Bahrain Merida stelt Rod Ellingworth aan als ploegbaas

zaterdag 8 juni 2019 om 12:36
Bahrain Merida stelt Rod Ellingworth aan als ploegbaas

foto: Cor Vos

Bahrain Merida heeft de komst van Rod Ellingworth bevestigd. De 46-jarige Brit was de laatste jaren performance manager bij Team Sky, maar die ploeg kondigde medio april zijn vertrek aan. Per 1 oktober wordt Ellingworth ploegbaas bij de Bahreinse WorldTour-formatie.

Ellingworth was al sinds de oprichting van Team Sky (nu Ineos) betrokken bij die ploeg en stond daarvoor aan het hoofd van de jeugdopleiding van de Britse wielerbond. Daar was hij betrokken bij de ontwikkeling van enkele toprenners. Zo kent hij Tourwinnaar Geraint Thomas al sinds diens tienerjaren en begeleidde hij hem in zijn wedstrijden bij de jeugd. Ook coachte hij voorheen Mark Cavendish.

Later stond hij mede aan de wieg van Team Sky in 2010; als coach, maar ook als performance manager die verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen van de ploegleiding. Eerder dit seizoen lichtte hij het ploegmanagement van Team Sky al in over zijn transfer. Officieel begint Ellingworth in oktober pas aan zijn nieuwe functie, maar in de tussentijd werkt hij al met de ploegleiding aan de plannen voor 2020 en daarna.

Brent Copeland behoudt huidige rol
Teammanager Brent Copeland behoudt zijn huidige rol en gaat samenwerken met Ellingworth om de toekomstige processen en structuren zo effectief mogelijk te stroomlijnen. Volgens de leiding van Bahrain Merida onderstreept de aanstelling van Ellingworth de vastberadenheid van de ploeg om te slagen op het hoogste niveau van de wielersport. Zijn opmerkelijke staat van dienst maakt Rod de perfecte leider voor dit volgende hoofdstuk, aldus de ploeg.

Ellingworth zelf is er blij dat hij als ploegbaas aan de slag gaat bij de WorldTour-formatie. “Sinds het doorbraakseizoen van de ploeg in 2017 ben ik onder de indruk van haar competitiedrift. Dat McLaren mede-eigenaar is geworden biedt een unieke kans om elk prestatiegebied opnieuw tegen het licht te houden. Ik ben ook enthousiast dat ik de kans krijg mijn eigen kennis en ideeën aan te dragen bij het team en ik kan niet wachten om me erin vast te bijten.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Random wielerliefhebber. 8 juni 2019 om 13:09

Ik vraag me af waarom deze man weg is gegaan bij Ineos, is heel belangrijk geweest voor hun volgensmij

Samlambeej 8 juni 2019 om 14:44

Tja, Rod zijn werk is gedaan en Dave laat hem zalig gaan. Tim Kerrison is al enige tijd de belangrijkste man binnen Sky.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair