Aqua Blue wil presteren en doorgroeien richting WorldTour
foto: Aqua Blue Sport
woensdag 5 oktober 2016 om 13:30

Aqua Blue wil presteren en doorgroeien richting WorldTour

De nieuwe Aqua Blue Sport-formatie is ambitieus. De Ierse ploeg zal in 2017 haar intrede doen in het profpeloton met een ProContinentale licentie. Het wil niet te hard van stapel lopen. “Onze ambitie is om uitnodigingen te krijgen voor de Amstel Gold Race, Milaan-San Remo, de Tour of Britain, de Tour of Yorkshire en de Eneco Tour”, aldus Rick Delaney van Aqua Blue in de Irish Times.

Aqua Blue Sport zal de eerste Ierse profploeg ooit zijn. “Als ik ergens mee begin, wil ik proberen de beste te zijn”, zegt Delaney. “Dat komt door mijn achtergrond in de business. Ik wil uitblinken en dat is hiermee niet anders. Ik wil presteren met de ploeg. We vertrouwen op een hoop ervaren mensen, maar we moeten ook nog veel leren. Dus beginnen we op ProConti-niveau, gaan we proberen te presteren, geven we ons visitekaartje af en willen we zo naar het volgende niveau. Ik weet nog niet wanneer dat zal zijn, maar het plan is om pas over drie of vier jaar een aanvraag te doen voor een WorldTour-licentie.”

Selectie krijgt vorm
Zijn vriendschapsband met oud-wielrenner Tim Barry bracht Delaney in het wielrennen. Intern onderzocht hij de mogelijkheid om een eigen profploeg te hebben. “De sneeuwbal is gaan rollen en nu staan we hier”, zegt hij. De ploeg heeft bijna twintig renners vastgelegd voor 2017. Vier daarvan zijn al bekendgemaakt. “Komende maandag zullen wij de volgende drie of vier renners naar buiten brengen. We hebben al twee WorldTour-renners bekendgemaakt en we zullen er, denk ik, nog vijf presenteren. Eén van hen is een heel goede klimmer”, hint Delaney alvast.

Het gerucht gaat dat naast die WorldTour-renners ook de Nederlanders Peter Koning en Michel Kreder de overstap maken naar Aqua Blue Sport. Onder meer de Nederlandse wedstrijden van het hoogste niveau staan op het verlanglijstje van Delaney. Zo zou een wildcard voor de Amstel Gold Race al binnen zijn en mag de ploeg zich ook opmaken voor Milaan-San Remo.

“We hebben gesproken met meerdere organisatoren. Onze ambitie is om uitnodigingen te krijgen voor de Amstel Gold Race, Milaan-San Remo, de Tour of Britain, de Tour of Yorkshire en de Eneco Tour. De grote rondes laten we gaan in 2017, maar het jaar erop zouden we het zeker willen. Pas daarna willen we kijken naar de Tour de France en de WorldTour”, aldus Delaney.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2016 13:39
benieuwd naar die goeie klimmer
5 oktober 2016 13:47
welke goede klimmers zijn er überhaupt nog vrij?

edit: zou het dan richting een pozzovivo of iets dergelijks gaan?
5 oktober 2016 13:49
Pozzovivo, Vanendert, Pauwels ?
5 oktober 2016 13:56
Het is wat je goed noemt. Denifl is bijvoorbeeld ook nog vrij en van dat niveau zijn er volgens mij wel meer.
5 oktober 2016 13:57
Was Ann-post - Sean Kelly (of hoe dat ook heette) geen prof ploeg of niet Iers? If so dan is dit niet de eerste Ierse profploeg.
(lees dat het een belgische licentie had, maar in de geest toch Iers - heden is het een Continental team maar volgens mij hadden ze een hoger niveau in het verleden...)

