Arnaud Courteille (31) stopt aan het einde van het seizoen

dinsdag 7 juli 2020 om 17:50
Arnaud Courteille (31) stopt aan het einde van het seizoen

foto: Cor Vos (archief)

De wielercarrière van Arnaud Courteille zit er bijna op. “Ik heb mooie momenten meegemaakt en mijn steentje bijgedragen”, aldus de 31-jarige Fransman, die al enkele jaren uitkomt voor B&B Hotels-Vital Concept.

Courteille kreeg in 2011 de kans bij het grote FDJ en kwam vervolgens zeven seizoenen uit voor de ploeg van manager Marc Madiot. De Fransman is geen veelwinnaar. Sterker nog, hij is nog altijd op zoek naar zijn eerste zege als profwielrenner. In 2019 mocht hij na afloop van de Tour de Yorkshire wel de bergtrui ophalen.

Courteille reed vooral in dienst van renners die wél in staat waren om koersen te winnen, zoals Thibaut Pinot en Arnaud Démare. In de winter van 2017 maakte hij de overstap naar het ProContinentale Vital Concept. Bij deze ploeg zal hij dus ook zijn carrière beëindigen.

“Het doel was om zelf ook wedstrijden te winnen, maar daar bleek ik niet goed genoeg voor. Ik heb echter wel een mooie carrière gehad. Maar ik zal eerst nog drie maanden volle bak koersen. Ik hoop nu nog zonder druk te kunnen fietsen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scott Sunderland 7 juli 2020 om 18:40

Ik moet bekennen dat ik nog nooit van hem heb gehoord.

Verweggistan 7 juli 2020 om 19:46

Een allrounder. Komt een bergje over, maar niet echt een klimmer. Komt wel bovendrijven in .2 koersen en rijdt dan ook goede klassementen. Zal gehoopt hebben dat hij met de vrijheid bij Vital wat meer zou kunnen dan dat er uitgekomen is. En aan zijn woorden te merken is hij ook niet het type pure knecht, die beter gaat rijden als hij voor een kopman rijdt.

RodyTur10 8 juli 2020 om 00:11

Wie???

Chasse_patate 8 juli 2020 om 11:28

Wie?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair