Peter Koning per direct naar EvoPro Racing

zondag 2 juni 2019 om 10:20
Peter Koning per direct naar EvoPro Racing

foto: Cor Vos

Peter Koning heeft een nieuwe ploeg. De Noord-Hollander heeft tussentijds een overstap gemaakt van Bike Aid naar EvoPro Racing. Voor zijn nieuwe ploeg komt hij vandaag al in actie tijdens Rund um Köln.

De 28-jarige Koning begon het seizoen in het shirt van het Duitse continentale Bike Aid. Bij deze ploeg kon hij terecht toen hij eind vorig seizoen ploegloos dreigde te blijven door het stoppen van Aqua Blue Sport.

Echter het huwelijk met Bike Aid is maar van korte duur. Namens de Duitse ploeg wist hij eind april nog te zegevieren in een rit en het eindklassement van de Turkse koers Tour of Mersin (2.2). Bij zijn nieuwe ploeg EvoPro Racing treft hij onder meer landgenoot Wouter Wippert.

Bij de Ierse ploeg was een plek vrij gekomen door het vertrek van Shane Archbold. De 30-jarige Nieuw-Zeelander is teruggepromoveerd naar BORA-hansgrohe, waar hij op zijn beurt de selectieplek heeft ingenomen van Peter Kennaugh. De Brit maakte begin april bekend zijn profcarrière te onderbreken vanwege mentale problemen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 2 juni 2019 om 11:05

Koning – Wippert was ooit in Australië wel een dodelijke combo..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair