Aqua Blue Sport stopt en fuseert niet met Vérandas Willems-Crelan
Michel Kreder in het shirt van Aqua Blue. Foto: Sirotti
maandag 27 augustus 2018 om 10:17

Aqua Blue Sport stopt en fuseert niet met Vérandas Willems-Crelan

Aqua Blue Sport zal geen ProContinentale-licentie aanvragen voor het seizoen 2019. Dat schrijft de ploeg in een persbericht. De Ierse formatie probeerde een overeenkomst te sluiten voor een samenwerking met het Belgische Vérandas Willems-Crelan, maar dat is niet gelukt.

De laatste maanden was het team veel in het nieuws. Aqua Blue Sports maakte bekend dat er een fusie zou komen tussen beide ploegen. Iets wat Vérandas Willems-Crelan dezelfde avond nog ontkende. Nu meldt het team dat de gesprekken zijn afgebroken en dat Aqua Blue Sport verdwijnt uit het wielerpeloton.

De ploeg van Peter Koning en Michel Kreder deed in 2017 zijn intrede in het peloton. Meteen in het eerste jaar stond de ploeg met ambitie aan de start van de Ronde van Spanje. Het hoogtepunt: Stefan Denifl boekte een etappezege. Dit jaar kreeg Aqua Blue Sport geen wildcard, omdat er een aantal Spaanse ploegen op dit niveau zijn bijgekomen. “Voor de ploeg is het steeds moeilijker om organisatoren ervan te overtuigen Aqua Blue uit te nodigen”, schrijft de ploeg in het persbericht.

 
34 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2018
Met Nick Nuyens is geen brood te bakken.. Komen best een aantal leuke renners vrij. Hoogtepunten van Aqua Blue? De schitterende eendagsvlieg Denifl op Los Machucos, Adam second Blythe en Connor Dunne steevast in de spits van de vlaamse koersen, talentje Eddie Dunbar op de Gulperberg.
28 augustus 2018
Nu zou er met Roompot gesproken worden ... .

Reacties zijn gesloten.