All in all een leuk initiatief!
5 oktober 2016 13:59
Guinness in de drinkbussen
5 oktober 2016 14:01
Welkom in de club van 'wii willen naar de WorldTour'...wel achteraan aanschuiven....
5 oktober 2016 14:04
Een hele goede klimmer die tekent bij een PC-team dat komend seizoen zeker geen grote ronde zal rijden. Hmm, iets doet me vermoeden dat dit "hele goede" wellicht wat overdreven enthousiasme is dan. Verder natuurlijk een mooi initiatief.
5 oktober 2016 14:10
Remmelt Wielinga
5 oktober 2016 14:49
Tsja die man kan ook moeilijk zeggen we hebben een matige klimmer aangetrokken, mindere publiciteit voor het team en dat zal de renner wellicht ook niet echt vrolijk maken. Maar het zal inderdaad waarschijnlijk wel meevallen hoe goed die klimmer werkelijk is..
5 oktober 2016 15:02
Deignan misschien, schijnt nog een contract te hebben bij Sky, maar was dit jaar echt nergens.
5 oktober 2016 15:08
Daniel Martin is wel een stunt ;)
5 oktober 2016 15:25
@josi

Het is ook geen heel goede klimmer, maar een hele goede klimmer. Hij is dus nog heel, daarvan zijn er wel meer in het peloton.
5 oktober 2016 16:02
Op deze manier beginnen en willen doorgroeien naar de WorldTour is hoe het hoort in mijn ogen. Niet jezelf inkopen, zoals Bahrain dat doet.
5 oktober 2016 16:05
Het lijkt me wel mooi: Nicolas Roche en Daniel Martin als vaandeldragers van dit team. Kijken of er bij de jeugd een nieuwe type Sean Kelly zit, die zou deze twee mooi kunnen complementeren.
5 oktober 2016 16:17
Kennaugh werd ergens genoemd maar volgens pcs heeft hij al een contract bij Sky voor 2017
5 oktober 2016 16:29
SEG tweette onlangs al dat Kreder 'abroad' gaat, en volgens het persbericht van Roompot naar een nieuw procontinentaal team. Dan zijn er maar een paar opties.
5 oktober 2016 16:39
Maar Roche heeft al getekend bij BMC en Martin bij Etixx.
5 oktober 2016 18:07
Wat nog vrij is aan klimmers uit de World Tour valt tegen hoor: Igor Anton, Denifl, Serge Pauwels, Txurruka, Marczynski, Zoidl.
5 oktober 2016 18:13
Er zijn er nog wel meer, hoor. Uit mijn hoofd bijvoorbeeld Marcel Wyss, nog 21e in de Vuelta en kun je dus zeker klimmer noemen.
5 oktober 2016 18:21
De Velits broertjes hebben allebei ook nog niet getekend, zie ik.
5 oktober 2016 19:23
Of een doorstart van een type Frank Schleck, Peraud of miss zelfs Rodriguez (hij gaat wel door, maar of dit bij Katusha is weet nog niemand, toch?

Zou dit ook niet iets voor Tankink zijn? Nog even paar jaartje wegkapiteinen in een nieuw team?
5 oktober 2016 19:32
Hofland?
5 oktober 2016 19:40
Mooi streven om niet gelijk hoog in te zetten, maar geleidelijk te groeien. Wel mooi dat rookgordijn over wie er al getekend heeft, maar de namen nog niet allemaal kunnen/willen noemen. Dat geeft ruimte om zolang nog wat te speculeren welke renners er bij gaan komen, en is straks weer exposure als ze die namen bekend maken. Ben ook wel benieuwd wie er nog bijkomen, maar wellicht inderdaad een Nederlander als ze de Gold Race expliciet noemen als race waar ze een wild card voor willen krijgen.
5 oktober 2016 19:59
@Durbo
Zou zo maar kunnen. Als SEG daar een ingang heeft gevonden, dan zullen ze er allicht gebruik van maken bij onderhandelingen her-en-der. Dus ook m.b.t. Moreno Hofland.

Reacties zijn gesloten.