Asselman optimistisch over herstel na enkelbreuk in Ruta del Sol

Asselman optimistisch over herstel na enkelbreuk in Ruta del Sol

foto: Marcel Koch

vrijdag 9 maart 2018 om 12:00

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel voor Jesper Asselman. De 27-jarige coureur van Roompot-Nederlandse Loterij kwam een kleine maand geleden hard ten val in de Ruta del Sol, met een enkelbreuk tot gevolg. Ondanks een lang revalidatieproces, toont de Nederlander zich optimistisch. “Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen”, aldus Asselman op de ploegsite.

Ondanks het feit dat de Delftenaar in een rolstoel zit, probeert hij zijn conditie zo goed mogelijk op peil te houden. “Ik doe af en toe oefeningen om mijn bovenlichaam te trainen. Vanuit de fysio krijg ik ook oefeningen mee. Er lijkt langzaam schot in de zaak te komen. Zo is mijn enkel inmiddels bevrijd van het gips, want het belemmerde de mobiliteit.”

Asselman heeft nog een lange weg te gaan vooraleer hij weer een rugnummer mag opspelden. Toch is hij vol vertrouwen in een goede afloop. “Deze revalidatie is de volgende koers die ik moet winnen. Wellicht ben ik zelf mijn grootste tegenstander, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone