met uitgebalanceerd team, zonder Toon Aerts
© Baloise-Trek
Nico Dick
donderdag 15 september 2022 om 20:00

Baloise-Trek begint aan crossseizoen met uitgebalanceerd team, zonder Toon Aerts

Interview Teammanager Sven Nys heeft op de Balenberg zijn Baloise-Trek Lions voor komende winter voorgesteld. Zonder Toon Aerts, zoals u eerder vandaag al kon lezen. “Het is jammer, maar ook zonder Toon zijn we er klaar voor”, zegt Nys. “Zowel in de elite- als in de jeugdcategorieën gaan we ons mannetje staan, bij de mannen én de vrouwen.”

Het nieuws dat de wegen van Baloise-Trek en Toon Aerts scheidden, is best verrassend te noemen. De deal tussen beide partijen zou ook pas gisteravond definitief beklonken zijn. “Een keuze in overleg gemaakt om het contract te ontbinden. Toon kan zich nu maar beter concentreren op zijn verdediging.” Dat Aerts aangaf dat hij op 1 januari, net als broer Thijs, de ploeg zal verlaten, speelt in die beslissing uiteraard ook een rol.

“Nee, dit is geen beslissing onder druk van sponsors”, klinkt het. “Dit is echt in overleg gebeurd. Kijk, het ergste wat een atleet en een ploeg kan overkomen, is in onwetendheid leven. Waar zijn we aan toe? Er is momenteel gewoon geen eindpunt of houvast. Dus vinden we het goed dat er nu duidelijkheid is wat ons betreft. Toon kan op een rustige manier toewerken naar een nieuwe omgeving. En wij als ploeg kunnen ons concentreren op onze andere atleten, want die verdienen ook die aandacht.”

Pim Ronhaar
Zondag in Kruibeke gaat het Belgische seizoen van start, al duiken een aantal renners van Nys’ ploeg pas een week later in Beringen in het veld. In een nieuw shirt. “Hopelijk levert die de komende weken en maanden voldoende visibiliteit op”, lacht Nys. “Maar dat komt wel goed. We brachten een nieuwe jonge ploeg op de been. Lucinda Brand en Lars van der Haar zijn de ouderdomsdekens, maar er is een goede mix met jong talent.”

Nys noemt David Haverdings. “Hij domineerde vorige winter de juniorencategorie. We zijn trots dat David zijn U23-debuut voor Baloise-Trek maakt.” Nys noemt ook Pim Ronhaar. “Training en stages is nog iets anders dan wedstrijden, maar wat ik van hem zag de voorbije periode, doet me geloven dat hij een stap heeft gezet. Ik ben benieuwd waar hij uitkomt.”

Ook zoon Thibau is volgens Sven Nys een betere renner geworden dankzij het wegprogramma dat hij achter de rug heeft. “Al onze mannen hebben een prima zomer gereden. Lars van der Haar en Thijs Aerts wonnen er een etappe in de Ronde van Namen, Pim bikkelde lang mee voor een goed eindklassement. Thibau won de Flèche du Sud en werd derde in de Antwerp Port Epic.”

Van Anrooij in Wollongong
En dan zijn er uiteraard nog Lucinda Brand en Shirin van Anrooij. Brand was in Baal aanwezig en start wellicht volgende week haar crossseizoen. Van Anrooij was er niet bij, want zij vertoeft in Wollongong, waar ze zowel aan het WK tijdrijden als dat op de weg deelneemt.

“Lucinda heeft de ervaring, terwijl Shirin pas komt piepen”, lacht Nys. “Maar intussen kroonde ze zich in de Tour de France wel al tot beste jongere. Drie weken eerder werd ze twee keer Europees kampioene. De samenwerking met Trek-Segafredo werpt haar vruchten af. Een ideale mix die beide vrouwen in staat stelt zich verder te ontplooien.”


CX-kern Baloise-Trek Lions
Mannen U23: David Haverdings – Ward Huybs – Thibau NysPim Ronhaar
Mannen elite: Yentl BekaertThijs AertsLars van der Haar
Vrouwen U23: Shirin van Anrooij
Vrouwen elite: Lucinda Brand

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
14 september 2022 17:57
Toch vooral een zeer klein team, waar Thijs Aerts met nieuwjaar ook nog uit zal verdwijnen.
    15 september 2022 23:43
    Dat dacht ik ook toen ik het las, maar ik vind dat veldrijden bijna een individuele sport is, waarbij het team minder belangrijk is. Kan het ook mis hebben hoor. Ik ben geen kenner en ga alleen af op wat ik zie op televisie.
    16 september 2022 08:04
    Klopt zeker, maar als je in de zomer wat wegkoersen wil rijden heb je toch minstens 6 renners nodig. En T.Nys rijdt op de weg al voor Trek, dus die valt ook weg.
14 september 2022 17:09
Gaan we bij de mannen vrijwel nooit in de top-5 zien helaas. Bij de vrouwen wel mooi koppeltje natuurlijk.
    14 september 2022 17:23
    Van Der Haar rijdt bijna altijd top 5
14 september 2022 20:44
Dus Van der haar en Aerts wonnen een etappe en Ronhaar een goed eindklassement in "zomer" ?
    15 september 2022 09:05
    Ja zo is het, weliswaar in een niet UCI wedstrijd.
15 september 2022 21:18
Oke, ik ben niet zo'n volger van de cross. Maar ik snap niet zo goed wat een 'uitgebalanceerd team' voor moet stellen in de cross.
Bij een wegteam zou ik de term begrijpen, dan kan het gaan om sprinters, punchers, klimmers, etc.. Maar bij de cross heb je toch niet iemand die hard kan rennen, iemand die snel is bij de sprint, etc.? Het klinkt voor mij alsof je nu gewoon geen goede kopmannen hebt en dat met een mooi woord verkoopt: 'uitgebalanceerd'.
    15 september 2022 21:47
    Klopt zel team is wat idioot als ze met 2 of 3 zijn ..
    15 september 2022 22:15
    Nys doelt met 'uitgebalanceerd' dat het team in elke categorie (mannen, vrouwen, beloften) een topper heeft
    16 september 2022 01:25
    @Nico, dank voor je uitleg, dat had ik er inderdaad niet uitgehaald.

Reacties zijn gesloten.