Aqua Blue wil presteren en doorgroeien richting WorldTour

Aqua Blue wil presteren en doorgroeien richting WorldTour

foto: Aqua Blue Sport

woensdag 5 oktober 2016 om 13:30

De nieuwe Aqua Blue Sport-formatie is ambitieus. De Ierse ploeg zal in 2017 haar intrede doen in het profpeloton met een ProContinentale licentie. Het wil niet te hard van stapel lopen. “Onze ambitie is om uitnodigingen te krijgen voor de Amstel Gold Race, Milaan-San Remo, de Tour of Britain, de Tour of Yorkshire en de Eneco Tour”, aldus Rick Delaney van Aqua Blue in de Irish Times.

Aqua Blue Sport zal de eerste Ierse profploeg ooit zijn. “Als ik ergens mee begin, wil ik proberen de beste te zijn”, zegt Delaney. “Dat komt door mijn achtergrond in de business. Ik wil uitblinken en dat is hiermee niet anders. Ik wil presteren met de ploeg. We vertrouwen op een hoop ervaren mensen, maar we moeten ook nog veel leren. Dus beginnen we op ProConti-niveau, gaan we proberen te presteren, geven we ons visitekaartje af en willen we zo naar het volgende niveau. Ik weet nog niet wanneer dat zal zijn, maar het plan is om pas over drie of vier jaar een aanvraag te doen voor een WorldTour-licentie.”

Selectie krijgt vorm
Zijn vriendschapsband met oud-wielrenner Tim Barry bracht Delaney in het wielrennen. Intern onderzocht hij de mogelijkheid om een eigen profploeg te hebben. “De sneeuwbal is gaan rollen en nu staan we hier”, zegt hij. De ploeg heeft bijna twintig renners vastgelegd voor 2017. Vier daarvan zijn al bekendgemaakt. “Komende maandag zullen wij de volgende drie of vier renners naar buiten brengen. We hebben al twee WorldTour-renners bekendgemaakt en we zullen er, denk ik, nog vijf presenteren. Eén van hen is een heel goede klimmer”, hint Delaney alvast.

Het gerucht gaat dat naast die WorldTour-renners ook de Nederlanders Peter Koning en Michel Kreder de overstap maken naar Aqua Blue Sport. Onder meer de Nederlandse wedstrijden van het hoogste niveau staan op het verlanglijstje van Delaney. Zo zou een wildcard voor de Amstel Gold Race al binnen zijn en mag de ploeg zich ook opmaken voor Milaan-San Remo.

“We hebben gesproken met meerdere organisatoren. Onze ambitie is om uitnodigingen te krijgen voor de Amstel Gold Race, Milaan-San Remo, de Tour of Britain, de Tour of Yorkshire en de Eneco Tour. De grote rondes laten we gaan in 2017, maar het jaar erop zouden we het zeker willen. Pas daarna willen we kijken naar de Tour de France en de WorldTour”, aldus Delaney.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Cycl3mi 5 oktober 2016 om 20:14

Zomaar wat (contractloze) renners die ze recent zijn gaan volgen op Twitter: Howard, Norman Hansen, Deignan, Kirsch, M. Kreder, Koning, Skjerping, Denifl, Gaimon, McNally, Blythe, F. Ludvigsson.

Zullen niet allemaal richting Aqua Blue gaan, maar wel een aantal waarschijnlijk + een aantal Ieren en misschien Australiërs. Daar staan er namelijk ook flink wat van tussen.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2016 om 20:58

Saramotins al een ploeg ?

kelderfan 5 oktober 2016 om 23:59

Maar hoe zit ’t met Tanner?

john 6 oktober 2016 om 10:46

Ja als renners van het kaliber P Koning en M Kreder niet starten in de AGR dan denk ik dat het snel gedaan is met die wedstrijd

nathancouw 6 oktober 2016 om 17:21

Dan zal het wel Denifl zijn waar ze op doel, al is die verre van een hele goede klimmer..

Headlines

Materiaalzone

Populair